Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirms 16 gadiem tika izlaists pirmais iPod

    Jaunākie raksti

    2001. gada oktobrī Apple toreizējais vadītājs Stīvs Džobss izziņoja pirmo Apple iPod, kas varēja lepoties ar veselu 1000 dziesmu ietilpību. Pirmajam iPod bija 5.0 GB 1.8 collu cietais disks, melnbalts ekrāns un tā dēvētais “click wheel” vadības pogu kopums. Pirmās paaudzes iPod ar vienu uzlādi darbojās līdz 10 stundām, tā cena bija ļoti augsta – 399 dolāri.

    iPod nano

    iPod bija milzīgs lēciens pārnēsājamo atskaņotāju tirgū, jo tobrīd vairums staigāja apkārta ar CD atskaņotājiem, kuros ietilpa maksimums 750 MB ar MP3 datnēm, bet pārsvarā tika klausīti parastie mūzikas CD, kuros bija 10 līdz 15 dziesmas.

    Reklāma

    2004. gadā iznāca iPod Photo, kas bija pirmais iPod ar krāsainu ekrānu. Tajā varēja saglabāt fotogrāfijas no digitālā fotoaparāta. 2005. gadā tika izziņoti iPod nano un iPod Shuffle modeļi. iPod touch iznāca 2007. gadā.

    Šobrīd iPod un iTunes ir aizstājis iPhone un neskaitāmi mūzikas straumēšanas servisi. Apple no iPod nano un iPod shuffle ražošanas atteicās šajā vasarā, iPod touch ir uzskatāms par vienīgo aktuālo iPod, bet pat tas pēdējo reizi tika atjaunināts pirms vairāk nekā diviem gadiem.

    iPod touch

    https://www.youtube.com/watch?v=SYMTy6fchiQ

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    24.10.2017 09:00

    Nu nebija jau tā, ka Ipod bija baigais jauninājums, jo pirms Ipod bija arī ķīniešu MP3 atskaņotāji, ko varēja izmantot arī kā USB stikus. Vienīgi Apple pacēla to mazliet citā līmenī un iebombīja miljonus reklāmā, paceļot savu produktu krietni pāri tirgū eksistējušajiem analogiem. Savulaik Sony ar saviem walkman telefoniem jau aizsāka mūzikas klausīšanās ēru telefonos. Kaut gan 2001 gadā man bija Siemens SL45, kuram jau bija atmiņas karte un iespēja klausīties MP3.

    24.10.2017 09:44
    Reply to  Skābene

    Tu advancēts! Man pirmais mūzikas telefons bija Motorola ROKR E1 kaut kad ap 2005. gada nogali. Tobrīd aktuāls bija arī Sony Ericsson W800, bet tas bija laikam stipri dārgāks. Ja nemaldos SE bija iekļauta 512 MB MemoryStick atmiņas karte, Moto nedeva neko līdzi, bet toties izmantoja nedaudz lētāko microSD.

    ROKR E1 diemžēl bija baigi lēns Bluetooth, bija pamatīgs čakars ar satura kopēšanu, vajadzēja ar vadiem spraudīties, no telefona uz telefonu sūtīšana bija nežēlīgi lēna.

    garaisezis
    24.10.2017 18:28

    man vēl kaut kur mājās mētājas ipod 2nd. nāca ar 8gb ibm compact flash drive ko vēlāk aizstāju ar ļoti dārgu CF atmiņas karti 64gb, un ietilpīgāku bateriju. Šķiet ja atrastu, pat varētu uzlādēt un klausīties mūziku.

    Reklāma