Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas IT klasteris atver durvis IT uzņēmējiem sadarbībai ar Gruzijas un citu Austrumu partnerības valstīm datu drošības jomā

    Jaunākie raksti

    Informējam, ka lai veidotu un attīstītu sadarbību datu drošības jomā, šī gada 22.februārī, datu drošības foruma laikā Latvijas Informācijas tehnoloģijas (IT) klasteris un Gruzijas Informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) uzņēmējdarbības padome parakstīs saprašanās memorandu par ciešāku sadarbību Eiropas vispārējās datu aizsardzības regulas kontektstā. Forums notiek Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un uzņēmēju delegācijas vizītes laikā Gruzijā. Ministra K. Gerharda vadītās vizītes ietvaros papildus plānotas arī augsta līmeņa tikšanās ar Gruzijas valsts un pašvaldības iestādēm.

    Foruma “Drošība. Datu konfidencialitāte un uzticamība datos balstītā ekonomikā” mērķis ir stiprināt divpusējās attiecības ar Gruzijas IT nozari, paverot turpmākas pieredzes nodošanas, konsultāciju un biznesa iespējas Latvijas organizācijām un uzņēmējiem Gruzijā. Lai aktualizētu datu drošības nozīmīgumu uzņēmējdarbībā, Latvijas IT klastera pārstāvis Gatis Ošs un Gruzijas IKT uzņēmējdarbības padomes pārstāvis Georgs Šubitidze (George Shubitidze) parakstīs papildu protokolu pie saprašanās memoranda, kas paredz ciešāku sadarbību Eiropas vispārējās datu aizsardzības regulas (GDPR) un Gruzijas datu aizsardzības regulu kontekstā. Forumā piedalīsies arī Raivis Kronbergs, Latvijas Republikas Tieslietu ministrijas valsts sekretārs.

    Reklāma

    Latvijas IT klastera un IT uzņēmuma Squalio valdes loceklis Gatis Ošs norāda: “Šobrīd, kad esam tikai soļa attālumā no Eiropas vispārējās datu aizsardzības regulas stāšanās spēkā, visā Eiropā ir aktualizējies jautājums par saimniecības sakārtošanu atbilstoši jaunajām regulas prasībām. Apzinoties, ka pietiekoši lielai daļai Latvijas uzņēmumu Austrumu partnerības valstīs atrodas sadarbības partneri, ir svarīgi, lai uzņēmumu klienti un partneri būtu pārliecināti par savu datu drošību. Uzskatu, ka šī jaunā regula paver lielisku iespēju Latvijas uzņēmējiem sadarbībai ar Gruzijas un citu Austrumu partnerības valstu pārstāvjiem ne tikai privātajā, bet arī valsts sektorā.”

    Jau pagājušā gada martā valsts prezidenta Raimonda Vējoņa vizītes ietvaros Gruzijā, Latvijas IT klasteris un Gruzijas IKT uzņēmējdarbības padome parakstīja vispārēju saprašanās memorandu par sadarbību IKT attīstībā un pētniecībā.

    VARAM valsts sekretāra vietnieks informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos Edmunds Beļskis uzsver: „Mūsdienās arvien vairāk iedzīvotāju izvēlas izmantot IT sniegto pakalpojumu risinājumus – lietotājam viegli pieejamas un drošas sistēmas pakāpeniski sāk aizvietot klātienes komunikāciju informācijas vai pakalpojumu saņemšanā. Turklāt informācijas tehnoloģijas pasaulē strauji attīstās – jo vairāk informācijas tiek ievietots e-vidē, jo svarīgāk ir nodrošināt datu aizsardzību. Mūsu mērķis ir veicināt starptautisko sadarbību, lai panāktu Latvijas un Gruzijas IT nozares izstrādāto risinājumu apriti, abpusēji iepazīstot un aizgūstot labās prakses piemērus. Turklāt, attīstot un veidojot drošas valsts informācijas sistēmas, iespējams ne tikai stiprināt, bet arī veicināt iedzīvotāju uzticību valsts e-pārvaldei.”

    Latvijas IT klasteris ir biedrība, kas apvieno Latvijas IT uzņēmumus eksporta un inovāciju veicināšanas projektiem un iniciatīvām. Latvijas IT klasteris kopš 2016. gada ir ieguvis Eiropas klasteru izcilības sudraba sertifikātu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma