Web Analytics
More
    Reklāma

    Apbalvoti Latvijas labākie videospēļu izstrādātāji

    Jaunākie raksti

    10. janvārī pulksten 19.00 “Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centrā” notika “Latvijas spēļu gada balvas 2017” apbalvošanas svinīgā ceremonija, kurā tika paziņoti trīs nominanti sešās kategorijās un apbalvoti laureāti.

    Par Latvijas “Gada spēli 2017” pēc žūrijas vērtējuma tika atzīta “Rezrog”, kura ieguva arī balvu par “Labāko grafiku” un “Labāko datorspēli”, nominācijā “Labākā mūzika un skaņa” balvu saņēma “Bearslayer”, “Labākais geimplejs” saņēma spēle “Adventuring Gentleman”, savukārt, kā “Labākā viedtālruņu spēle” tika atzīta “Bacterial Takeover”.

    Reklāma

    Pēc žūrijas atzinuma, aizvadītais gads ir bijis jo īpaši labvēlīgs tieši datorspēlēm, no kurām lielākā daļa publicētas veikalā Steam. Salīdzinot ar citiem gadiem, šajā kategorijā publicēto spēļu skaits ir ievērojami audzis un žūriju priecēja to kvalitāte, tādēļ izvēle starp nominācijām un laureātu ieguvējām nebija viegla. Rezultātā visās kategorijās, izņemot “Labākā viedtālruņu spēle”, pamatā arī cīnījās savā starpā tikai datorspēles un šajā cīņā līdz nominācijām nonāca “Rezrog”, “Bearslayer” un “Adventuring Gentleman”.

    Pasākumu organizēja “Latvijas Spēļu izstrādātāju asociācija” (LSIA) ar “Game Insight” atbalstu. Šogad “Latvijas spēļu gada balva” tika rīkota jau trešo reizi un spēles izvērtēja starptautiska sešu cilvēku žūrija: Mārtiņš Ceplis (daudzu izglītojošo spēļu autors), Andrejs Kļaviņš (SIA Next Level dibinātājs un spēļu satura veidotājs ar vairāk kā 10 gadu pieredzi), Ģirts Linkums (interesējas par spēļu industriju Latvijā jau vairāk kā 10 gadus, veido Latvijā radīto spēļu apskatus), Uldis Greters (azartisks spēļu straumētājs kanālā TwitchTV), Grzesiek Mazur (galvenais programmētājs tādām spēlēm kā “”This War of Mine” and “Oh…Sir!! The Insult Simulator”) un Laurynas Vainius (“Nordcurrent” spēļu satura veidotājs).

    Līdzīgi kā aizvadītajā gadā, arī šogad LSIA redzes lokā nonāca ap 40 spēlēm, kuras tika publicētas 2017. gadā. Galvenie kritēriji, lai spēles tiktu izvērtētas: spēlēm jābūt publicētām 2017. gadā un uzņēmumam ar kura vārdu tās publicētas ir jābūt reģistrētam Latvijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    12.01.2018 12:16

    cik mīļi!

    comment image

    Jānis Rišis
    28.11.2022 21:13

    Kādas online spēles tagad latviešu valodas pazinēji spēlē?

    Reklāma