Web Analytics
More
    Reklāma

    Paziņoti Garage48 Hardware & Arts Rīgas hakatona uzvarētāji

    Jaunākie raksti

    Pirmais Garage48 Harware & Arts hakatons Rīgā ir veiksmīgi noslēdzies! Vairāk kā 100 dalībnieku, 14 strādājoši prototipi un kopumā 34 realizēšanai piedāvātas idejas radīja aizraujošu un darbīgu atmosfēru nedēļas nogalē RTU Dizaina Fabrikā. 48 stundu laikā tika relalizētas tādas idejas kā interaktīva ierīce ogles zīmējumu radīšanai, ierīce negaisa izraisīšanai mājas apstākļos, autonoms tenisa bumbiņu savākšanas robots, šaha pulkstenis un mājas viedierīce.

    RTU Dizaina Fabrika kā projekta līdzorganizatori,  atbalstīja Garage48 dalībniekus, nodrošinot ne tikai iespēju izmantot savas darbnīcas un tehniskās iekārtas, bet arī komandas palīdzību un konsultēšanu visa hakatona norises ietvaros. RTU Dizaina Fabrikas direktoram Guntim Kuļikovskim šī bijusi jauna un nebijusi pieredze: “Hakatona laikā tiek realizētas ļoti dažādas idejas. Piedalās starpdisciplināras komandas ar cilvēkiem no visdažādākajām jomām. Interesentākais, kā viņi ierobežotā laikā ar ierobežotiem resursiem realizē pilnīgi neierobežotas idejas. Var redzēt, ka dažādām nozarēm sadarbojoties rodas radoši, jēgpilni un funkcionāli risinājumi.”

    Reklāma

    Hardware&Arts Riga ir sestais Igaunijas organizācijas Garage48 pasākums ar šādu ievirzi, bet šī ir pirmā reize, kad tas notiek Latvijā. Garage48 līdzdibinātājs Prīts Salumā (Priit Salumaa) ir iepriecināts beidzot atvest hardware&arts prototipēšanas hakatonu uz Rīgu. “Jau 4 gadus pēc kārtas Tartu organizējam šos pasākumus un katru reizi uz to ierodas daudzi latvieši, un intereses un atbalsta dēļ, tas bija tikai loģiski atvest pasākumu uz šejieni”, saka P.Salumā ar mājienu uz to, ka šis nebūs pēdējais šāda veida pasākums.

    Garage48 Hardware&Arts hakatona uzvarētāji ir komanda GAGA, kura radīja sfērisku mājas viedierīci, kura var pārvietoties un sekot saimniekam. Komanda ir apņēmusies turpināt darbu pie prototipa tālākas attīstīšanas. Pateicoties uzvarai hakatonā GAGA komandai būs iespēja savu prototipu izrādīt arī Riga Comm 2017 biznesa un inovāciju izstādē novembrī. Tāpat komanda izmantos iespēju piedalīties Est-Lat akselerācijas programmā.

    Pārējām no TOP3 komandām bija izdevies veiksmīgi apvienot mākslu ar tehnoloģijām – Fading World radīja interaktīvu ierīci, kura skaņu pārvērš ogles zīmējumā, savukārt komanda They Are Watching Us radīja instalāciju, kura reaģējot uz garāmgājēja kustībām seko tam.

    Vadošais Ziemeļvalstu elektronisko sistēmu attīstītājs un ražotājs – HansaMatrix kā balvu 3 komandām deva iespēju apmeklēt savu ražotni. Fabrikas vadītājs no HansaMatrix Aldis Cimoška cer, ka viesošanās iedvesmos komandas turpināt darbu pie prototipu tālākas izstrādes. A.Cimoška vēlas komandām parādīt kā notiek pasaules līmeņa ražošanas process: “Fabrikā komandas redzēs kā citi jaunuzņēmumi un idejas īstajā pasaulē attīstās līdz ražošanas fāzei.”

    Garage48 Hardware & Arts Riga hakatons tiek īstenots Interreg Estonia-Latvia programmas ietvaros, ko finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Pasākumu sponsorē RTU Dizaina Fabrika, Rīgas Tehniskā universitāte, Garage48, TechHub Riga, Baltijas Inovāciju aģentūra, Latvijas Startup uzņēmumu asociācija Startin.LV, Taxify, Tele2 servisa centrs, Hansamatrix, Coca-cola, pasākumu atbalsta – Latvijas Universitāte, Tartu Universitātes Ideju Laboratorija, MassPortal un Startup Slalom hakatons.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    03.10.2017 16:22

    Kad šādi raksti tiks papildināt ar demontrācijas video? Citādi tāds aplauziens lasīt sausus nosaukumus un mēģinot zīlēt ko iekārta dara…

    Kristaps Skutelis
    03.10.2017 19:22
    Reply to  KKTK

    Jāpameklē vai šim hakatonam bija video tiešraide, parasti ir. Tur arī var aptuveni saprast ko kura komanda ir uzbūvējusi. Uzreiz gan pateikšu, ka hakatonos īsti pabeigtu produktu nav, tik vien kā dullas idejas un zaļi prototipi.

    Lapsinieks
    03.10.2017 16:59

    Prīts, konešna, ir vnk kruts džeks. Šķiet neesmu saticis enerģiskāku un aizrautīgāku cilvēku mūsu platuma grādos. Turklāt – apgāž jebkurus mītus par igauņu lēnīgumu!

    Kristaps Skutelis
    03.10.2017 19:23
    Reply to  Lapsinieks

    Mhm, gadi skrien kā stirnas, bet Prīts joprojām ir uguns. Vienmēr prieks viņu satikt :)

    Lapsinieks
    03.10.2017 20:11

    biji uz pasākumu? es kaut kā galīgi nevarēju saņemties uzpurināt jaunību…

    Kristaps Skutelis
    03.10.2017 20:51
    Reply to  Lapsinieks

    Šoreiz nebiju, brīvdienās (kad nav skolā jābūt) cenšos laiku pavadīt ar ģimeni. Bijām ar puiku aizbraukuši sievas auto tehnisko apskati nokārtot, tad uz mini Zoodārzu Vālodzēs. Svētdien, savukārt, aizmaucām apostīt Siguldu un Tarzāna parku. Izskrējāmies un izdauzījāmies tā, ka mēles pār plecu metamas :)

    digitalk
    04.10.2017 05:58
    Reply to  Lapsinieks

    > mītus par igauņu lēnīgumu!

    it kā nebūtu nojaušams no kurienes tiem aug kājas…

    Reklāma