Web Analytics
More
    Reklāma

    Facebook iegādājas personu apliecinošo dokumentu pārbaudes jaunuzņēmumu Confirm.io

    Jaunākie raksti

    Pasaulē lielākais sociālais tīkls Facebook ir iegādājies kārtējo tehnoloģiju kompāniju, lai piekļūtu tās tehnoloģijām un zināšanām. Šoreiz ir runa par uzņēmumu Confirm.io, kas savu darbību uzsāka pirms 3 gadiem un šajā laika posmā ar vismaz 4 miljonu ASV dolāru investīciju palīdzību izveidoja automatizētu (ar API) pakalpojumu, kas ļāva citiem uzņēmumiem pārbaudīt vai cilvēkam ir īsts personu apliecinošs dokuments, piemēram, pase vai autovadītāja apliecība.

    Confirm.io pakalpojumus izmantoja tādas kompānijas kā ēdienu piegādes serviss Doordash, kā arī Notarize dokumentu apstrādes serviss. Līdzīgus pakalpojumus noteikti esam redzējuši, ja esam mēģinājuši izveidot, piemēram, Revolut kontu. Šim fintech servisam ir svarīgi pie konta izveides pārbaudīt cilvēka identitāti un salīdzināt to ar konkrētu personu apliecinošu dokumentu.

    Reklāma

    Facebook pārņems visus Confirm.io darbiniekus un to izstrādātās tehnoloģijas. Varam pieņemt, ka Facebook tās izmantos, lai uzlabotu sava servisa drošību. Piemēram, gadījumā, ja kaut kādu iemeslu dēļ esam nobloķējuši savu profilu, to varētu atbloķēt datora vai telefona kameras priekšā parādot sevi un savu dokumentu. Starp citu, pirms kāda laika Facebook testēja pieteikšanos servisā ar pašiņu bildēm, kā arī plānoja apstrādāt cilvēku iesūtītus kailfoto un video, lai spētu šādu saturu atpazīt “revenge porn” gadījumos un automātiski likvidēt.

    Kaut kad nākotnē noteikti vairs apkārt nenēsāsim pases kā papīra gabaliņus, bet mūsu identitātes apliecinājumi būs pilnībā digitāli. Un kas zin, varbūt Facebook būs viens no šāda servisa nodrošinātājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma