Web Analytics
More
    Reklāma

    Bils Geitss pārgājis uz Android

    Jaunākie raksti

    Statistika norāda, ka šobrīd Windows Phone viedtālruņi knapi spēj noturēt 0.3% no aktīvajiem viedtālruņiem pasaulē. Viens no Windows Phone viedtālruņu karognesējiem Bils Geitss pārgājis uz Android darbinātu viedtālruni.

    Bils Geitss pagaidām nav atklājis, kādu tieši Android viedtālruni viņš lieto. Vien zināms, ka viedtālrunis saņēmis plašu Microsoft lietotņu klāstu. Tiek pieļauts, ka Geitss izmanto Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition modeli, kas pieejams iegādei ASV. Viedtālrunim jau rūpnīcā uzstādīta Office, OneDrive, Cortana un Outlook programmatūra.

    Reklāma

    Microsoft ir metis krūmos Windows Mobile attīstīšanu. Lumia 950 un Lumia 950 XL bija pēdējie Microsoft veidotie viedtālruņi, pēcāk Microsoft pievērsās lietotņu izstrādei Android un arī iOS operētājsistēmām.

    Lai arī Bils Geitss un Stīvs Džobss bija draugi, tomēr Mac un Windows datoru milzīgā konkurence neļauj Geitsam publiski lietot iPhone. Bils Geitss jau iPhone pirmsākumos liedza savai ģimenei izmantot Apple produkciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    46 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    27.09.2017 12:17

    mjā. dīvaini, protams, bet kā ir, tā ir.
    man gan windows phone saskarne liekas daudz sapratīgāk uzbūvēta, kā androidam, bet kā redzams, evolūciju nosaka nevis saprāts, bet skaitliskais pārsvars.

    Kristaps Skutelis
    27.09.2017 13:00
    Reply to  x

    Ūja, Windows Mobile/Phone šobrīd lietot vairs nav saprātīgi. Pat ne tuvu tam. Un, jā, mobilajā ziņā (tāpat kā daudzās citās jomās) skaitliskajam pārsvaram ir milzu nozīme, pat noteicošā nozīme, jo bez masas nav ekosistēmas (ierīces, lietotnes un servisi).

    geksis
    27.09.2017 13:17

    priekš tiem, kuri nespēlē spēlītes un neskrien pakaļ modei (jo lielāka sniega lāpsta/vairāk pikseļu jo krutāk), bet izmanto tālruni tam priekš kā viņš ir paredzēts – saziņai, tā ir/bija saprātīga izvēle.
    Nav jau īsti minēts, kāpēc Bils izvēlējās androidu. Iespējams vecais WP salūza un ar pusotra gadu vecu modelei priekš viņa nav prestiža lieta staigāt.

    Matiss
    27.09.2017 16:03
    Reply to  geksis

    Nu tad jāpietiek ar parastu podziņtelefonu.
    Bet šie ir viedtālruņi. Šie jau ir pārnēsājamie kompjūteri.

    LapsiniekaBralis
    27.09.2017 20:12
    Reply to  geksis

    Nu tiesi tā, sazinai izmanto parastu podzintelefonu.
    Seit tiek runats par VIEDtalruniem.
    Tas, ka Tu viedtalruni saskati tikai spelītes ir pavisam cita lieta…
    Gan paaugsies un domasi citadak😀

    geksis
    28.09.2017 00:20

    pasaki ko var izdarīt ar androidu tādu, ko navar izdarīt ar wp? (izņemot spēļu dažādību)

    Kristaps Skutelis
    28.09.2017 00:34
    Reply to  geksis

    Nevar oficiālā kārtā izmantot Tinder :)

    geksis
    28.09.2017 00:48

    pirmkārt, es prasīju vitāli svarīgu.
    otrkārt,
    https://alternativeto.net/software/tinder/?platform=windows-phone

    Kristaps Skutelis
    28.09.2017 01:06
    Reply to  geksis

    Tā kā neminēji, ka vitāli TEV svarīgu, tad pieņēmu, ka cilvēki ir dažādi un kādam noteikti vitāls ir arī Tinder. Un nav arī nekāda otrkārt, jo kāpēc čakarēties ar parasti ierobežotām alternatīvām, ja īstā štelle ir atrodama tikai oficiālajās aplikācijās? Nu, nav aršana ar WP vidusmēra lietotājam.

    geksis
    28.09.2017 09:16

    nevajaga sevi uzskatīt par vidusmēru

    LapsiniekaBralis
    28.09.2017 13:26
    Reply to  geksis

    Viena lieta ir var, vai nevar izdarīt, otra lieta cik atri to var izdarit! Kad paaugsies un saksi pelnīt sapratisi, ka laiks ir nauda…
    Turklat Tu iesaki par spelitem un mp, visi wp ir veci, lasi – lēni un ar pasudigam kameram.
    Ja kaut, kas gluko Tu zaudē laiku= naudu.
    Skaidrs, ja Tev jau ir wp un vins strada tad dalai cilveku tas ir no problemo, bet pirkt jaunu? Vai tie vispar vel ir pieejami?

    geksis
    28.09.2017 14:26

    Starpcitu es jau kopš 2002. gada pelnu. Kad pats sāksi pelnīt sapratīsi, ka smuks selfijs nav svarīgākais. Un tikai kameras dēļ mainīt tellefonu ik pēc pāris mēnešiem. Kautkad jau minēju, ka man telefons vajadzīgs tikai saziņai un navigācijai. Katram telefons vajadzīgs savām vajadzībām, Dažiem priekš spēītēm (tie izvēlās jaudīgākos), dažiem priekš selfijiem (ar labākajām kamerām), dažiem lai pirksti ķertos aiz katra staba (svaigākos, dārgākos). Bet tie, kam vajag konfortam izvēlas to, kas viņam šķiet ērtāks un manā gadījumā tas ir WP. Visam ir pieraduma spēks. Visticamāk, ka pēc kāda laika (cerams, ka ne tik drīz) man pašam nāksies, piespiedu kārtā, pāriet uz androidu, bet kamēr mans telefons darbojas es to netaisos mainīt. Neskatoties uz to, ka viņš ir 2014. gada modelis, viņš darbojas ātrāk nekā lielākā daļa tās pašas cenu kategorijas androidu (apmēram 200±50 euro) . Savos 3 gados varbūt tikai pāris reizes ir parādījies kād nenozīmīgs gļuks, par kuriem es pat neatceros. Piebildīšu, ka runa ir par WP10, nevis WP8 vai WP7. WP10 man uz viņa stāv kopš insaidera laikiem. Un visā telefona lietošanas laikā tikai vienreiz esmu taisījis factory reset – wp10 oficiālās relīzes laikā, tāpēc ka vēlējos, lai telefons sāk jaunu dzīvi ar jaunu OS. Visvairāk man… Read more »

    Vilnis Salenieks
    28.09.2017 15:05
    Reply to  geksis

    mans iepriekšējais Lumia 920 bija ļoti pamatīgi būvēts un uz asfalta tika lidināts vairākkārtīgi un vienmēr tika sveikā ar nenozīmīgām skrambām, tomēr pērn – 4 gadā pēc iegādes, neveiksmīgi piezemējoties ar stūri uz flīžu grīdas ekrāns sazirnekļojās gan, ja tas nebūtu noticis, domāju, ka joprojām lietotu 920 :D jo nebija kur piesieties pie ātrdarbības vai kādiem gļukiem, un arī ne reizi netika veikts hard reset, pat bačene turēja – un tur joprojām, pilnu dienu. Salīdzinot 920 ar 950 un WP8 un W10M – pēdējais ir solis un evolūcija uz priekšu, lai arī diemžēl sekojot līdzi Android, dažas funkcijas manuprāt ir sačakarētas, piemēram, WP8 spiežot back varēja arī aizvērt aplikāciju, kas bija ļoti ērti, tagad to vnk nosūta darboties fonā un atver Desktop, bet kopumā protams W10M ir uzlabots un ērtāks lietošanā

    LapsiniekaBralis
    28.09.2017 15:42
    Reply to  geksis

    Kada joma darbojies?
    Kads te sakars ar selfijiem? Mana darba specifikā biezi vajadzigs piefikset dazadas nianses, tadel ari vajadziga laba kamera. Dazkart uz atru roku uznemti foto ir izpludusi un nacies braukt atpakal uz objektu, jo no foto neko nevar saprast!
    Ja vel nesaprati tad paskaidrosu! Pirmaja posta uzsveri, ka cilveki kuri maina telefonu, dzenas pec labam kameram bezjedzigi, tobiš kuram gan tas vajadzigs, bet reali tas ir vajadzigs. Lai izvairitos no turpmakiem konfliktiem varbut pirmstam nedaudz padomā ar ko citi nodarbojas nevis izsaki savu viedokli pat neiedzilinoties. Savadak izklausas pec tava posta pie citas temas, par to ka darbam jaudigs dators nav vajadzigs😀
    P.s man personigi viens telefons “nodzivo” max 2gadi. Un ari tad parasti izskatas briesmigi un ir gandriz izjucis. Ka jau ieprieks mineju, savu komentaru veltiju Tev, jo uzskati, ka cilveki kuri perk jaunus telefonu dzenas pec spelitem, selfijiem utt. Nakosreiz ludzu pie saviem apgalvojumiem pieraksti “manuprāt”, vai “man personigi”.

    geksis
    28.09.2017 17:18

    Varbūt tur arī starpība tajā, kāpēc tavi telefoni “nodzīvo” 2 gadus, manējie 4+ – es izvēlos lētāku, bet drošāku (ilgdzīvojošāku) tehniku, bet tu jaudīgu, modernu un ātrāk lūztošu. Man nav vajadzīga iekārta par 800+ EUR, kura pēc 2 gadi būs jāmaina. Es labāk iegādājos divas iekārtas, kas kopā maksās mazāk un kalpos ilgāk.
    Esi dzirdējis par tādu lietu, kā fotoaparāts? Ja jau darba specifika prasa bieži fotografēt, varbūt ir vērts padomāt par tāda iegādi? (sarkasms)

    Ir tāda veca dzīves patiesība – kas der visam, tas neder nekam!

    Mana darba joma ir sabiedrības drošība, un lielākā daļa laika tiek pavadīta tieši runājot pa telefonu (izmantojot iekārtu tam, kam viņš sākotnēji tika paredzēts).

    LapsiniekaBrālis
    28.09.2017 18:01
    Reply to  geksis

    Hah, Tu maz lasi, ko rakstu?
    Tavi apgalvojumi ir vienkārši neloģiski.
    1. Man ir bijusi nokia Lumia 1020 arī izturēja mazāk par diviem gadiem. Un tam nav nekādas nozīmes, viedtālrunis par 300, vai par 1000eur. Personīgi neizmantoju nekādus vāciņus, darba specifika un hobiji dara savu, telefons tiek nolietots saskrāpēts apdaudzīts.
    2. Fotogrāfēšana ir viens no maniem hobijiem, taču darba specifika ir tāda, ka ne vienmēr zinu, ka man būs kaut, kas jāfotografē, pat nepieļauju domu nēsāt līdzi kādu atsevišķu aparātu! Pilnīgi pietiek ar viedtālruņa kameru, tikai dažkārt sliktā apgaismojumā sanāk “ziepes”, tādēļ vienmēr esmu priecīgs, ja jaunājā viedtālrunī ir kādi manāmi uzlabojumi.
    3. Kāda velna pēc Tu te bārsti kaut, kādas teicienus, tiešām vel neesi iebraucis tajā, ko Tev saku?
    4. Viedtālruņa mēķis, “sūtījums” ir apvienot vairākas ierīces vienā, ja Tev kaut, kas nepatīk pērc podziņtelefonu, nevis bārsti savas tēzes te par to, kam paredzēts tālrunis. Un vispār mēs šeit par viedtālruņiem runājam.

    P.s.
    Pieļauju, ka Tev tik un tā “neaizies” :D

    P.s.s.
    Cilvēkam ar šādu domāšanu es uzticētu tikai snikera drošibas uzraudzību lielveikala plauktā, nekā personīga:)

    x
    27.09.2017 20:48

    es jau ne par atlikušo iekārtu skaitu un infrastruktūras izplatību, bet UI kopumā, kaut gan noteikti ir lietas, kas androidā nav sliktas.

    Lapsinieks
    27.09.2017 12:20

    “tomēr Mac un Windows datoru milzīgā konkurence “… kas, kas – kāda milzīga konkurence? mac nekad nav izlīdis virs 10% no tirgus daļas

    KKTK
    27.09.2017 15:57
    Reply to  Lapsinieks

    Interesanti kādi cipari būtu tikai ar privātiem laptopiem?
    Lielais Win skaits, man šķiet, ir korporāciju nopelns. Viņi ņem DELL vai Lenovo, bet tad uzreiz tūkstošus. Un ar tādu supportu, kas dienas laikā ierodas koorporācijas telpās nomainīt kaut visu mātes plati.

    Lapsinieks
    27.09.2017 16:03
    Reply to  KKTK

    lielais mac skaits ir āmurikāņu skolu/augstskolu, geju, cacu un modes blogeru-bezdarbnieku nopelns. cik esmu lasījis – skolas pārsviežas uz hrombukiem, savukārt mākslinieki un architekti paliek arvien skopāki. tādu specifisku nozaru, kur maks ir tponoč paliek aizvien mazāk

    KKTK
    27.09.2017 17:26
    Reply to  Lapsinieks

    Pēc tava apraksta es izvēlos būt caca :D Negribu atgriezties vidē, kur vismaz pāris reizes dienā ir jāpasaka kāds krievu lamuvārs raksturojot to prieku ko OS vai to applikācijas ir sagādājušas.
    Nu jā, unix saknes radurakstos arī ir must.

    Edijs
    27.09.2017 18:28
    Reply to  KKTK

    Kāpēc uzreiz vāca ? Tu varbūt esi tas, kas ir pirms cacas ?

    Lapsinieks
    27.09.2017 19:01
    Reply to  KKTK

    bad experience. man darbarīki ir win

    Jānis A
    28.09.2017 08:22
    Reply to  Lapsinieks

    Nu nepiekritīšu gan. Ļoti daudz programmētāju izvēlas tieši macus, ja nu vienīgi nav nepieciešamības strādāt ar veco .netu. Tad gan jā, protams, vajag windu.
    Bet ja macu salīdzina ar linuxu, tad vienīgā atšķirība ir tās, ka uz maca viss izskatās patīkamāk un daudz mazāk bagu, kā arī pats dzelzis (touchpads, klaviere, ekrāns, utt.) ir daudz labāks, ja nu protams cilvēkam nav nepieciešamība strādāt ar 32gb ramu, jo cik atceros tad macbook pro uz doto brīdi vēl joprojām ir 16gb maksimums.

    Lapsinieks
    28.09.2017 11:47
    Reply to  Jānis A

    šaubos, vai tas ietekmē šo bildi globāli, kur runa iet par miljardiem iekārtucomment image

    Jānis A
    28.09.2017 12:50
    Reply to  Lapsinieks

    Par to jau neiet runa, bez šaubām ka 90% pieder windowsam it īpaši ne-1. pasaules valstīs kur izmanto nelegālo windowsu.
    Es vairāk biju tēmējis uz šo teikumu – “lielais mac skaits ir āmurikāņu skolu/augstskolu, geju, cacu un modes blogeru-bezdarbnieku nopelns. “

    Kristaps Skutelis
    28.09.2017 13:00
    Reply to  Jānis A

    Tu taču saproti, ka uz tādiem infantiliem izteikumiem var nereaģēt? :)

    Lapsinieks
    28.09.2017 13:31

    un kas tieši Tevi uzrunāja? āmurikāņi vai modes blogeri?
    Statistikā vienmēr izdalās pamatgrupas. Bet atkārošos vēlreiz – ja visiem gejiem ir aifoni, tad tas nenozīmē, ka arī tu esi gejs, ja tev ir aifons. Pāris duči programmētāju šo kopainu nevar ietekmēt.

    Kristaps Skutelis
    28.09.2017 13:41
    Reply to  Lapsinieks

    Mani uzrunāja tas, ka it kā pieaudzis cilvēks var izteikt tik debilus tekstus. Es saprotu, ka internets un šķietama anonimitāte, tomēr man būtu kauns tā runāt. Laikam kaut kā ačgārni tajā Latgalē esmu audzināts.

    Ja runājam par kopainu, tad tā ir diezgan skaidra – Mac bieži vien ir darbarīks foto/video/audio profesionāļiem, kā arī izstrādātājiem. Un labi saprotams kāpēc.

    Lapsinieks
    28.09.2017 13:48

    “foto/video profiem” max 16gb rama un tikai viens ports. aga.
    par visu pārējo – jāpiekrīt. Latgole arī āfrikā ir Latgole!!!

    Kristaps Skutelis
    28.09.2017 14:02
    Reply to  Lapsinieks

    Nu, labi, pusprofiem :)

    LapsiniekaBralis
    28.09.2017 13:29
    Reply to  Jānis A

    32gb rams ir teju norma musdienam. Kadi vel 16gb😂

    **
    30.09.2017 20:32

    Ieliec vel 128 GB būsi viens pirmajiem večiem ciemā…

    Kristaps Skutelis
    27.09.2017 12:59

    Interesanta un pat savdabīga izvēle. Pat Google ļaudis izmanto iPhone. Laikam Bils pārāk neaizraujas ar fotografēšanu :) http://appleinsider.com/articles/17/07/31/former-google-exec-vic-gundotra-praises-apple-iphone-7-plus-camera-says-android-photography-years-behind

    edzuslv
    27.09.2017 13:03

    Lieto, bet links gan ne pa tēmu, jo Vic jau sen nestrādā Google. Pat linkā ir former. :)

    Kristaps Skutelis
    27.09.2017 13:15
    Reply to  edzuslv

    Tāda līmeņa cilvēkiem kā Viks šāds Google zīmogs paliek uz mūžu :)

    Matiss
    27.09.2017 15:58

    Protams, ka lieto, jo google servisi ir arī uz ios. Un plus vēl uz ios tagad noklusētais meklētājs taču ir atkal Google.

    anonymous
    27.09.2017 13:36

    Jūtu līdzi Bilam

    Vilnis Salenieks
    28.09.2017 09:59

    pirms gada kad pārgāju no WP uz Android un, lai arī biju nolēmis, ka nav ko čakarēties ir jāpariet, pēc trim mēnešiem čakara nospļāvos uz neintuitīvo, samocīto Android UI un vēl visādiem sīkumiem un pārgāju atpakaļ uz WP, ko ne brīdi neesmu nožēlojis – Lumia 950 ar Windows 10 Mobile ir satriecošs telefons, ar lielisku kameru, kurš perfekti pilda manus ikdienas uzdevumus.

    Kristaps Skutelis
    28.09.2017 10:07

    Forši, prieks lasīt, ka no plašā tehnoloģiju klāsta esi atradi to, kas der vislabāk. Bet baigi interesē – kādas ir top 5 lietas (aplikācijas/darbības), ko ikdienā ar telefonu dari.

    Vilnis Salenieks
    28.09.2017 10:29

    1.Watsaps. 2.Windows maps navigācija. 3.Mūzika caur DLNA vai BT uz resīveru (ar šo bija lielas problēmas uz Android piemeklējot tikpat labu kā oficiālo Microsoft Play To) un paša resīvera aplikācija 4.Fočēšana/Filmēšana. 5.Kalendārs, kuru tā arī neatradu, kas aizvietotu Chronos kalendāru uz WP, Ofiss un šad tad Continuum. Un protams triju mēnešu laikā neatbrīvojos no nepatīkamās sajūtas lietojot manuprāt neintuitīvo Android UI, rezultātā finansiālie zaudējumi pārdodot telefonu, tomēr vienlaicīgi arī ieguvumi – tiekot pie W10M

    Skābene
    28.09.2017 10:59

    Nu tad flīzē vien tālāk! Katram savs, tā teikt par gaumi jau nestrīdās!

    Vilnis Salenieks
    28.09.2017 11:04
    Reply to  Skābene

    paldies, droido vien tālāk :)

    x
    28.09.2017 11:24
    Reply to  Skābene

    flīzes ir viens no wp smukumiem, un visdrīzāk, to patieso daili spēj novērtēt vien cilvēki ar strukturētu domāšanu un attīstītu izpratni par skaistumu
    . .
    V

    Vilnis Salenieks
    28.09.2017 16:54

    Ja nu MS nākotnē nepiedāvās Surface vai whatever Phone, domāju ka visdrīzāk jāskatās iphone virzienā, jo uz Android grābekļa otrreiz nav vēlēšanās kāpt. Windows central publicējis Lumia lietotāja pieredzi kurš pārgājis uz Iphone 8 Plus, patiesībā diezgan līdzīgas pārdomas arī personīgi – cik nu gadījies spaidīt iphonus.
    “While I think Apple could learn from Microsoft on smartphone features, Microsoft could learn from Apple on marketing.”

    https://www.windowscentral.com/making-switch-windows-10-mobile-iphone-8-plus

    Tomēr ceru, ka būs gan Surface, gan citi smartfonu risinājumi

    **
    01.10.2017 20:54

    Dīvaini,bet uzskatu,ka Google tik pat liels konkurents,kā Apple….

    Reklāma