Web Analytics
More
    Reklāma

    Atklāj Latvijā radītu bezmaksas mobilo aplikāciju vinješu apmaksai – VigLat

    Jaunākie raksti

    Atklāta un Google Play pieejama VigLat – pirmā mobilā lietotne Baltijā ātrai un ērtai autoceļu lietošanas nodevu jeb vinješu apmaksai Latvijā. Viglat mobilās lietotnes galvenais uzdevums ir atvieglot šobrīd sarežģīto, dārgo un laikietilpīgo vinješu apmaksas procesu privāto transportlīdzekļu īpašniekiem un komerctransporta vadītājiem, šķērsojot Latvija robežu.

    Viglat ir vienkārši lietojama mobilā lietotne, kas ļauj pavisam ātri un ērti apmaksāt autoceļu lietošanas nodevu. Tā paredzēta lietošanai visiem autobraucējiem (privātiem un juridiskiem), kas šķērso Latvijas robežu ar transportlīdzekļiem, kuriem likuma kārtībā nepieciešams apmaksāt nodevu. Viglat lietotnes izveides mērķis ir palīdzēt autovadītājiem un uzņēmumiem samazināt nelietderīgi patērēto laiku un apmaksāt nodevu, neizkāpjot no automašīnas.

    Reklāma

    Ar lietotnes palīdzību iespējams nodevu apmaksāt neierobežotā laikā pirms robežas faktiskās šķērsošanas, tādā veidā izvairoties no iespējas aizmirst apmaksāt nodevu un saņemt nepatīkamu sodu. Nodevas apmaksa stāsies spēkā iepriekš norādītājā dienā un laikā. Lietotnē iespējams ievadīt datus par uzņēmumu, tādējādi, atvieglojot uzņēmuma grāmatvedības uzskaiti.

    “Ideja par vienkāršotu vinješu apmaksas rīku, mobilo lietotni radās vairāku apsvērumu dēļ. Līdzšinējā sistēma paredzēja vinješu apmaksu veikt  uz robežām atrodamos kioskos, kas visbiežāk ir ilgs un nepatīkams process. Tāpat automašīnu vadītāji mēdz doties uz tuvāko degvielas uzpildes staciju, kas nereti atrodas vairāku kilometru attālumā no robežas. Paradoksāli, bet šī attāluma mērošana ir neatļauta darbība, par kuru pēc likuma pienākas bargs sods”, pieredzē dalās Viglat idejas autors Aldis Ozols.

    Šobrīd ar Viglat lietotni iespējams apmaksāt tikai Latvijas autoceļu lietošanas nodevu, bet jau 2018. gadā arī Igaunijā stāsies spēkā elektroniskā nodevu sistēma. Šobrīd norit darbs pie tā, lai līdz ar jaunās sistēmas ieviešanu, arī Viglat spētu nodrošināt nodevas apmaksu Igaunijā.

    Šobrīd lietotne paredzēta Android ierīču lietotājiem un tuvākajā laikā būs pieejama arī iOS ierīču sistēmā.

    Autoceļu lietošanas nodeva (vinjete) ir maksa par konkrētās valsts, šajā gadījumā – par Latvijas galveno un reģionālo autoceļu izmantošanu, lai veicinātu to uzturēšanu un attīstību, kā arī, lai izmantotu videi draudzīgākus transportlīdzekļus.

    Nodevu maksā par valsts galveno un reģionālo autoceļu posmu lietošanu (izņemot to šķērsošanu krustojumos un lietošanu apdzīvotās vietās) ar kravas transportlīdzekļiem, kuru pilna masa ir lielāka par 3000 kilogramiem, un kravas transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna masa ir lielāka par 3500 kilogramiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gatis Bērziņš
    17.01.2018 13:34

    Caur aplikāciju ir dārgāk, kapēc tā? Man aprēķina 7.82 € sešu eiro vietā.

    Girts Zarins
    17.01.2018 13:34

    Godātais Kursors.lv šis nepavisam nav pirmais risinājums ceļu apmaksai. Jau kādu laiku darbojās LV radīta sistēma SMSvinjetes.lv, ar kuru var norēķināties attālināti par ceļu maksu, gan Igaunijā, gan Latvijā.

    edgku
    17.01.2018 13:49
    Reply to  Girts Zarins

    Preses relīzei nevar iebilst :)

    Girts Zarins
    17.01.2018 13:54
    Reply to  edgku
    Kristaps Skutelis
    17.01.2018 14:33
    Reply to  Girts Zarins

    Preses relīzei pavisam noteikti var iebilst, ja zina par ko tieši iebilst. Katrs uzņēmums jau cenšas relīzē sevi padarīt unikālu un pašu labāko.

    Paldies, ka painformēji par SMSvinjetes risinājumu, tagad zināšu, ka eksistē arī tāds. Konkrēti relīzē gan nav melots, jo viņi raksta, ka runa ir par “pirmo mobilo lietotni”. Palabo, ja eksistē vēl kāda lietotnes, kas darbojas Baltijā.

    Rolands Lidemanis
    18.01.2018 14:13
    Reply to  Girts Zarins

    Šis ir cita veida risinājums,tā ir applikācija ne sms pakalpojums. Manuprāt tas cilvēka darbu atvieglo vairāk kā sms sūtīšanas. ;)

    x
    17.01.2018 14:01

    brīnos – vai tiešām pie mums ir tik unikāli likumi, ka nederēja kāds no esošajiem risinājumiem, jo es neticu ka LV ir pirmā valsts kurā tālbraucējiem jāpērk vinjetes.

    Reklāma