Web Analytics
More
    Reklāma

    Mercedes-Benz uzsāk dronu piegādes Cīrihē

    Jaunākie raksti

    Mercedes-Benz Vans apvienojis spēkus ar e-komercijas jaunuzņēmumu siroop un dronu loģistikas uzņēmumu Matternet, lai Šveices pilsētā Cīrihē uzsāktu preču piegādi pa gaisu. Jaunā piegādes servisa demonstrācijai tika rīkota iespēja interesentiem novērot kafijas piegādi no kāda neliela veikaliņa ar siroop platformas starpniecību.

    Piegāžu sistēma ir gaužām vienkārša – siroop tiek veikts pasūtījums, prece tiek piegādāta Matternet, kur to piestiprina dronam. Drons piegādā preci aptuveni 20 kilometru rādiusā, kas ir pietiekams attālums ne pārāk lielai pilsētai. Drons ar visu piegādājamo preci nolaižas uz tuvākā speciālā Mercedes busiņa jumta, busiņa šoferis veic piegādi. Tādējādi automašīnai nenākas braukt uz noliktavu pēc precēm, zaudējot laiku ceļā un sastrēgumos. Mašīna nobrauc tikai minimālo nepieciešamo attālumu.

    Reklāma

    Matternet drons spēj nest aptuveni 2 kg smagas piegādes pakas, sasniedzot maksimālo ātrumu ap 70 km/h. Automašīna pilsētā nekādi nevar sacensties ar drona lidojumu ātrumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    29.09.2017 12:08

    dēļ kafijas pakas triekt vēl busiņu ar vadītāju, lai veiktu piegādi personiski….tad jau piedomāt klāt pakomātu, kas pieņem paku no drona un aizsūta ziņu saņēmējam. vai saņēmējs var izvēlēties saņemšanu tieši no drona, atslēdzot kravas fiksatoru ar telefonu, uz kuru ir atsūtīts vienreizlietojams nfc kods.
    lielākām kravām, protams, pagaidām neizzudīs arī busiņi, ar vai bez vadītāja, bet sīkumiem drons bez papildus posma būtu jēdzīgi.

    KKTK
    29.09.2017 12:32

    Tā vietā, lai viens velokurjers aizvestu pa tiešo vajag divas mašīnas un dronu. Baigi izdevīgi – dīzelis + elektrība + dīzelis.

    Forši būtu ja busam braucot drons varētu samest preces busa kravas telpā :D Laikam domāts, ka no rīta buss paņem no bāzes lielās pakas, bet jaunos mazos sūtījumus pieved drons. Tad tiešām džeks ne reizi neiebraucot bāzē.

    Reklāma