Web Analytics
More
    Reklāma

    Jau pēc nedēļas Rīgā norisināsies Garage48 Hardware & Arts hakatons

    Jaunākie raksti

    Pirmo reizi Rīgā norisināsies Garage48 Hardware & Arts hakatons, kas uz nedēļas nogali pilsētu pārvērtīs par fizisku inovāciju centru. Pieci veiksmīgi hakatoni jau norisinājušies Tartu un Gruzijā, un nu Garage48 Hardware & Arts izpletis savus spārnus arī Latvijā.

    Garage48 Hardware & Arts Riga hakatons notiks no 29. septembra līdz 1. oktobrim. Jau pēc pirmā hakatona 2014. gadā tika izveidoti vairāki projekti un jaunuzņēmumi, kas turpina savu darbību arī šodien. Tādi projekti kā CheeksUp un Pilot Automotive Labs no 48 stundu laikā izveidota prototipa izauguši par agrīnās stadijas jaunuzņēmumiem.

    Reklāma

    Garage48 Hardware & Arts Riga tiek īstenots EstLat Accelerate programmas ietvaros un norisināsies RTU Dizaina fabrikā. “Garage48 hakatona norise RTU Dizaina fabrikā ir likumsakarīga un būtiska inovatīvu tehnoloģiju iekārtu (hardware) attīstībai Latvijas jaunuzņēmumu vidē,” par sadarbību stāsta Liene Rubīna, RTU Dizaina fabrikas projektu vadītāja. Hakatona misija ir radīt vidi fizisku inovāciju attīstībai, kas apvieno elementus no programmatūras, iekārtām un dizaina.

    No piektdienas vakara līdz svētdienas pēcpusdienai komandas, kuras tiek izveidotas uz vietas hakatonā, strādā pie prototipu izveides. “Komandām piemīt dažādu iemaņu un prasmju spektrs – sākot no iekārtu inženierijas, zemsprieguma un lietotņu izstrādes līdz fiziskai iekārtu un programmatūras projektēšanai. Apvienojot dažādus talantus, vienmēr izdodas izveidot fiziskus prototipus, vai nu tīra prieka pēc vai gluži otrādi – testējot nopietnas biznesa idejas,” stāsta Krists Avots, Lattelecom uzņēmuma attīstības vadītājs un hakatona moderators.

    Ja komandas vēlēsies turpināt prototipa izstrādi, tām tiks dota iespēja uzsākt dalību pirms akselerācijas programmā EstLat Accelerate. TechHub Riga līdzdibinātājs Viesturs Sosārs cer, ka programma motivēs komandas turpināt attīstīt prototipus arī pēc dalības hakatonā: “EstLat Accelerate programma ir veidota, lai sagatavotu agrīnās stadijas jaunuzņēmumus pārvarēt pārejas posmu, un pēc pirmā radītā prototipa turpināt pilna laika darbu pie biznesa idejas izstrādes.”

    Prototipa turpmāka attīstīšana nav obligāta. Tā vietā svarīgākais dalības aspekts ir izaicināt sevi un iegūt jaunas zināšanas un prasmes. Hakatonā aicināti piedalīties produktu dizaineri, UI/UX dizaineri, elektronikas un mehānikas inženieri, serveru programmētāji, aplikāciju attīstītāji un programmētāji, mārketinga speciālisti un pētnieki. Pāris dienas pirms pasākuma dalībniekiem būs iespēja veiksmīgi sagatavoties prototipēšanas hakatonam. Sagatavošanās pasākumi norisināsies 25. septembrī Tartu un 26. septembrī Rīgā.

    Pirmais Garage48 Hardware & Arts hakatons norisinājās 2014. gadā Tartu Universitātē Igaunijā. Toreiz hakatons radīja lielu sensāciju par to, ko iespējams uzbūvēt 48 stundu laikā, radot prātam neaptveramas iekārtas un dizaina prototipus, tostarp IoT (internet of things) un viedierīces, robotus, mākslīgā intelekta, virtuālās realitātes iekārtas u.c. inovatīvus risinājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma