Web Analytics
More
    Reklāma

    HP uzstāda sistēmu bremzējošu programmatūru savos datoros

    Jaunākie raksti

    Lenovo pavisam nesen nācās samaksāt 3.5 miljonus dolāru par datorus jau rūpnīcā uzstādītu programmatūru, kas rādīja klientiem reklāmas. Izskatās, ka līdzīgu ideju izmanto HP, uzstādos savos datoros programmatūru bez lietotāja ziņas.

    Tiek ziņots, ka HP bez lietotāja piekrišanas vāc datus par datora darbību. HP Touchpoint Analytics Service programmatūra kā atjauninājums aizstāj HP Touchpoint Manager programmatūru un uzsāk vākt datus, vienlaikus samazinot kopējo sistēmas ātrdarbību. HP īpašnieki Windows iebūvētajā Task Manager rīkā novērojuši, ka jaunā programmatūra startē un apstādina dažādus procesus un citas lietotnes.

    Reklāma

    HP ir atbildējis, ka HP Touchpoint Analytics serviss tiek izmantots kopš 2014. gada kā daļa no HP Support Assistant. Tas vāc anonīmus datus par datoru un tā darbību, bet programmatūru katrs pats var atinstalēt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Stingra Mēbel
    30.11.2017 09:04

    Un attinstalējot, droši vien veco versiju nevar uzlikt, vai arī drīz nevarēs, jo izņems no support lapas.
    Man nepatīk preinstalēts dators no visiem ražotājiem, jo dators tik tiešām lēni strādā by default. Izdzēšot un pārliekot visu no 0, dators strādā pat vairāk nekā labi. Nesaprotu kā var ražotājs sačakarēt preinstall versiju.
    Otrs, kas nepatīk, praktiski visi ražotāji vairs neatbild par Windows problēmām kā tādām. Autorizētie servisi vairs neņemas ar to bezmaksas un ražotāja garantijās tā izņemta laukā. Tas ir stulbi, jo ražotājs taču pats ir uzlicis Windows, pofig, ka spogulī rauj uz visiem pēc kārtas

    digitalk
    30.11.2017 09:24
    Reply to  Stingra Mēbel

    tā vecā versija nevienam, izņemot pašu HP, nav vajadzīga. kāpēc par to gausties?

    Krotow
    30.11.2017 10:12
    Reply to  Stingra Mēbel

    Laptopiem, pirms pārinstalēt no 0, vēlams noskaidrot, vai ir visi vajadzīgie draiveri. Var uzrauties dēļ kādiem laptopa mezgliem (video, WiFi, Bluetooth utt.), kam čipi nedaudz atšķiras un ražotāja standarta draiveri vairs neder.

    30.11.2017 10:55
    Reply to  Krotow

    Man tā ir ar Lenovo Miix 2 10″, riktīgas šausmas!
    kad garantijas lapā, gribi dabūt recovery “disku(iso)”, tev atbild – Your device is out of date… Planšete nopirkta 3 gadus atpakaļ LV :D, uzliekot parasto Win10/8 caur UEFI ir riktīgs murgs ar draiveriem..

    Reklāma