Web Analytics
More
    Reklāma

    AMD spējis audzēt procesoru tirgus daļu

    Jaunākie raksti

    AMD datoru procesoriem pēdējie gadi nav bijuši veiksmīgi. Ja papēta precīzāk, tad AMD tirgus daļa slīdējusi uz leju kopš 2006. gada, bet 2011. gads un turpmākie pāris gadi bijuši kritiski. AMD procesori bija lēnāki, tie arī būtiski vairāk karsa.

    AMD līdz ar Ryzen procesoru sērijas iznākšanu ir atradis savu vietu procesoru tirgū, bet pīle, kas dēj zelta oliņas vēl arvien ir videokaršu pārdošana trakajiem kriptovalūtas racējiem. Protams, datoru procesoru pārdošanai ir jāļauj ieskrieties, jo tā iet roku rokā ar saderīgu mātesplašu pieejamību.

    Reklāma

    Tirgus analītiķi uzskata, ka 2017. bijis pirmais veiksmīgais AMD procesoru gads pa ilgiem laikiem. AMD tirgus daļa pagājušā gada trešajā ceturksnī augusi līdz 10.9% (no 9.1% gadu iepriekš). Noslēdzošie trīs mēneši parādījuši, ka pieaugums nav bijis mirkļa efekts, pēdējos trīs 2017. gada mēnešos AMD sasniedzis 12% tirgus daļu (9.9% 2016. gada pēdējā ceturksnī).

    Visveiksmīgākais AMD procesors ir Ryzen 5 1600, kas maksā ap 185 eiro. Ryzen 5 1600 pārdošanas apjomi Amazon tiešsaistes veikalā kādu brīdi pat ieņēmuši otro vietu pārdotāko datoru procesoru topā.

    Sagaidāms, ka tuvāko mēnešu laikā AMD izziņos atjaunotu Ryzen+ procesoru sēriju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma