Web Analytics
More
    Reklāma

    Vai nākamais gads beidzot atnesīs nesasitamus dimanta ekrānus viedtālruņiem?

    Jaunākie raksti

    Viedtālruņa ekrāna sasišana ir visbiežāk sastopamais iemesls, kas liek norakstīt viedtālruni. Šis nav pirmais gadījums, kad kāds ir gatavs audzēt mākslīgus, ļoti izturīgus materiālus, lai ar tiem nodrošinātu ekrāna noturību pret sasišanu. Pat Apple izmēģināja spēkus mākslīgo safīru audzēšanā, bet toreiz investīcijas aizgāja neceļos, izturīgie materiāli ekrāniem tā arī netika izaudzēti, bet sadarbības partnera darbinieki saņēma pamatīgus naudas bonusus.

    Pirms aptuveni 60 gadiem zinātniekiem izdevās radīt pirmos sintētiskos dimantus, šobrīd AKHAN Semiconductor esot tikuši tik tālu, ka ir gatavi uzsākt ražot ekrānu aizsargstiklus, kas iegūst noturību ar sintētisko dimantu tehnoloģijas palīdzību. Mūsdienās pasaulē gadā saražo ap 80 000 tonnu mākslīgo dārgakmeņu. Bez tiem vairs nav iedomājama superprecīza detaļu apstrāde. Mākslīgos dimantus izmanto instrumentos griešanai, urbšanai, smalcināšanai un pulēšanai.

    Reklāma

    AKHAN Semiconductor uzklāj dimanta kārtu jau pieejamam stiklam, padarot to izturīgāku par Corning Gorilla Glass un citiem šobrīd izmantotajiem aizsargstikliem. AKHAN Semiconductor var izveidot ar dimantu pārklātu stiklu, kas ir 800 reizes plānāks par Gorilla Glass 5, kā arī stikls būs izturīgāks par safīru.

    AKHAN Semiconductor nav atklājis, ar kuriem viedtālruņu ražotājiem grasās sadarboties. Paziņots, ka dimanta pārklājuma stikli būs nedaudz dārgāki par šobrīd izmantotajiem ekrānu aizsargstikliem. Tiesa, iepriekš AKHAN Semiconductor bija paziņojuši, ka jau 2017. gadā dimanta stiklu tehnoloģijas būs gatavas un tās varēs izmantot viedtālruņu ražotāji.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    edgku
    06.02.2018 12:50

    Vai tiešām dimants šeit tiek piesaukts kā nesasitams? Vai tomēr nesaskrāpējams?
    Dimantu sasist patiesībā nav grūti. Tas ir ciets, bet trausls.

    digitalk
    06.02.2018 13:05
    Reply to  edgku

    raksts ir iztulkots stilā “kaut ko tādu dzirdēju”, Artim atvaļinājums nebūs nācis par labu ;)

    Artanis
    06.02.2018 23:38
    Reply to  edgku

    Tieši tā, autors galīgu tufti sarakstījis.

    Nelabojams
    06.02.2018 13:04

    Kaukādas blēņas. Dimanta ekrānu gan būs pagrūti saskrāpēt, bet plīsīs tas tieši tāpat, kā visi pārējie.

    Reklāma