Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT izziņo 2017. gada finanšu rezultātus

    Jaunākie raksti

    2017. gadā Latvijas Mobilais Telefons (LMT) turpināja izaugsmi, sasniedzot 204,2 miljonu eiro apgrozījumu – par 7 % vairāk nekā 2016. gadā. To nodrošināja mobilā interneta pakalpojumu attīstība, pieslēgumu skaita pieaugums un viedtelevīzijas pieejamība. Investīcijās sakaru infrastruktūrā un jaunu pakalpojumu attīstībā gada laikā tika ieguldīti vairāk nekā 22 miljoni eiro.

    LMT klientu pieslēgumu skaits 2017. gadā pieauga par 40 tūkstošiem sasniedzot 1,25 miljonus. Turpina pieaugt mobilā interneta popularitāte  – pērn LMT tīklā  izmantoto datu apjoms  palielinājies par 55 %. Pagājušajā gadā Latvija ierindojusies 2.vietā OECD valstu vidū pēc mobilā interneta patēriņa.

    LMT prezidents Juris Binde: “2017. gads iezīmēja pavērsiena punktu LMT attīstības stratēģijā, uzsākot partnerības ar Latvijas un starptautiskajiem uzņēmumiem un pētniekiem inovatīvu biznesa risinājumu attīstībā, pašbraucošo auto, dronu, militāro un pat kosmosa tehnoloģiju jomā. Mūsu prioritāte nākamajiem gadiem ir nodrošināt, lai Latvija ir starp pirmajām valstīm pasaulē ar 5G tehnoloģijām, kas kalpos kā dzinējspēks iedzīvotāju labklājībai un eksporta izaugsmei.”

    LMT gada laikā būtiski pavirzījies uz priekšu 5G tehnoloģijas ieviešanā – izveidots jaunās paaudzei pielāgots mobilais lietu interneta tīkls un uzstādītas pirmās 5G pielāgotās bāzes stacijas Latvijā. Gatavojoties 5G, sasniegti arī vairāki datu pārraides ātruma rekordi, tostarp 930 Mbps mobilā interneta pārraides ātrums reālā LMT tīklā, kā arī septembrī izveidots bezvadu datu pārraides radiotīkla savienojums ar ātrumu jau 10 gigabiti sekundē (Gbps). Gada nogalē LMT izsolē ieguva lietošanā arī 5G frekvenču joslas.

    LMT rentabilitāte (EBITDA) 2017. gadā palielinājās par 1 miljonu un sasniedza 63 miljonus eiro, tīrā peļņa veidoja 33,3 miljonus eiro.

    Ikgadējā uzņēmumu Reputācijas topā 2017. gadā LMT tika novērtēts kā uzņēmums ar visaugstāko reputāciju telekomunikāciju nozarē, savukārt Ilgtspējas indeksā ieguva augstāko – Platīna kategoriju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma