Web Analytics
More
    Reklāma

    Tiešsaistes pirātiem Zviedrijā var draudēt līdz 6 gadiem cietumā

    Jaunākie raksti

    Zviedrijas Tieslietu ministrija saņēmusi rekomendācijas par jauniem sodiem, kas saistāmi ar tiešsaistes pirātismu. Sagaidāms, ka autortiesību un preču zīmju aizstāvjiem jau 2019. gadā būs iespēja pieprasīt reālus un gana ilgus cietumsodus tiešsaistes pirātiem.

    Tāpat likumdošanas izmaiņas skars konfiscējamo īpašumu – turpmāk pirātiem varēs atņemt arī domēna vārdus.

    Reklāma

    Kopš The Pirate Bay tiesvedības pagājuši desmit gadi, bet vēl arvien valstī par autortiesību un preču zīmju pārkāpumiem tiek piemēroti ļoti maigi sodi. Sešus mēnešus līdz sešus gadus cietumā varēs dabūt par ļoti nopietniem un masveidīgiem autortiesību un preču zīmju nosacījumu pārkāpumiem. Bet mazāka apjoma pirātisms var tikt apbalvots ar līdz diviem gadiem cietumā.

    The Pirate Bay īpašnieki Peter Sunde, Fredrik Neij un Carl Lundström tobrīd izpelnījās attiecīgi astoņus, desmit un četrus mēnešus cietumā. Jaunā likumdošana arī atļaus pilnīgu mantas un domēna vārdu konfiskāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    19.02.2018 11:34

    ko iesākt ar offlaina pirātiem, kuri atnāk ciemos un noskatās filmu, nepārskaitot atlīdzību akkaliešiem vai pat aizņemās grāmatu? vajadzētu paraugprāvu – lai saprot, ka joki nebūs.

    wils
    19.02.2018 11:46
    Reply to  x

    Un kur vēl mūzikas akka atlīdzība par mājas ballītēm …

    Krotow
    19.02.2018 20:07
    Reply to  wils

    Pārņems VDK pieredzi. Būs kā padumjajos laikos, kur nekad nezināji, kurš no ciemiņiem ir stukačs.

    Skābene
    19.02.2018 13:08

    Ar nodokli jau apliek arī tukšus datu nesējus, jo pastāv taču iespēja uz datu nesēja saglabāt pirātisku saturu! :)
    Bet akka/smaka iekasē nodoklīti no visiem kas atskaņo TV vai Mūziku, bet kā notiek naudas sadale, tas ir labs jautājums. Piemēram, ja tu klausies indonēzijas tautas mūzikas kolektīva ierakstus, cik daudz no visiem nodokļiem AKKA/Smaka pārskaita indonēzijas tautas mūzikas kolektīvam!? Gan jau ka ne centa. Bet vai tas ir godīgi?

    x
    19.02.2018 13:53
    Reply to  Skābene

    indonēzieši paši vainīgi, ka nevēršas pie akkas pēc atlīdzības. kā akka var zināt, ko tu tur ieraksti diskos? tiesa, arī indonēzieši to zināt nevar. tad ko – atstāt naudu tev? nē, tā tās lietas nenotiek – dod naudu un priecājies, ka pie durvīm neklauvē tiesu izpildītājs.

    Daris
    19.02.2018 19:36

    Jā, nav tur nekāda demokrātija un brīvība.
    Viens vienīgs totalitārisms, policejiskums un cietumsodi par katru pupu mizu.

    Krotow
    19.02.2018 20:07
    Reply to  Daris

    Tas bija sarkasms, ja?

    Artanis
    20.02.2018 14:46

    Pašlaik Latvijā pastāvošā likumdošana, kas ar nodokli apliek tukšos datu nesējus, ir vienkārši idiotisma kalngals. Kur tā pirmā nodokļa nauda paliek, ja debilā Kaka/Laka pēc tam noslauc piķi vēlreiz?

    Reklāma