Web Analytics
More
    Reklāma

    Gada noslēdzošajā “Startup Slalom” fintech hakatonā uzvar komanda “Cactus”

    Jaunākie raksti

    Šī gada ‘Startup Slalom’ hakatonu maratons ir noslēdzies! Gada pēdējās sacensības tika veltītas aktuālajai finanšu tehnoloģiju jeb fintech tēmai. Uzvaras laurus, 1000 eiro no fintech uzņēmuma ‘Transact Pro’ un bezmaksas biļetes uz konferenci ‘eCom21’ no ‘Rietumu Bankas’ ieguva ideja par personīgā budžeta plānošanas rīku. Visus piecus šī gada Startup Slalom hakatonus organizēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) sadarbībā ar Latvijas Startup uzņēmumu asociāciju ‘Startin.lv’.

    Pasākuma dalībniekiem tika atvēlētas 48 stundas, lai izpētītu savu ideju un izveidotu strādājošu produkta prototipu. Ar profesionālu mentoru un nozares ekspertu palīdzību tas izdevās astoņām komandām. Pieteiktās idejas bija ļoti dažādas – sākot no web platformas juridisku līgumu izstrādei ar e-paraksta funkciju, riska novērtēšanas platformai enerģijas efektīvu kredītu izsniegšanu līdz pat spēlei mobilajās ierīcēs. Šajā hakatonā startēja dalībnieks, kurš savu ideju mēģināja attīstīt jau otro hakatonu pēc kārtas.

    Reklāma

    Uzvarētāju komanda ‘Cactus’ tika pie pasākuma galvenās balvas – 1000 eiro no fintech uzņēmuma ‘Transact Pro’ un iespēju bez maksas doties uz konferenci ‘eCom21’ no ‘Rietumu Bankas’. ‘Cactus’ ir vieds personīgais budžeta plānotājs, kas iegūst datus no bankas API un citiem tiešsaistes bankas risinājumiem, mazinot manuālo datu ievadi. „Uzvara hakatonā ir liels pārsteigums! Mūsu veiksmes atslēga noteikti bija komanda, kuras profesionalitāte dažādās jomās ļāva projektu pilnveidot un attīstīt. Hakatons ir lielisks veids, kā ļoti ātri saprast vai ideja uzrunā cilvēkus un, pateicoties mentoriem, ātri atrast arī idejas nepilnības,” uzvaras emocijas pauž komandas pārstāve Zane Bojāre.

    Otro vietu un braucienu uz startup festivālu ‘Startup Day 2017’ Tartu no ‘Science and Business Professionals Latvia’ ieguva komanda ‘USURE’. Tās ideja ir tiešsaistes vietne, kurā iespējams atrast apdrošināšanas pakalpojumu sniedzēju ar vislabāko piedāvājumu. Trešās vietas ieguvējiem balvu pasniedza ‘TechChill’ – bezmaksas biļetes komandai uz lielāko startup konferenci Baltijā. Šo balvu saņēma ‘DigiTurn’, kas digitalizē grāmatvedības procesus uzņēmumos. Īpašu auditorijas simpātiju balvu saņēma komanda ‘Salary Storage’, kas veic atalgojuma analīzi dažādās profesijās.

    Prieku par iespēju atbalstīt jaunos finanšu tehnoloģiju entuziastus pauda arī uzņēmuma ‘Transact Pro’ biznesa attīstības menedžeris Jurijs Bordulans: „Šādi pasākumi ir ļoti laba iespēja dalīties pieredzē, ģenerēt idejas un mācīties tās pārvērst reālā biznesā. Mentoru darbs un viņu ekspertīze noteikti ir neatsverama hakatonu sastāvdaļa. Rezultātā iegūstam labas idejas, kas var izdzīvot, augt un attīstīties. Mūsu uzņēmumam, darbojoties nozares tirgū jau 40 gadus, ir svarīgi atbalstīt šādus pasākumus, meklēt jaunas idejas un palīdzēt attīstīties.”

    Šogad ‘Startup Slalom’ viesojies Rīgā, Ventspilī un Rēzeknē, palīdzot attīstīt un realizēt jaunas biznesa idejas arī Latvijas reģionos. Pasākumu organizēšana notikusi sadarbībā arī ar Eiropā plaši pazīstamām organizācijām, piemēram, ‘Startup Wise Guys’ un ‘Garage48’.
    Pasākums tiek īstenots LIAA projekta “Inovāciju motivācijas programma” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    18.11.2017 16:49

    startup shalom

    Reklāma