Web Analytics
More
    Reklāma

    Mozilla Firefox Quantum pārlūks šodien uzsāks ceļu pie lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Šodien gaidāma jaunā Firefox pārlūka versijas Firefox Quantum atnākšana. Iepriekš Firefox Quantum bija izmēģināms kā beta versija, bet šodien (acīm redzot vairāk uz vakara pusi) būs pieejama Firefox Quantum gala versija.

    Protams, Firefox Quantum sola būtiski uzlabot pārlūka ātrdarbību, ja to salīdzina ar vecākām Firefox versijām. Turklāt Firefox Quantum turpmāk mācēs izmantot vairākus procesora kodolus, kas ir ļoti gaidīta iespēja.

    Reklāma

    Tiek pat solīts, ka Firefox Quantum aizņems par 30% mazāk RAM atmiņu, kad to salīdzina ar Google Chrome tīmekļa pārlūku.

    Firefox Quantum ir pārstrādāts izskats, tā pamatā ir Photon saskarne, īpaši piedomāts par lietotājiem, kuru īpašumā ir ekrāni ar augstu izšķirtspēju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    14.11.2017 13:23

    Tas ir update esošajam FF un pats updeitosies vai man jāvelk kārtējais jaunais pārlūks?

    digitalk
    14.11.2017 14:40
    Reply to  as

    pats apdeitosies.

    Raitis Radziņš
    14.11.2017 21:21

    Aizvakar tieši FF uzkārās (nesavienojas ar netu vai kas tamlīdzīgs)(visu laiku nebija problēmas), atjaunināju arī uz šo vēlreiz, bet viss pa vecam, pagaidām netieku gudrs nākas lietot chromi

    Kristaps Skutelis
    14.11.2017 22:11

    O, forši! Kopš es gada sākumā sāku izmantot Windows datorus, esmu pasācis regulāri eksperimentēt ar dažādiem tīmekļa pārlūkiem. Tā šogad vairāku mēnešu ilgus periodus esmu darbojies ar Microsoft Edge, Safari, Opera un pēdējās dienās Firefox (Developer versiju). Izskatās, ka ir vērts piesēst uz “parastā” Firefox. Jāsaka, ka pa lielam visi modernie pārlūki darbojas ļoti līdzīgi un piedāvā diezgan līdzīgas iespējas. Man gan labā atmiņā palika Opera, kurā jau iebūvēts VPN klients. Reāli galvenais priekšnoteikums mūsdienās, lai pārlūkam ir mobilā versija un lai uz to var sinhronizēt iestatījumus/saites no datora versijas.

    Gatis
    16.11.2017 08:25

    Iesaku pamēģināt Vivaldi. Pagaidām nekas diži spīdoš nav, jo jauns pārlūks. Vivaldi izveidoja bijušie opera darboņi. Ir vērts paskatīties kā tas attīstas.

    Kristaps Skutelis
    16.11.2017 23:09
    Reply to  Gatis

    Paldies, biju pa ausu galam par Vivaldi dzirdējis iepriekš un tagad palasīju par to vairāk. Skatos, ka būvēts uz Opera izmantotā dziņa bāzes un vispār daudz kā kopīga ar Operu. Tā kā Opera man tīri labi patika, uzinstalēšu arī Vivaldi :)

    Mārtiņš Važa
    15.11.2017 09:00

    Vakar vakarā (14.11.2017) novilku un uzinstelēju. Rezultātā nokārās dēļ FF profila kuru nevarēja atrast, lai gan profila fails un ceļš uz to bija noteikts korekti. Visu vakaru veltīju šīs problēmas risinājumam. Visbeidzot atrisināju uz WIN 10 divas citas ieilgušas problēmas (Control panel nevarēja pilnvērtīgi piekļūt, un CC cleaner nevarēja uzinstelēt jau kādus 6 mēnešus). Sausais atlikums – biju spiests jauno FF noinstalēt, iztīrīt visus FF atlikumus, arī tos kas slēptajās mapēs, pirms tam saglabājot veco FF profilu, un manuāli atrasts iepriekšējo (ja nemaldos 55.03) versiju. Mozzillas lapā https://support.mozilla.org/en-US/kb/install-older-version-of-firefox norādīt, ka vecākas versijas uzstādīšana neatrisinās problēmas, tomēr šoreiz gan atrisināja. Uzliku veco versiju ar veco profilu un viss strādā. secinu, ka ar jauno versiju tomēr kaut kas nav ok.

    harijs
    18.11.2017 14:53

    Tiešām never vaļā daudzas lapas. Jāmeklē atpakaļ vecā versija

    Kristaps Skutelis
    18.11.2017 14:57
    Reply to  harijs

    Kā izpaužas tā nevēršana?

    Reklāma