Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple Park darbinieki cieš no jaunās mājvietas stikla sienām

    Jaunākie raksti

    Apple Park jeb Campus 2 gandrīz uzskatāms par modernās arhitektūras šedevru, tomēr pat paši jaunākie risinājumi nemēdz būt bez mīnusiem. Apple Park gandrīz visas telpu sienas un durvis veidotas no stikla, kas var būt bīstams, jo tās vienkārši var nepamanīt.

    Daudzi Apple darbinieki jau paspējuši ieskriet stiklotajās sienās. Visbiežākais traumu vaininieks ir iPhone, kura lietošana novērš uzmanību no skatīšanās apkārt. Daudzviet Apple Park stiklotās sienas pat aplīmētas ar Post-it lapiņām, lai izvairītos no atkārtotām darbinieku traumām.

    Apple pagaidām nav sniedzis oficiālu informāciju par stiklotās mājas izraisītajām galvassāpēm. Apple Park nav ne pirmā, ne arī pēdējā vieta, kur cilvēki gūst traumas, jo ir lietojuši viedtālruni, ejot pa ielu vai uzgrūdušies kādam objektam telpā. Telefonatkarīgajiem pat tiek būvētas speciālas ietves un luksofori, kas iebūvēti ceļa segumā.

    Apple Park ir Apple līdzdibinātāja Stīva Džobsa izlolots projekts. Džobss pats gan Apple Park nepieredzēja, bet viņš prezentēja Apple Park ideju Kupertino pilsētas domei 2011. gadā – dažus mēnešus pirms savas nāves. Pirmie Apple darbinieki ievācās Apple Park pagājušā gada aprīlī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    19.02.2018 09:37

    būs jāpalasa par šo baranku, interesanti, vai iegūstot papildus apgaismojumu neiztērē vairāk telpu dzesēšanai nekā iztērētu papildus apgaismojumam.

    pieredze rodas mēģinot, gan jau ar laiku stiklā un stabos iestrādās vai uzlīmēs raidītājus, kas brīdinās telefonapsēstos. vai tos, kuri nespēs uzrādīt vesela cilvēka apliecību, pie ieejas iesēdinās pašbraucošos rateļos ābola formā un pa eplbildingu vadās eplbots)

    Artanis
    19.02.2018 11:45
    Reply to  x

    Ja būtu palasījis par baranku PIRMS sava komentāra rakstīšanas, būtu zinājis, ka viņi savā campusā izmanto diezgan atjautīgu konvekcijas dzesēšanas principu, un ietaupīs prāvu žūksni naudas ne vien uz apgaismojumu, bet arī uz HVAC, ņemot vērā Kalifornijas svelmi.

    x
    19.02.2018 12:23
    Reply to  Artanis

    nu, kas tu par cilvēku – laupi iespēju veikt atklājumus!
    tagad man, saprotams, vairs nav nekādas intereses lasīt, ja iepriekš ir zināms ka tur viss nav salaists irsā.
    tev par to vajadzēja iedomāties, PIRMS rakstīt savu komentāru. bēēēē.

    Briedis
    19.02.2018 10:19

    Ja staigā lūrot telefonā, tad ieskriet var arī stabā, cilvēkā utt. Ir muļķīgi vainot stikla sienas.

    x
    19.02.2018 10:43
    Reply to  Briedis

    tu harasē lielu daļu sabiedrības un demonstratīvi uzsver savu pārākumu, kas mūsdienās vairs nav pieņemami un kas zin, pēc 5 gadiem kāds uzraks šo komentāru un īstajā brīdī izspēlēs pret tevi piem. vēlēšanu cīņā.

    Nelabojams
    19.02.2018 15:17
    Reply to  x

    Tā kā idioti ir sabiedrības lielākā daļa, tikt ievēlētam tev nespīd.

    Nelabojams
    19.02.2018 15:18
    Reply to  Nelabojams

    bij Artanim domāts

    Artanis
    19.02.2018 15:24
    Reply to  Nelabojams

    Jā, diemžēl tev taisnība.

    Artanis
    19.02.2018 11:43
    Reply to  Briedis

    Pilnīgi piekrītu Briedim šajā gadījumā – stulbos pat baznīcā sit. (ja es kādreiz izdomāšu iet politikā, tad šo citādu droši drīkst izdrukāt kaut vai uz vēlēšanu plakāta – būt pret idiotiem, nevis līst tiem pakaļā, cenšoties izdabāt, ir goda lieta).

    Lapsinieks
    19.02.2018 12:49

    nav uzskatāms par šedevru un arhitektu aprindās arī netiek uzskatīts. monstrozs izolātors sektantiem.

    x
    19.02.2018 13:58
    Reply to  Lapsinieks

    pasūtītāja un pašvaldības labā var piebilst vien to, ka šis nešedevrs netika uzbūvēts kā sektantu starpgalaktiskais transportlīdzeklis, kam nevarētu piemērot nī nodokli un vispār, prasīt nodošanu ekspluatācijā. lohi viņi tur kalifornijā.

    Krotow
    19.02.2018 20:13
    Reply to  x

    Kalifornijas štata vadība palaida garām lielisku iespēju patrollēt iegrauztā ābola pielūdzējus. Varēja ābolgraužus pavilkt aiz godkārības un piedāvāt nodokļu atlaides, ja viņiem izdotos pierādīt praksē, ka minētā celtne ir kosmosa kuģis un spēj pacelties vismaz zemajā orbītā (LEO). Labākajā gadījumā būtu lieliska izrāde un rastos daži vērtīgi ieguvumi kosmosa pētniecības nozarē. Sliktākajā vismaz būtu par ko ierēkt.

    Reklāma