Web Analytics
More
    Reklāma

    Ievēlēta jauna Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas “Startin.lv” valde

    Jaunākie raksti

    ‘Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas ‘Startin.lv’’ biedri ievēlējuši jaunu valdi, kas turpinās attīstīt organizāciju nākamajos divos gados. Valdē ir gan jaunuzņēmumu pārstāvji, gan nozares pasākumu rīkotāji. Valdes darbu turpmāk vadīs EGITA POĻANSKA, Eiropas vadošā B2B akceleratora ‘Startup Wise Guys’ start-up uzņēmumu atlases vadītāja.

    Uz statūtu pamata reizi divos gados biedrībai ‘Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija ‘Startin.lv’’ jāievēl jauna valde. Pirmās valdes vēlēšanas pēc biedrības dibināšanas tika organizētas vēl šogad un pirmssvētku laikā – 12. decembrī -, lai jaunu gadu uzsāktu ar jaunu sparu. Ar pārliecinošu balsu vairākumu asociācijas biedri ‘Startin.lv’ jaunajā valdes sastāvā ievēlēti:

    Reklāma

    • Eiropas vadošā B2B akceleratora ‘Startup Wise Guys’ Startup uzņēmumu atlases vadītāja Egita Poļanska, viņa būs arī valdes priekšsēdētāja.
    • Naftas ieguves industrijas jaunuzņēmuma ‘Vortex Oil Engineering’ līdzdibinātājs un vadītājs Sergejs Jakimovs.
    • Nevalstiskās organizācijas ‘TechChill’ pārstāve Līva Pērkone.
    • Pasākuma ‘Digital Freedom Festival’ līdzdibinātāja un vadītāja Dagnija Lejiņa.
    • E-pasta mārketinga uzņēmuma ‘Mailigen’ dibinātājs un vadītājs Jānis Rozenblats.
    • Igaunijas jaunuzņēmuma ‘Taxify’ vadītājs Latvijā Juris Krūmiņš.
    • Zvērinātu advokātu biroja ‘Sorainen’ zvērināts advokāts Jānis Bite.

    Jekaterina Novicka, pirmās ‘Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas ‘Startin.LV’’ valdes priekšsēdētāja: ”Asociācijas pirmie divi darbības gadi bija noteicošie organizācijas dzīvotspējas pierādīšanai. Man ir liels gandarījums, ka kopā ar kolēģiem no pirmās biedrības valdes esam to pierādījuši. Šajā laikā pati biedrība ir izaugusi no 29 līdz 84 biedriem. Esam apkopojuši pirmo un līdz šim vienīgo Latvijā pieejamo statistiku par jaunuzņēmumiem. Esam kļuvuši par tādu atzītu starptautisko tīklu biedriem, kā ‘European Startup Network’ un ‘Startup Nations’. Divu gadu laikā komanda ir iniciējusi un piedalījusies ‘Latvian Startup Welcome pack’ noformulēšanā. Tāpat ir parakstīts sadarbības memorands ar Ekonomikas Ministriju, ieviests Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likums – tā uzlabotā versija plānota 2018. gada februārī. Ir ieviesta startup vīza. Paveikto darbu sarakstu var turpināt vēl un vēl. Esmu priecīga nodot asociāciju jaunās kompetentās un enerģiskās valdes rokās, kas noteikti spēs vairot esošo aktivitāšu veiksmi un arī strādāt pie jauniem būtiskiem ekosistēmas uzlabošanas soļiem.”

    Egita Poļanska, jaunā ‘Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas ‘Startin.LV’’ valdes priekšsēdētāja: “Manuprāt, valdes sastāvs ir ļoti spēcīgs un esmu priecīga par šo iespēju strādāt kopā. Cilvēki, kas ir ievēlēti, jau šobrīd aktīvi darbojas, lai uzlabotu Latvijas startup ekosistēmu. Un viņu pieredze un prasmes ir dažādas, kas palīdzēs valdei pieņemt labus lēmumus. Ir gan pieredzējuši jaunuzņēmumi no dažādām industrijām, gan organizācijas, kas palīdz Latvijas vārdam izskanēt pasaulē un kas piesaista Latvijai talantus un uzmanību. Šobrīd ar nepacietību gaidu pirmo valdes sēdi, kas ļaus mums nospraust mērķus un saplānot darbību. Noteikti turpināsim jau iesāktās iniciatīvas, un strādāsim ar partneriem, lai attīstītu uzņēmējdarbībai pievilcīgu vidi un regulējumu Latvijā, kā arī ļautu mūsu jaunuzņēmumiem būt veiksmīgiem pasaulē.”

    Pirmā valdes sēde tiks sasaukta jau 20. decembrī un tajā piedalīsies gan jaunā, gan iepriekšējā ‘Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas ‘Startin.lv’’ valde.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    alus
    14.12.2017 16:25

    Kāpēc man šķiet, ka salīdzinot ar iepriekšējo valdi, šī tāds purkšķis vien ir? Kaut kā šķiet, ka Jekaterina Novicka, Antons Adamovičs, Ernests Jenavs, Andris Bērziņš, Arturs Burņins, Daniels Pavļuts un Renāts Lokomets bija spēcīgāks sastāvs.

    KKTK
    15.12.2017 09:33

    Labi Staļin.lv – kur ir taustami redzultāti?

    Reklāma