Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus viedtālruņos atklātas vairākas ievainojamības

    Jaunākie raksti

    OnePlus viedtālruņi ik pa laikam iekuļas kādā nepatīkamā atgadījumā. Pēdējo dienu laikā jau vienu reizi tika ziņots par OnePlus viedtālruņu ievainojamību, kur ražotājs it kā netīšām atstājis tā saucamo backdoor piekļuvi, bet atkal atklāta jauna ievainojamība. Pavisam nesen OnePlus tika vainots pārāk plašā datu vākšanā.

    Drošības pētnieki atraduši pierādījums, ka gandrīz visos OnePlus viedtālruņos ir uzstādīta rūpnīcas testa lietotne, kas urķiem var pavērt pilnu pieeju viedierīcei. Vienīgi pirmais OnePlus One modelis nav saņēmis šo programmatūru.

    Reklāma

    Engineer Mode ir operētājsistēmā paslēpts lietotne, kas pamatā paredzēta, lai pārbaudītu ierīces darbību pirms iepakošanas un nosūtīšanas klientiem. Daudzi ražotāji izmanto līdzīgu programmatūru, tomēr tā tiek atslēgta pirms viedtālruņa pārdošanas.

    OnePlus paziņojis, ka Engineer Mode negarantē pilnas tā dēvētās root pieejas tiesības, bet drošības pētnieki uzskata, ka Engineer Mode būtu jāatslēdz uzreiz rūpnīcā. Tas gan radot papildus izmaksas. Tiek pieļauts, ka OnePlus šo ievainojamību var viegli izlabot ar nelielu programmatūras atjauninājumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    16.11.2017 11:48

    labāka-par-budžetu specene par saprātīgu naudu, ka viņus nelabais, ko.

    DM
    16.11.2017 12:20

    Kārtējais raksts kur nav pieminēta svarīgākā niance, ka lai dabūtu root caur backdoor vajag fizisko piekļuvi telefonam… tas jau tāds… kā saka – sīkums…

    Arturs Zukovs
    16.11.2017 12:23

    Otrā rindkopa – “lietotne, kas urķiem var pavērt pilnu pieeju viedierīcei”.
    Pēdējā rindkopa – “Engineer Mode negarantē pilnas root tiesības”.

    Tieši to pašu arī OP pārstāvis uzrakstīja viņu forumā, ka root access var dabūt tikai ar fizisku pieeju ierīcei. Nešķiet, ka tiek no mušas uzpūsts zilonis?

    x
    16.11.2017 12:37
    Reply to  Arturs Zukovs

    tikai zilonītis! jo dabūt fizisku piekļuvi ir kā apēst konfekti.

    Reklāma