Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas uzņēmumi tiek aicināti pieteikties pirmajam X-industriju hakatonam

    Jaunākie raksti

    Ir atvērta pieteikšanās pirmajam X-industriju hakatonam Latvijā, kas norisināsies no 6.marta līdz 10.aprīlim. Aicināti pieteikties mūsdienīgi, atvērti, ambiciozi IT un citu nozaru uzņēmumi, kuri ir gatavi pieņemt jaunus izaicinājumus, eksperimentēt un risināt biznesa problēmjautājumus, izmantojot digitālus risinājumus. Veiksmīgai rezultāta sasniegšanai, dalībniekiem tiks nodrošinātas tikšanās ar pieredzējušiem mentoriem. Pieteikšanās X-industriju hakatonam: www.x-hackathon.com

    Hakatons, plaši pazīstams jaunuzņēmumu vidē, ir veids, kā īsā laikā, sadarbojoties dažādu kompetenču speciālistiem, atrisināt biznesa problēmas un radīt jaunus produktus. Hakatona formāts ir vienkāršs – nozares uzņēmums nāk ar savu problēmu, IT uzņēmumu komandas problēmai meklē efektīvāko risinājumu. Pielāgots korporatīvajai videi, tas norisināsies no 6.marta līdz 10.aprīlim un savedīs kopā jau pieredzējušas IT uzņēmumu komandas ar nozares speciālistiem, veicinot starpnozaru dialogu, radot digitālus risinājumus biznesa problēmām un vairojot uzņēmumu eksportspēju un efektivitāti. Dalība pasākumā ir bez maksas.

    Reklāma

    Latvijas IT Klasteris aicina pieteikties uzņēmumus, kuri ir gatavi nākamajam biznesa attīstības līmenim. Hakatonā var piedalīties IT nozares uzņēmumi, kuriem ir vēlme darboties jaunu produktu/risinājumu izstrādē un veltīt piecas aizraujošas nedēļas, lai izzinātu nozares problēmu un radītu tai risinājumu. Lai piedalītos, IT uzņēmumam jāveido 3 – 5 cilvēku komanda, kas ietver sevī programmēšanas, biznesa attīstības, mārketinga un dizaina kompetences. Savukārt nozares uzņēmumiem hakatonā būs jādalās ar biznesa problēmu, kurai tiks meklēts digitāls risinājums; uzņēmuma pārstāvim būs jāvelta laiks, lai izglītotu IT komandu par biznesa problēmu un sekotu komandas progresam.

    Šo nedēļu laikā, abu pušu dalībnieku efektīvāka darba nodrošināšanai, notiks mentoringa sesijas biznesa attīstības, finansējuma piesaistes, digitālā mārketinga un citās jomās. Savā pieredzē dalīsies tādi zinoši mentori kā Rūdolfs Krese (riska kapitāla fonda ZGI Capital investīciju direktors un Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācijas valdes loceklis), Inese Dose (SIA PricewaterhouseCoopers (PwC) vecākā konsultante), Jānis Rozenblats (Mailigen vadītājs), Daniels Pavļuts (vadzinību konsultants, pasniedzējs un Jaunuzņēmumu asociācijas līdzdibinātājs) un citi.

    Līdz šim, neskatoties uz salīdzinoši zemajiem tehnoloģiju izmantošanas rādītājiem Latvijas uzņēmumos (saskaņā ar DESI indeksu), mēģinājumi uzsākt dialogu par tehnoloģiju izmantošanu starp IT un citu nozaru uzņēmumiem nereti nav guvuši panākumus, aizspriedumu un abpusēji nepilnīgu zināšanu dēļ. Rīkojot X-industriju hakatonu, Latvijas IT Klasteris vēlas vērst uzmanību uz iespējām ar tehnoloģiju palīdzību strauji uzlabot gan uzņēmumu efektivitāti, gan konkurētspēju Latvijas un pasaules tirgos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma