Web Analytics
More
    Reklāma

    Lētos datoru aksesuāros var būt pārsteigumi – taustiņsitienu reģistrētāji

    Jaunākie raksti

    Vairāki avoti tīmeklī ziņo, ka MantisTek GK2 lētā mehāniskā tastatūra sūta datus uz Alibaba serveriem. Pārsūtītie dati liecina, ka tastatūra nozog un pārsūta nospiesto taustiņu kombinācijas.

    MantisTek GK2 ir lēta RGB mehāniskā tastatūra, kas maksā aptuveni pusi no no cenas, ko par līdzīgu produktu prasa zināmāki zīmoli. Nereti lētā Ķīnas produkcijā tiek atklātas privātuma aizsardzības problēmas, bet datu vākšana šādos apmēros ir salīdzinoši rets gadījums.

    Reklāma

    MantisTek GK2 nosūta informāciju uz IP adresēm, kas saistītas ar Alibaba serveriem, bet tiek norādīts, ka Alibaba pārdod savas serveru jaudas arī citiem, tāpēc datus varētu vākt ne tikai Alibaba, bet arī kāds cits. Uz serveriem tiek pārsūtīti visi taustiņu piesitieni, pārsūtīšana norit bez satura šifrēšanas.

    Ja gadījumā tev ir MantisTek GK2 tastatūra, tiek ieteikts ar Windows Defender Firewall palīdzību liegt MantisTek Cloud Driver pieeju internetam.

    Pavasarī taustiņsitienu reģistrētāji tika atklāti HP klēpjdatoru skaņaskartes draiverī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    07.11.2017 15:40

    Jebkura klaviatūra, pele utt. var būt arī pa ceļam sagatavota pircējam ;)

    Krotow
    08.11.2017 17:28

    Noslēpt pelē klaviatūras taustiņu pārķērēju vēl nav tik vienkārši. Taču klaviatūrā mierīgi. Vispār stulbi, bezmaz pēc klaviatūras nopirkšanas jāskrūvē vaļā un jāskatās vai tur neatrodas kaut kas acīmredzami lieks. Un vēl nav teikts, ka to varēs ieraudzīt :)

    x
    08.11.2017 17:33
    Reply to  Krotow

    jāspiež ar peli uz virt. klav. taustiņiem)

    Reklāma