Web Analytics
More
    Reklāma

    Dell Latitude 7280 biznesa portatīvā datora apskats

    Lielisks darba zirgs bieži ceļojošam biznesmenim.

    Jaunākie raksti

    Mēs Kursorā esam izlēmuši veltīt lielāku uzsvaru datoru un to komponenšu jomai, tāpēc vēlos pastāstīt par kādu, manuprāt, veiksmīgu biznesa portatīvo datoru – Dell Latitude 7280. Datoru visnotaļ aktīvi lietoju pāris nedēļas un šajā testa periodā lieliski iekrita vairāki ārzemju komandējumi, kas ļāva saprast kā šis dators uzvedas ierobežotas telpas apstākļos (uz mazajiem un neērtajiem lidmašīnu galdiņiem) un kādas ir tā baterijas spējas. Īsumā – iespaidīgs dators!

    Konkurenti: Lenovo ThinkPad X260, HP EliteBook 1030 G1.

    Reklāma

    Dizains un korpusa uzbūve

    Šī 12 collu Dell Latitude 7280 datora rāmis veidots no magnija sakausējuma, kas datoru padara pietiekami plānu (1.78 cm) un vieglu (1.3 kg), tomēr reizē tas joprojām ir izturīgs. Tīri vizuāli dators izskatās pēc zolīda darba rūķa, kāds tas patiesībā arī ir. Ekrānu vietā notur stingrs eņģu mehānisms un nekas nekur lieki nekustās. Vēlos īpaši uzsvērt datora korpusa virspusējo materiālu, kas ir viegli gumijots un tas datoru padara mazāk slidenu un tādējādi drošāk pārnēsājamu. Vienīgais šāda korpusa pārklājuma mīnuss – uz tā ļoti labi var redzēt pirkstu nospiedumus un citus eļļainus traipus. Īpaši vēlos uzsvērt, ka šis ir arī ļoti kluss dators un dzesēšanas ventilators tiek maksimāli ilgi turēts zemos apgriezienos.

    Bagātīgs pieslēgvietu klāsts

    Dell ir parūpējies par to, lai ierīces lietotājam būtu pieejami dažādi savienojumu veidi un iespējas. Demo ierīces kreisajā sānā atrodas pilnizmēra USB 3.0, USB Type-C, HDMI un uzlādes porti, kā arī viedkaršu lasītājs (papildus opcija). Viedkaršu lasītājs atpazina arī manā ID kartē esošos e-paraksta sertifikātus, tiesa dokumentu parakstīšana man šķita neadekvāti ilga. Vismaz ar ārēju karšu lasītāju procesu esmu pieredzējis naskāku. Tāpat kā papildus opcija šim datoram ir pieejams bezkontakta viedkaršu lasītājs.

    Datora labajā sānā atradīsim microSD atmiņas karšu slotu, 3.5 mm audio, pilnizmēra USB 3.0, Gigabit Ethernet un Display Port portus, kā arī SIM kartes slotu, ja izvēlēsimies datoru aprīkot ar mobilā interneta moduli. Fizisko drošību šim datoram nodrošina Noble Wedge risinājums.

    Ierīcei ir arī pirkstu nospiedumu sensors, tomēr tas nedarbojas “out of the box” un arī pēc stundu ilgas noņemšanās ar draiveriem to tā arī neizdevās piedabūt pie dzīvības. Katrā ziņā, manam Lenovo datoram pirkstu nospiedumu sensors darbojās uzreiz pēc instalācijas (ar Windows Hello) un nevaru pārāk sūdzēties arī par tā precizitāti.

    Ja datoru aprīkosim ar infrasarkano kameru (pieejama Core i5-7300U un Core i7 modeļiem), varēsim autentificēties ar seju. TPM failu šifrēšanas iespēja ir pieejama standartā, taču Intel vPro attālinātās vadības rīks pieejams tad, ja aprīkosim datoru ar vismaz i5-7300U procesoru (vai augstāku).

    Dators ir izturējis 15 MIL-SPEC-810G testus un tas nozīmē, ka dators var izturēt kritienus no nepilna metra augstuma (uz koka grīdas), spēcīgu smilšu strūklu un to var darbināt ļoti augstās (60 C) un zemās (-6.5 C) temperatūrās.

    Datora apakšā neatradīsm E-Port pieslēgvietu un šis dators iezīmē pāreju uz Thunderbolt dokstaciju ēru.

    Displejs liek vilties

    Cik man patīk šī mazā Dell korpusa izmēri un uzbūve, tik ļoti apbēdina tā pagalam neizteiksmīgais displejs. Demo ierīce bija aprīkota ar matētu 1366 x 768 pikseļu izšķirtspējas displeju, kam ir briesmīgi skata leņķi un pagalam neizteiksmīgas krāsas. Šis pavisam noteikti nebūs labākais dators uz kura veikt fotogrāfiju vai video apstrādi, jo spēj attēlot tikai 42% no AdobeRGB un 65% no sRGB krāsu paletes. Neesmu dzīvē redzējis šo pašu datoru ar Full HD displeju, bet pieņemu, ka tas noteikti ir labāka izvēle, lai gan citos apskatos lasu, ka arī tam nav gluži ideālas krāsu attēlošanas spējas Šo datoru var nokomplektēt arī ar skārienjutīgu displeju. Displejs spēj izstarot 289 nitus gaismas, kas ir pieņemams rādītājs un ļaus datoru pietiekami ērti izmantot arī spilgtāka apgaismojuma apstākļos.

    Tastatūra un skārienpaliktnis

    Tastatūra ir vēl viena šī datora nianse, kas mani patiešam iepriecināja. Testa perioda laikā uz šī datora paspēju uzrakstīt vairākus apskatus (arī šī paša datora apskatu) un sadrukāt gūzmu e-pastu. Taustiņiem ir 1.7 mm gājiens un to aktivizācijas svars ir 60 grami. Tas tā ļoti tehniski, bet praksē taustiņi rakstās ļoti “sulīgi”. Arī pašu taustiņu novietojums un izmērs man šķita pieņemams, vienīgi ap virzienbultiņu taustiņiem novietotie lapu pārtīšanas taustiņi sākotnēji spiedās biežāk nekā gribētos. Demo datoram bija apgaismojama tastatūra ar diviem apgaismojuma līmeņiem. Visādi citādi patiešām lieliska tastatūra un var droši teikt, ka Dell joprojām iemanās veidot vienas no labākajām tastatūrām šajā industrijā!

    Skārienpaliktnis nav pārlieku milzīgs (9.65 x 5.08 cm) un zem tā ir novietotas divas ērti sataustāmas gumijotas pogas. Kopumā skārienpaliktnis darbojas pieņemami, tomēr līdz Apple skārienpaliktņu precizitātei un lietojamībai vēl patālu.

    Audio

    Lai arī Latitude 7280 skaļruņi ir prātīgi izvietoti un spēj izdvest pietiekami skaļu skaņu, lai apskaņotu visnotaļ lielu konferenču telpu, tomēr Rahmaņinovu uz šī datora skaļruņiem nesanāks izbaudīt – tie pieaugot skaļuma līmenim visnotaļ ātri sāk kropļot audio signālu.

    Veiktspēja

    Demo dators bija aprīkots ar 7. paaudzes Intel Core i5 7300U procesoru, 8 GB operatīvo atmiņu un 256 GB SSD atmiņu. Ar tīmekļa pārlūkošanu, e-pastu drukāšanu, ofisa dokumentu veidošanu un saziņas rīku darbināšanu dators tika galā bez jelkādas aizķeršanās. Un šim konkrētajam datoram pielietojums arī neprasa pēc baisās spēļu veiktspējas. Jaunākās paaudzes procesora izmantošana ļauj ar iepriekšējās paaudzes procesora enerģijas patēriņu sasniegt augstāku veiktspēju.

    Pie nopietnākiem darbiem dators diezgan jūtami silst, taču siltums izstarojas datora apakšā nevis zem plaukstām vai tastatūras, tāpēc ierīces lietošanu šis aspekts pārāk neapgrūtina. Šajā vietā vēl vēlos piezīmēt, ka datoram Dell ir prātīgi izveidojis garas gumijas kājas, tādējādi uz plakanas virsmas tas ir piepacelts labākai ventilācijai un pārāk neslīd prom no mums. Šāds risinājums man šķiet labāks par 4 atsevišķām mazām gumijas kājiņām.

    Pozitīvi, ka Dell šo datoru nav apgrūtinājis ar neskaitāmām liekprogrammām. Uz datora atradīsim dažas Dell utilītas, kas šoreiz ir vairāk noderīgas nekā traucējošas.

    Baterija

    4 šūnu 60Wh baterijas darbība ir viens no izteiktiem šī datora plusiem. Es pat biju pārsteigts, kad pēc aptuveni divām stundām šī apskata rakstīšanas pamanīju, ka baterijas lādiņš bija nokrities vien par aptuveni 10%. Bet principā ar vienu uzlādi normālai ofisa/tīmekļa darbību veikšanai varam rēķināties ar kādām 12-13 stundām.

    Datora kastē atradīsim Dell 65W lādētāju, kas izmēros ir diezgan mazs un ap to var ērti aptīt daļu uzlādes kabeļa. Šim datoram var piekomplektēt arī 90W lādētāju.

    Kamēr pētīju demo datora bateriju un lādētāju variantus, atradu, ka Dell ir pieejams arī kāds pavisam interesants lādētājs (PH45W17-BA). Tas ir lādētājs ar iebūvētu (12 800 mAh) akumulatoru un ar to var uzlādēt mūsu ierīces arī tad, ja esam prom no elektrības rozetes.

    Parasti datoru ražotāju veidotajām utilītām eju ar līkumu, taču šoreiz Dell Command | Power Manger rīkā uzkavējos ilgāk. Tajā var atrast informāciju par baterijas datiem, veselību, kā arī pietiekami smalki pielāgot datora uzlādes un enerģijas taupīšanas iestatījumus. Piemēram, varam nokonfigurēt kad un kā datoram uzlādēties, kad tas pieslēgts pie ārējas barošanas avota un tādējādi pagarināt baterijas mūžu. Šajā paša rīkā pamanīju informāciju par ExpressCharge, kas ir Dell ātrās uzlādes tehnoloģija un pateicoties tai varēsim stundas laikā bateriju uzlādēt līdz 80% (ja tas ir izslēgts) vai divās stundās līdz 100%. Protams, varam iestatīt adaptīvo režīmu un dators pats mēģinās saprast kā to izmantojam un attiecīgi mainīs daļu iestatījumu.

    Kamera

    Ja mājās lietojamam datoram kamera varbūt nav pārāk svarīga komponente, biznesa datoram tai ir vērts pievērst uzmanību. Kā nekā, dators visdrīzāk tiks aktīvi izmantots saziņai un tā korporatīvajā pasaulē bieži vien notiek videozvanu formā. Te jāsaka, ka Latitude 7280 0.9 megapikseļu kamera ir pietiekama, lai varētu atpazīt cilvēkus, taču nekādu īpaši kvalitatīvu augstas izšķirtspējas bildi tā laukā nedod. Un varbūt nevajag arī. Par laimi šajā datorā Dell kameru ir novietojuši saprātīgā vietā – virs displeja.

    Konfigurācijas iespējas

    Dell Latitude 7280 piedāvā diezgan plašas konfigurācijas iespējas. To var aprīkot ar Intel Core (Kaby Lake) procesoriem sākot no i3 līdz i7, 4 – 16 GB DDR4-2133 Mhz operatīvo atmiņu (datoram ir viens atmiņas slots) un M.2 formfaktora SSD atmiņu līdz 1 TB. Jāpiezīmē, ka operatīvo atmiņu un SSD atmiņu lietotājs var nomainīt pats un tas neprasīs pārlieku sarežgītas darbības.

    Secinājumi

    Dell Latitude 7280 vērtēju kā lielisku biznesa datoru un tas būs īpaši noderīgs tiem cilvēkiem, kas svarīgi, lai ierīce ir izmēros maza, ērti pārnēsājama un nodrošina ilgu baterijas darbību. Dators arī darbojas labi, tas ir pietiekami plaši konfigurējams, tiesa, šajā gadījumā tā cena var būtiski pieaugt. Es pavisam noteikti ieteiktu apsvērt domu piekomplektēt Full HD displeju.

    Pēc šī datora iegādes īpaši runāt vairs nav ko, datoram ir jāpalīdz mums pelnīt nauda. Šis dators pavisam noteikti nav nekāds dizaina vai statusa objekts ar ko zīmēties apkārt. Dators darītājiem!

    Ja meklē mazu, bet spējīgu portatīvo datoru, tad šajā kategorijā uzmanību var vērst arī uz HP EliteBook 1030 G1, kam ir labāka skaņa, bet knapāka veiktspēja un Lenovo ThinkPad X260, kas tumšāka displeja dēļ var ar vienu uzlādi darboties pat 5 stundas ilgāk.

    Man patika

    • Zolīds dizains, praktiski uzbūvēts korpuss
    • Ilga baterijas darbība
    • Ērta tastatūra

    Man nepatika

    • Audio kvalitāte pieklibo
    • Displejs ir briesmīgs

    Lielisks darba zirgs bieži ceļojošam biznesmenim.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Ekrāns
    4
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    8
    Akumulators
    10
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    41 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gastons Gašpuitis
    23.10.2017 10:00

    Biezums gan jau ka nebūs 1,78mm

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 10:13

    Tfu, jā. Paldies, salabots! :)

    x
    23.10.2017 10:50

    ssd disku, atmiņa ir…tieši atmiņa)

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 11:52
    Reply to  x

    Kas?

    x
    23.10.2017 12:09

    > 8 GB operatīvo atmiņu un 256 GB SSD atmiņu
    jums viss ir atmiņa

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 12:11
    Reply to  x

    Tāpēc, ka viss arī ir atmiņa. RAM ir operatīvā atmiņa un viss pārējais ir iebūvētā atmiņa un ar šo apzīmējumu visi saprot, ka tas var būt HDD vai SSD, kas attiecīgi tekstā arī norādīts. Nav ko skaldīt matus.

    x
    23.10.2017 13:22

    aha, RAM nav iebūvēta, karājas…kaut kur….
    starp citu, pēdējais D abos apzīmējumos (HDD, SSD) nozīmē…ko?….drive, on zhe – disks. ok, var saukt arī par atmiņu, un jebkuru datu nesēju var saukt par atmiņu. arī lentas – lokanā atmiņa.

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 13:27
    Reply to  x

    Kā jau teicu, nav ko skaldīt matus.

    x
    23.10.2017 14:15

    nu, ja tu teici – tad lai tā ir.
    you win)

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 14:53
    Reply to  x

    Kāds būtu tavs ieteikums? Zinu, ka par šo jau esam diskutējuši iepriekš, bet toreiz arī netikām skaidrībā.

    LOOK
    26.10.2017 15:06

    Disku vajag saukt par disku, un vēlams norādīt, vai tas ir maināms, vai ielodēts. RAM ir operatīvā atmiņa, un arī var būt maināma vai ielodēta. Un nevajag diskutēt par lietām, kuras jau gadus 40 ir nemainīgas.

    svimart
    23.10.2017 11:41

    common dators var izvilkt 12-13 stundas no baterijas, bet lejā tu raksti noteikti apsvērtu domu par ietilpīgāku bateriju….. cik tad ? mirstīgo datori neviens neiet ilgāk par 4 stundām no baterijas…..

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 11:51
    Reply to  svimart

    Hm, izskatās, ka biju kaut ko sajaucis. Kaut kur lasīju, ka šim datoram ir pieejama vēl lielāka 6 šūnu baterija, bet vēlreiz apskatījos specenes lapu un neko tādu neredzu. Tātad, būs jāiztiek ar to bateriju, kas iebūvēta un tā ir savam izmēram lieliska.

    x
    23.10.2017 11:54

    Vispār jau konkurējošais modelis no Lenovo puses ir X270, kā arī no HP var salīdzināt ar 820 G4
    X260 ir old-gen notebooks.
    Ja šāda veida apraksti tiek veikti, tad ieteiktu salīdzināt 14″, kas ir vairāk common.Dell 7480, Lenovo T470s un HP 840 G4

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 12:00
    Reply to  x

    14niekus ar 12niekiem salīdzināt nav prāta darbs. Bet es piekrītu, ka nākotnē vajadzēs pieķerties arī 14nieku izpētei un tad mēģināt saprast kas ir labs tajā virzienā. Šoreiz bija interese tieši par super mazajiem, bet jaudīgajiem datoriem.

    P.
    23.10.2017 12:13

    Ehh, DELL arī biznesa datoriem nodropojuši normālu dokstaciju. Īstajam business laptopam 7480 arī. Tiešām biznesmeņi grib čikāties ar vadiem!?

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 12:15
    Reply to  P.

    Uz testu līdzi bija arī viena viņu dokstacija, kas pie datora pievienojama ar vienu USB Type-C kabeli, taču diemžēl tā nedarbojās kā nākas. Kolēģim pamēģinājām ar mazo XPS, tur viss darbojas labi. Principā arī vienu vadu iespraust nav baigi grūti, bet, protams, ērtāk, ja datoru uz tās dokstacijas vienkārši uzsēdina.

    Vēl Dell ir kaut kādas bezvadu dokstacijas, vismaz redzēju Dell mājaslapā. Nevaru gan spriest cik daudz un kādā mērā tās darbojas. Būs kādreiz jāpabaksta.

    P.
    23.10.2017 12:29

    Nuja. Bez tam tas nav viens vads, bet divi (barošanas kabelis arī). Līdz ar to uz galda mētājas kabeļi, kas nav forši.

    Wireless dokstacijas ir viens liels pārpratums. Tām varētu būt pielietojums tikai mobilajiem telefoniem/planšetēm, dēļ fizisko portu skaita ierobežojuma. Laptopu turēt 1m attālumā no dokstacijas un šajā attālumā likt apmainīties ar datiem pa gaisu ir pilnīgi muļķīgs pasākums.

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 12:45
    Reply to  P.

    Starp doku un datoru ir viens vads (pa to arī notiek lādēšana). Visa pārējā vadu kaudze slēdzas pie doka, bet tāda jau ir šīs ierīces būtība.

    P.
    23.10.2017 14:12

    Daudzi Dell useri sūdzās par to, ka dockstation vienmēr nepietiek jaudas, lai lādētu laptopu. Dell skaidro, ka dockstacijai jālieto 240W power adapteris. Cerams, ar to pietiek.

    x
    23.10.2017 14:19
    Reply to  P.

    dokstacijas laptopiem ir lejupejoša štelle – cilvēki kam ir nauda, nemētājas ar to un nepērk uzparikti, kas maksā daudz (par to, ko tā dara) un nederēs nākamajam tā paša ražotāja modelim.
    agrāk cilvēki godīgi staipīja uz mājām laptopu koferītī, jo tas maksāja tiešām daudz.
    tagad viens stāv birojā, piesprausts pie vadiem un otrs gaida mājās, bet meilus pa ceļam palasa telephonā.

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 14:29
    Reply to  x

    Korporatīvajā vidē tā tas gluži nedarbojas un tur doki būs populāri vēl ilgi.

    x
    23.10.2017 14:48

    korporācijas dažādas mēdz būt, noteikti ir tādas kur pērk dokus visiem.
    bet jebkuram ir saprotams, ka bosam kas 5x dienā ceļas un iet powerpointa karos, doks vēl atmaksājas, bet koderim, kurš no rīta piespraužas (cik minūtes tas ir ar mūsdienu portiem un bezvadu inetu – 2 vai 22?) un vakarā vai nākamajā pēcpusdienā atkabinās – jau vairs nē. īpaši openofisos, kur kā kaķi sēž uz palodzēm, kāpnēm utt. nevis stingri pa būrīšiem.

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 14:51
    Reply to  x

    Šis pavisam noteikti nav vienkārša kodera dators. Tas ir drīzāk kaut kāda menedžmenta pārstāvja darbarīks ar ko to visu laiku sūta tuvākos un tālākos komandējumos. Citādākas jēgas no šiem mazajiem datoriņiem nav.

    P.
    23.10.2017 14:59
    Reply to  x

    Dokstacijas reālais pielietojums ir biroja darbā, kad dienā ir daudz sanāksmju, tu vienkārši izcel laukā laptopu no doka un ej, esi atpakaļ un vienkārši ieliec atpakaļ dokā.
    Manā uzņēmumā nezinu nevienu, kuram piešķirti vairāki laptopi, tikai tāpēc, lai varētu strādāt no mājām. Pats arī tā negribētu, jo tad būtu čakars pārnest iesāktos darbus no viena laptopa uz otru.

    x
    23.10.2017 15:06
    Reply to  P.

    nuja, tieši par daudzkārtējām sapulcēm runa.
    runā, ka dati tīklā ļaujot mazināt pārnešanas starp iekārtām.
    kā jau ar visu – ne vienmēr un ne visur tas ir risinājums.

    P.
    23.10.2017 18:35
    Reply to  x

    To tak es saprotu. Bet ikdienas situācijās uz desktopa atvērti daudzi iesākti/neseivoti dokumenti un vienkāršāk ir aizvērt vāku un paņemt “darbu” līdzi, nekā visu seivot/aizvērt, lai uz otra datora varētu atvērt.

    KKTK
    23.10.2017 15:19
    Reply to  x

    Tāpēc jau ieklikšķināmās dokstacijas nomaina usb-c dokstacijas, tās strādā ar visiem kam ir usb-c un pat tiem kam tikai usb parastais un par ar apple.

    P.
    23.10.2017 18:32
    Reply to  KKTK

    Nē, īstenībā ieklikšķināmās dokstacijas pazūd tikai tāpēc, ka tik plānā korpusā vairs nav iespējams ievietot standarta dock portu.

    Dāvids
    23.10.2017 14:41

    Vai šim bateriju var nomainīt?

    x
    23.10.2017 14:51
    Reply to  Dāvids

    nomainīt var jebkam, kam ir baterija, saprotams.
    jautājums – cik ātri un cik tas maksā.

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 14:54
    Reply to  Dāvids
    anonymous
    23.10.2017 19:25

    Nekad neizvēlētos to datoru ekrāna dēļ- par visu vienalga, ja tas ekrāns ir tik drausmīgs.

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 19:54
    Reply to  anonymous

    Mhm, tas mani arī attur no nomaiņas uz šo datoru. Baigi gribētos redzēt kā šis dators izskatās ar to FHD displeju, pieņemu, ka krietni labāk. Bet cik?

    anonymous
    23.10.2017 20:03

    Es domāt, ka tieši tik labāk, lai to varētu sākt apsvērt iegādāties :)

    Kristaps Skutelis
    23.10.2017 20:28
    Reply to  anonymous

    Zini, Ziemassvētki tuvojas un sevi apdāvināt taču gribas :)

    Nezinītis Vilnis
    26.10.2017 09:37

    “Displejs spēj izstarot 289 nitus gaismas” <– sen tas bija kad skolā gāju. Atminos, ka ir gaismas stipruma mērvienība (kandela), ar lūmenu apzīmēja gaismas plūsmas mērvienību, apgaismojums bija apzīmēts ar luksu. Neatminos "nitu". Acīmredzot esmu piemirsis fizikas vielu, paskaidro man, lūdzu, ko nozīmē "nits"?

    Kristaps Skutelis
    26.10.2017 10:37

    Runa ir par gaismas spilgtumu/intensitāti.

    Luminance is a photometric measure of the luminous intensity per unit area of light travelling in a given direction. It describes the amount of light that passes through, is emitted or reflected from a particular area, and falls within a given solid angle. The SI unit for luminance is candela per square metre (cd/m2). A non-SI term for the same unit is the “nit”.

    Juris T.
    26.10.2017 12:51

    Esmu šī aparāta lietotājs vairāk kā mēnesi. Ekrāns FHD. Pilnīgi apmierina, nav kur piesieties. Baterijas datoram ir ar divu veidu ietilpību, 42Wh un 65Wh. Mazākā ļoti reti sastopama tirgū. Izmantoju mājās ar dokstaciju WD15 , ārējo monitoru, klavieri un peli. Viss strādā, savienots ar vienu vadu, kas nav traucēklis. Pētiju arī 7480 modeli un 7370. Pirmais drusku pa lielu priekš manis, lai apkārt ar to vazātos, otrais drusku nobiedēja ar pasīvo dzesēšanu. Īsumā kaut kā tā.

    Janis Bojars
    02.11.2017 13:17

    Izskatās pēc ļoti laba darba notebookPC. Man tas nedaudz atgādina Lenovo X270. Piemēram šo modeli http://www.markit.eu/lv/en/lenovo-thinkpad-x270-20hn-core-i7-7500u-2/v2p13258811 un kā es sapratu Lenovo X270 display kvalitāte, krāsu gamma būs labāki un vēl šiem modeļiem bieži ir 4G modems iebūvēts ;) (Lenovo X270 ir plānāks un viņam komplektā nāk papildus baterija)

    Juris T.
    05.11.2017 00:54

    Dell 7280 arī ir pieejami ar 4g modemu, var pasūtīt ari ar lielāku izšķirtspējas un skārienjūtīgo ekrānu. Pat brīnos, ka testam tika piedāvāts tik prasts variants. Kurš no pārdevējiem tā nožņaudzies bija, lai tāds vērtējums būtu par šo datoru ?

    Reklāma
    Lielisks darba zirgs bieži ceļojošam biznesmenim.Dell Latitude 7280 biznesa portatīvā datora apskats