Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Play veikalā atkārtoti iemāna to pašu ļaunatūru

    Jaunākie raksti

    Google Play Store jau atkal iemitinājusies ļaunatūra, kas zog informāciju par internetbanku apmeklējumiem, to parolēm un citiem lietotāju datiem. BankBot pirmo reizi Play veikalā tika atrasts aprīlī, pēc tam BankBot atgriezās Play Store septembrī.

    Tiek ziņots, ka BankBot jau trešo reizi pārspējis Google izveidotos filtrus, atkal iekļūstot Play Store. BankBot ar lietotnes pārsedzošiem logiem cenšas lietotājam izvilināt paroles un kodus no kodu kalkulatoriem.

    Reklāma

    BankBot spēj atpazīt dažādas banku izveidotās lietotnes un arī tirdzniecības ķēžu lietotnes. BankBot pat spēj no īsziņām nolasīt divu faktoru pieteikšanās kodus.

    Urķi pamanījušies lietotnei pievienot “Verified by Play Protect” logotipu. Lietotne “Crypto currencies market prices” it kā paredzēta kriptovalūtu kursu uzzināšanai, bet vienlaikus tā cenšas nozagt lietotāja naudu. Tiesa, lietotnē iebūvētie kriptovalūtu maiņas kursu rīki tiešām strādā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    10.11.2017 10:03

    Jāgaida, ko teiks Kaspersky eksperts!

    Kaspersky eksperts
    10.11.2017 18:11
    Reply to  Lapsinieks

    Teikšu, ka Google tikko izgāzās antivīrusu testā – Google Play Protect Fails Android Antivirus Tests https://www.tomsguide.com/us/google-play-protect-avtest-fail,news-26026.html :) Vēl es teikšu, ka ir aizsardzība, kas strādā daudz labāk par Google Play Protect un ka būtu labi, ja katrs nodarbotos ar savu darbu nevis līstu visur. Un vēl es teikšu, ka Google sen ir laiks izlaist pa pilno caur Eiropas antimonopola iestādēm, kā arī pārtraukt viņu piekopto “nodokļu optimizāciju”.

    Lapsinieks
    10.11.2017 21:32

    par nodokļiem piekrītu, par antimonopolu – nesaprotu. man nekāds monopols netiek uzspiests.

    Krotow
    11.11.2017 01:18

    Piegdienas stilā būšu bezkaunīgs – ko gribēja, to dabūja. Trūkst tikai “cietās” komponentes, kur pie ziņkārīgajiem varēja atbraukt ciemos Nigērijas prinči un kārtīgi viņus ieštaukāt.

    oga
    11.11.2017 01:28

    “Urķi pamanījušies lietotnei pievienot “Verified by Play Protect” logotipu” … mnjā – šitas gan ir pffffffffffffffffffffff ………………… reāls …………..

    x
    11.11.2017 08:32

    mjā, goglei būtu jābeidz play un jāpāriet pie work

    Reklāma