Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple uzsāks izmaksāt Īrijai negūtos nodokļu miljardus

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija lēmusi, ka Apple Īrijā nedrīkstēja izmantot ļoti zemo uzņēmuma ienākuma nodokli, tādējādi Apple nāksies samaksāt Īrijai aptuveni 14.5 miljardus dolāru par iepriekš nesamaksātajiem nodokļiem. Lēmums bija zināms jau iepriekš, bet Īrija to vilcināja, lai neaizbaidītu Apple no savas nodokļu paradīzes.

    Sagaidāms, ka Apple nāksies uzsākt naudas izmaksu Īrijai nākamajā gadā. Eiropas Komisija uzskatīja, ka Apple ar Īrijas valdību panākuši kaut kādu vienošanos, jo Īrija pat neesot izrādījusi vēlmi pēdējā gada laikā, kad jau bija zināms, ka Īrija vairs nevarēs būt nodokļu paradīze un no Apple nāksies iekasēt lielākus nodokļus.

    Reklāma

    Īrijas valdība pēc Eiropas Komisijas spiediena nolēmusi mainīt nodokļu sistēmu, kas tehnoloģiju un interneta milžiem liks meklēt citas nodokļu paradīzes. No 2020. gada Īrijā tiks izskausta iespēja optimizēt gigantisko uzņēmumu nodokļus. Īrijai šīs izmaiņas nozīmē milzīgus iedzīvotāju ienākuma nodokļa zaudējumus. Uzņēmumu ienākumu nodokļus tā vienmēr ir ignorējusi, bet diez vai Īrija ir gatava pavisam atteikties no lielo korporāciju naudas. Visticamāk, līdz 2020. gadam Īrija sakārtos savu nodokļu sistēmu tā, lai tai būtu zemākais uzņēmuma ienākuma nodoklis Eiropā. Īrijai nāksies konkurēt ar Nīderlandi un varbūt arī Lielbritāniju, kuras untumus redzēsim tikai pēc Brexit.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    05.12.2017 11:48

    Nu gan. Vēl radās jautājums, kāpēc kursors neraksta par Apple gigantisko frošības caurumu, kurš ļauj root lietotājam ielogoties bez paroles no jebkuras vietas, arī attālināti, ja screen sharing ir ieslēgts. Cik neobjektīvi no Jūsu puses.

    Kristaps Skutelis
    05.12.2017 11:54
    Reply to  Usinss

    Šo Artis kaut kā palaida garām dienā, kad tas bija aktuāli un šobrīd laikam izskatās, ka šis nopietnais caurums ir salabots ar automātiski izplatītu ielāpu. Piekrītu, ka par šo bija jāuzraksta un turpmāk rūpēsimies būt operatīvāki.

    x
    05.12.2017 12:25

    vēl bija sestdienas (2.12) ārkārtas apdeits iosam, lai novērstu patvaļīgos restartus, kas sākās pēc 2.12 00:15
    sīkums, protams, ne jau ka bija vērts par to rakstīt.

    Kristaps Skutelis
    05.12.2017 13:03
    Reply to  x

    Ai, iOS pēdējā laikā teju katru nedēļu ir lielāki vai mazāki gļuki :|

    Lapsinieks
    05.12.2017 13:08

    Stīvam zārkā pielikts strāvas ģenerātors, lai viņš grozoties ražotu elektrību.

    digitalk
    06.12.2017 02:23

    No 2020. gada Īrijā tiks izskausta iespēja optimizēt gigantisko uzņēmumu
    nodokļus. Īrijai šīs izmaiņas nozīmē milzīgus iedzīvotāju ienākuma
    nodokļa zaudējumus.
    nekādi nevaru iebraukt kā otrs izriet no pirmā?

    Reklāma