Web Analytics
More
    Reklāma

    Elektronikas dienā jaunie entuziasti mērosies spēkiem elektronikas konkursos un robotu cīņās

    Jaunākie raksti

    Jau par tradīciju kļuvušajā Elektronikas dienā 7.decembrī jaunie elektronikas un robotikas entuziasti noskaidros, kuram izdevies izgatavot labāko cīņas robotu, liekot tiem mēroties spēkiem MiniSumo sacensībās. Elektronikas un robotikas pulciņu dalībnieki arī sacentīsies darbnīcās, demonstrējot iemaņas lidmašīnas modeļa elektroniskas vadības shēmas salodēšanā, kamēr profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem būs jātiek galā ar trīs vēl sarežģītākiem uzdevumiem.

    Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas (LETERA), Profesionālās izglītības kompetences centra «Rīgas Tehniskā koledža» un Valsts Izglītības satura centra kopīgi rīkotā Elektronikas diena 2017 norisināsies Rīgas Tehniskās koledžas telpās, Rīgā, Braslas ielā 16, 2017.gada 7.decembrī, no plkst. 9:30 līdz plkst. 16:00.

    Reklāma

    Skatītājiem interesantākais notikums solās būt MiniSumo robotu sacensības, kas sāksies plkst.13.00. Tajās līdz puskilogramam smagi autonomi roboti centīsies izstumt viens otru no 77 centimetru diametrā liela apļa. Gluži kā īstā sumo cīņā, katrā mačā piedalās divi dalībnieki. Cīņa ilgst vismaz trīs raundus. Pirmo trīs vietu ieguvēji balvā saņems SumoBoy robota jaunāko modeli.

    Darbnīcā-konkursā «Jaunais elektroniķis 2017» dalībnieki sacentīsies divās sarežģītības pakāpēs. Zemākajā piedalīsies 4.-8.klašu, bet augstākajā – 9.-12. klašu audzēkņi, kuriem divarpus stundu laikā būs jāizgatavo strādājošu lidmašīnas modeļa elektronisku vadības shēmu. Zemākajā sarežģītības pakāpē tika izmantotas gaismas diodes, tranzistori un rezistori. Augstākajā – gaismas diodes, mikroshēma, rezistori, kondensatori. Savukārt profesionālās meistarības konkursā «Elektroniķis 2017» profesionālo izglītības iestāžu audzēkņi veiks veselus trīs uzdevumus, samontējot saules baterijas, multivibrātoru un impulsu skaitītāju. Komandu veikums pēc konkursa būs apskatāms izstādē.

    Kamēr bērni strādās darbnīcās, skolotāji piedalīsies seminārā par jaunākajām tendencēm elektronikas nozarē, kurā tiks diskutēts arī par to, vai roboti patiešām kādu dienu atņems cilvēkiem darbu. Elektronikas dienas gaitā arī varēs uzzināt par profesionālās un augstākās izglītības iespējām elektronikas jomā Latvijā, piedalīties virtuālās velo sacensībās, iejusties dīdžeja lomā, iepazīt mūzikas skaņu tehniku un izzināt fizikas maģiju, minoties uzzināt, cik liela jauda nepieciešama, lai darbinātu dažādas elektroierīces, kā arī kopā ar pasākuma vadītāju, tehnoloģiju entuziastu Kristapu Skuteli piedalīties aizraujošos konkursos un sacensībās. Pasākuma dalībniekiem tiks organizēta iepazīšanās ekskursija pa Rīgas Tehnisko koledžu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    07.12.2017 17:35

    atskaite/iespaidi būs?

    Kristaps Skutelis
    08.12.2017 10:23
    Reply to  digitalk

    Ko tieši vēlies uzzināt par pasākumu? Tur bija pāri simtam bērnu no visas Latvijas, dažādiem elektronikas un robotikas pulciņiem. Dienas pirmajā pusē viņi piedalījās konkursā un būvēja kopā lidmašīnītes (rāmis no koka, bet paši lodēja kopā LED gaismiņas un motorus). Kaut kurā brīdī bija arī konkurss “Elektroniķis 2017” un tur trešo vietu paņēma viena meitene. Forši!

    Pēc tam tur uzrados es, lai novadītu jestrāko dienas pasākuma daļu. Lielā auditorijā centrā bija mini Sumo robotu sacensības, bet apkārt kādi 6 stendi ar visādām papildus aktivitātēm. Bērni varēja pie katra kaut ko jaunu uzzināt un izmēģināt. Tur bija DJ stūrītis, kur var iemēģināt roku dīdžejošanā, Laboratorium eksperimenti, Elektrum stends ar velosipēdu, kuru minoties var redzēt, cik daudz enerģijas saražo. Tad bija no RTU divi džeki, kas rādīja osciloskopu un vēl kaut kādus krāmiņus, Braingames deva iespēju paspēlēties ar galda spēlēm un Overly bija sataisījuši virtuālās realitātes velosacensības.

    Reklāma