Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa brīdina par Bitcoin investīciju draudiem

    Jaunākie raksti

    Eiropas Vērtspapīru un tirgu iestāde (European Securities Market Authority – ESMA) brīdinājusi iedzīvotājus par riskiem, kas saistīti ar investīcijām kriptovalūtās. ESMA ir neatkarīga Eiropas Savienības institūcija, kas palīdz saglabāta Eiropas Savienības finanšu sistēmas stabilitāti, uzlabojot ieguldītāju aizsardzību un veicinot finanšu tirgu stabilitāti un pienācīgu darbību.

    Tiek uzsvērts, ka kriptovalūtas ir ļoti vilinošs, bet reizē arī bīstams investīciju objekts. Kriptovalūtu izplatību un apriti šobrīd neregulē likumdošana, netiek izsniegtas licences, netiek nodrošināta pat minimāla tirgus un tehnoloģiju caurskatāmība. Kriptovalūtu izmantošana tiešsaistes azartspēlēs, izvairīšanās no nodokļiem un naudas atmazgāšanas darījumos ir uzskatāms par lielāko mīnusu oficiālai likumdevēju iesaistei kriptovalūtu tirgos un to regulēšanā.

    Reklāma

    Šveices un ASV vērtspapīru tirgus regulatori jau iepriekš bija paziņojuši, ka investīcijas kriptovalūtās ir bīstamas. Ķīna pavisam slēgusi darījumu iespējas ar kriptovalūtām.

    Tiek lēsts, ka visu kriptovalūtu vērtība šogad kopumā augusi par aptuveni 17 miljardiem dolāru. Kopumā kriptovalūtu tirgus vērtība varētu būt ap 180 miljardiem dolāru, Bitcoin veido aptuveni pusi vērtības. Vēl vakardien Bitcoin cena kopš sasniegtā rekordaugstā līmeņa nokritusies par 29% (Bloomberg dati), investoru zaudējumi varētu būt ap 38 miljardiem dolāru.

    Šobrīd Bitcoin vērtība ir aptuveni 6500 dolāri, bet šā gada laikā Bitcoin cena augusi par 350%. Optimisti uzskata, ka Bitcoin atgūsies, līdz Ziemassvētkiem kriptovalūta sasniegšot 10 000 dolāru atzīmi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edijs Perkums
    14.11.2017 12:08

    Bitcoin vērtība nav 4300$

    Mainers
    14.11.2017 12:20

    čaļi vienkārši zin ka papis kontroli pār mums un tāpēc pinkšk lai nelieto viņu…

    14.11.2017 14:34
    Reply to  Mainers

    Atradīs un iepi#%s tevi pašu.

    Lapsinieks
    14.11.2017 12:28

    atslēgas vārdi: “investoru zaudējumi varētu būt ap 38 miljardiem dolāru”.

    vai tu zini, kur dzīvojās tava pensiju nauda īstenībā?

    16.11.2017 23:44
    Reply to  Lapsinieks

    “bet šā gada laikā Bitcoin cena augusi par 350%.”
    Vienmēr jau var arī veiksmīgi mācēt “pa***t” naudu :) Ja esi turëjis ilgtermiņā, tad neko nav zaudējuši investori.

    fake
    14.11.2017 15:51

    Šeit būtu svarīgi pieminēt, ka šis risks attiecās uz sekundāro bitkoinu tirgu. Ieguldīties bitcoinu fondos ir slimi. Galvenā bitcoinu problēma ir to “necaurredzamība” jeb – cik daudz naudas $$$ reāli pamet bitcoinu tirgu.
    Pats bitcoinu mainings ir nosacīti riskants.

    Skābene
    15.11.2017 09:23

    Drīz tāpat piegriezīs skābekli kriptovalūtu tirdzniecībai un darījumiem ar kriptovalūtām, jo šie darījumi īsti nav izsekojami. Tajās vietās, kur var norēķināties ar kriptovālūtu, parasti izmaksas ar kriptovalūtu ir augstākas, kā ar ierasto valūtu. Un ja kriptovalūtas apmaiņas punktiem ieviesīs tādas pašas prasības kā bankām, tad pazudīs pat interese par kriptovalūtu.

    15.11.2017 09:24
    Reply to  Skābene

    Kādā veidā “piegriezīs skābekli”?

    Skābene
    17.11.2017 14:26

    Iedomājies, ka vienu dienu vairs nebūs iespējams konvertēt kriptovalūtu pret īstu naudu, tajā dienā arī kriptovalūta zaudēs savu vērtību! Ja mēs runājam līdzībās, iedomājies, ka tev mājās pie sienas karājas Davinči glezna, tikai viens bet, glezna ir nacistu nolaupīto dārgumu sarakstā un īsti tu to nevienam nevari ne rādīt, ne tirgot, jo tiklīdz ziņas par tavu gleznu kļūs publiskas, tu riskē pazaudēt gleznu. Kaut kādam kolekcionāram jau pārdot varēsi, bet ne par tādu naudu, kā izsolē, kur līdzīga glezna nesen tika pārdota gandrīz par pus miljonu.

    Jānis R
    15.11.2017 18:38

    Kāds idiots es biju, tad kad nopirku galdadatoru vajadzēja pirkt bitcoin nevis spēlēt videospēles.
    Tā ir reāla naudu ko cilvēki tērēs nekur viņa nepazudīs. Daudz reiz vērtīgāka nekā sūda euro. Es būšu bomzis nākotnē bez darba europā un ar 3 izglītībām bez pensijas. kas jūs Anonymous neskatās un TED
    Pats raku arī ar videokarti kad ether jau bija pacēlies.
    Ķīna bloķē visu kas viņiem nepatīk tur valdība ir korompēta. Nekāda cilvēku brīvība.

    Lapsinieks
    17.11.2017 15:39
    Reply to  Jānis R

    savas latviešu valodas skolotājas vārdu studijā! (trejas izglītības esot :D)

    Reklāma