Web Analytics
More
    Reklāma

    Swedbank pie sevis uzņems “Wise Guys Fintech” akseleratoru

    Jaunākie raksti

    Swedbank telpas Rīgā kļūs par mājvietu Eiropas vadošā B2B (bizness – biznesam) akseleratora “Startup Wise Guys” finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumu akseleratora programmai. Programmas ietvaros 10 starptautiski jaunuzņēmumi varēs sešus mēnešus pavadīt dinamiskā, uz mācīšanos vērstā vidē, audzēt savu biznesu, nodibināt kontaktus ar bankas ekspertiem un pasaules līmeņa mentoriem, kā arī saņemt finansējumu sava uzņēmuma tālākai attīstībai.

    Programmas darbības sākums paredzēts 2018. gada pavasarī un tā norisināsies Swedbank Centrālās ēkas telpās. Dalībai programmā jaunuzņēmumi, kuri ir gatavi veidot finanšu nākotni, varēs pieteikties jau decembrī. Minēto programmu vadīs īpaši šim nolūkam izveidota komanda no “Startup Wise Guys” un Swedbank.

    Reklāma

    Swedbank Latvijā vadītājs Reinis Rubenis: „Ar šo akseleratora programmu mēs paplašinām savu ekosistēmu sadarbībai ar finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem veidā, ko uzskatām par savstarpēji izdevīgu visiem tās dalībniekiem. Jaunuzņēmumiem tas ir veids, kā strauji paātrināt savu izaugsmi, iegūstot piekļuvi kapitālam, kompetencei un vairāk nekā 7 miljoniem Swedbank klientu, izmantojot mūsu Atvērtās sadarbības platformu (Open Banking). Savukārt Swedbank tā ir iespēja šo jaunuzņēmumu vidū atrast partnerus, ar kuriem kopīgi radīt lielisku vērtību mūsu klientiem. Mēs esam arī priecīgi dalīties telpās ar šiem uzņēmējiem savā centrālajā ēkā Rīgā un sadarboties ar Startup Wise Guys, kas jau ir pierādījuši savas spējas palīdzēt ambicioziem uzņēmumiem sasniegt jaunu līmeni biznesā.”

    “Startup Wise Guys” izpilddirektors Kristobals Alonso: „Vadot akseleratorus šajā reģionā jau vairāk nekā sešus gadus, esam pārliecinājušies, ka Baltijas valstīm ir daudz ko piedāvāt jaunuzņēmumu dibinātājiem. Papildus tehnoloģiski attīstītai un inovatīvai videi šeit ir arī salīdzinoši zemas uzņēmējdarbības un dzīvošanas izmaksas. Mēs arī saskatām daudz ieguvumus no sadarbības ar korporācijām, piemēram, no finanšu tehnoloģiju akseleratora organizēšanas kopīgi ar Swedbank, ko uzskatām par vienu no reģiona novatoriskākajām bankām. Tas ļauj progresīvi domājošus uzņēmumu dibinātājus savest kopā ar nozares ekspertiem, kā arī realizēt abām pusēm aizraujošus pilotprojektus. Turklāt arī ceram, ka šī akseleratora programma tiešā veidā palīdzēs Baltijas valstis iezīmēt kartē kā perspektīvu reģionu Ziemeļvalstu jaunuzņēmumu dibinātājiem.”

    “Startup Wise Guys” ir vadošais B2B jaunuzņēmumu akselerators Eiropā un viens no top 10 investoriem Ziemeļvalstu reģionā. “Startup Wise Guys” ir akselerējis vairāk nekā 80 uzņēmumus ar dibinātājiem no vairāk nekā 30 valstīm. Astoņas programmas Tallinā un Rīgā tas ir jau pabeidzis, un tā devītā programma Latvijā jau ir noslēguma fāzē. Plašāka informācija: startupwiseguys.com.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    29.11.2017 11:09

    Vai tiešām swedbank ir tikai 7 miljoni klientu? Latvijā taču vien ir 1 miljons, cik vēl tajā pašā Zviedrijā? Likās, ka tā ir krietni lielāka banka.

    oldschool zerolemon fan
    29.11.2017 11:36

    Lielākā nenozīmē labākā. Lielākās LV bankas ir kļuvušas pārāk nekaunīgas ar naudas iekasēšanu par katru sīkumu. Iesaku visiem izvērtēt summas, ko maksājat savai bankai būtībā par neko un atrast alternatīvas (tādas ir).

    Kartupelis3
    29.11.2017 11:54

    Turklāt Swedbank nevar nomainīt bateriju – attiecīgi es labāk izvēros aizvēsturiskus risinājumus un krāju naudu zeķē..

    Reklāma