Web Analytics
More
    Reklāma

    Urķi ar iCloud Find My iPhone aizslēdz Mac un pieprasa izpirkuma maksas

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka pēdējo dienu laikā vairākas reizes urķi tikuši klāt pie Apple iCloud kontiem, kas ļāvis tiem aizslēgt lietotāju Mac datorus un pieprasīt izpirkuma maksu par paroli. Ja urķis ticis klāt tavam iCloud, tad ar Find My iPhone palīdzību var bloķēt datoru pat ja lietotājs izmanto divu faktoru pieteikšanos (2FA).

    Mac lietotāji saņemot paziņojumu no urķa par uzlauztu iCloud kontu, vienlaikus tiek pieprasīta izpirkuma maksa aptuveni 50 dolāru apmērā, kas maksājama Bitcoin digitālajā kriptovalūtā.

    Reklāma

    Pagaidām tiek uzskatīts, ka urķi atraduši kādu iespēju tikt pie iCloud parolēm, kas netiek saistīta ar Apple serveru uzlaušanu. Visticamāk, iCloud un vēl kādam citam tiešsaistes servisam izmantota identiska parole, kas ļāvusi urķiem iekļūt iCloud.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    21.09.2017 10:52

    Nu redz, cik inovatīvs monetizācijas veids noplūdušajiem kontu datiem. Te tev gan mākoņtehnoloģijas, gan kriptovalūta :D

    Uldis M.
    21.09.2017 14:09

    Ok, un kā rīkoties ja kaut kas tāds ir atgadījies? man kāreiz vienam paziņam šis ir atgadījies… ir kādi varianti atgūt vismaz datus?

    Karl
    25.09.2017 10:19
    Reply to  Uldis M.

    Zvans apple, noskenēts attiecīgās iekārtas pirkuma čeks pie rokas, un šie balstoties uz to, ka tas ir Tavs aparāts, noresetos apple kontu un visas paroles. Reiz tā ir darīts, lai atbloķētu savu ipadu.

    Reklāma