Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung revolucionarizēs viedtālruņu akumulatorus ar grafēna lodēm

    Jaunākie raksti

    Samsung Advance Institute of Technology ziņo, ka atrasts jauns veids, kādā tiks izmantots grafēns, lai uzlabotu akumulatoru darbību viedierīcēm. Samsung gandrīz apsolījis, ka grafēna ložu akumulatori būs līdz 45% ietilpīgāki un tos varēs uzlādēt piecas reizes ātrāk.

    Samsung norāda, ka grafēna izmantošana un ļoti ātrā uzlāde (viedtālruņa akumulatoru teorētiski varētu uzlādēt aptuveni 18 minūšu laikā) pārāk nebojāšot akumulatorus – pēc 500 uzlādes reizēm akumulators saglabā aptuveni 78% sākotnējās ietilpības. 2018. gadā grafēna ložu akumulatori vēl nebūs gatavi.

    Reklāma

    Grafēns (angļu: graphene) ir oglekļa viena atoma biezuma slānis. Tam piemīt liela mehāniskā cietība, laba siltumvadītspēja un elektronu kustības spēja. Kolumbijas universitātē veiktajos izmēģinājumos secināts, ka grafēns ir stiprākais materiāls, kāds jebkad testēts. Grafēns ar tā fiziskajām īpašībām (plānums, laba elektronu pārvietošanās spēja, laba siltumvadītspēja) ir labāks par mūsdienās lietotajiem pusvadītaju materiāliem, un nākotnē varētu aizstāt silīciju.

    Galvenās problēmas ar grafēna praktisku izmantošanu ir saistītas ar tā iegūšanu. Izplatītākā metode ir slāņu noņemšana no grafīta, bet tā pagaidām tiek veikta ar rokām, un ir ļoti darbietilpīga.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    29.11.2017 21:34

    500 uzlādes cikli vienam otram beigsies 2 gados. Pieskaitām vēl mūsu ziemas, kas 78% pārvērtīs par 50%. Par slāņu noņemšanu – lai noalgo 10 miljonus ķīniešu ar skalpeļiem un necepas.

    Lapsinieks
    29.11.2017 22:04
    Reply to  Krotow

    so savu tekstu atceries. pēc 50 gadiem tavi mazbērni ar skalpeļiem ķīniešiem grafēnam slāņus ņems

    Krotow
    30.11.2017 00:15
    Reply to  Lapsinieks

    Drīzāk jau tavējie. Man bērnu vēl nav.

    29.11.2017 22:11

    Visu laiku tik sola jaunas tehnoloģijas aķīšiem… vairs nav ticības.

    kkas
    29.11.2017 22:49

    Samsung par grafēnu jau pirms gadiem diviem kko līdzīgu solīja, ka nu tik būs no labaratorijām ārā un consumeri dabūs wow baterijas un čuš.

    Reklāma