Web Analytics
More
    Reklāma

    Broadcom varētu iegādāties Qualcomm par 100 miljardiem dolāru

    Jaunākie raksti

    Pēdējos mēnešos Qualcomm ir sagājis ragos ar Apple – Apple [visai ironiski] uzskata, ka Qualcomm par savu produkciju un pakalpojumiem prasa pārāk augstu maksu. Pēc šī paziņojuma Qualcomm tiesvedības ceļā vēlējās panākt iPhone ražošanas un tirdzniecības aizliegumu Ķīnā. Apple atbildes reakcija bija noslepenotas tehniskās informācijas  izpaušana Qualcomm konkurentam Intel.

    Tiek ziņots, ka Broadcom ir interesējies par Qualcomm iegādi. Qualcomm cena varētu būt aptuveni 100 miljardi dolāru. Protams, šādi darījumi nenotiek ar naudas čemodāniem, bet norit dažādu aktīvu un patentu maiņa, tikai neliela daļa no darījuma tiek nodrošināta ar naudu, norēķini norit vairāku gadu garumā.

    Reklāma

    Pagaidām tiek uzskatīts, ka Broadcom tuvāko dienu laikā izteiks Qualcomm piedāvājumu, bet nekādas atbildes no Qualcomm netiek gaidītas tuvākajā laikā. Šāda apmēra darījums nevar noritēt bez visai ilgas dažādu valstu konkurences uzraugu akcepta saņemšanas.

    Qualcomm uzskatāms par lielāko mobilo ierīču datu modemu ražotāju, Broadcom ir lielākais Wi-Fi moduļu ražotājs viedierīcēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    06.11.2017 10:51

    Par tādu kāpostu LV budžetam pietiktu vairāk kā 10 gadiem! :)

    Krotow
    06.11.2017 17:39

    Broadcomm nopirks Qualcomm un pēc tam nodos Intel :P

    Jānis Bahanovskis
    06.11.2017 21:05

    Vispār jau viens no Broadcom akcionāriem ir augļu kompānija. Bloomberg pēdējā versijā runā par 130.

    Reklāma