Web Analytics
More
    Reklāma

    Vēlā iPhone X pieejamība bojā iPhone 8 un 8 Plus pārdošanu

    Jaunākie raksti

    KGI Securities pētījumā atklāts, ka Apple šogad varētu neuzstādīt iPhone 8 un iPhone 8 Plus pārdošanas rekordus, jo visai liels iPhone fanu pulks gaidīs līdz iPhone X iznākšanai. iPhone 8 un iPhone 8 Plus nonāks pircēju rokās jau pēc divām dienām, bet iPhone X iepriekšpasūtīšana sāksies 27. oktobrī, un veikalos tas nonāks 3. novembrī.

    Vienlaikus tiek ziņots, ka visai labi sokas ar Apple Watch Series 3 iepriekšpasūtīšanas apjomiem. Apple par Apple Watch pārdošanas apjomiem izsakās reti un ļoti noslēpumaini, bet analītiķi lēš, ka iepriekšpasūtīšanas apjomi varētu būt kāpuši vismaz divas reizes salīdzinot ar iepriekš paredzēto.

    Latvijā iPhone 8 un iPhone 8 Plus iepriekšpasūtīšana sāksies 22. septembrī, viedtālruņi pie pircējiem nonāks nedēļu vēlāk – 29. septembrī. Operatori vēl arvien spītīgi klusē par iPhone 8 un iPhone 8 Plus cenām. Tās, visticamāk, ieraudzīsim tikai 22. septembra rītā, ieejot operatoru mājaslapās. Apple tīmekļa vietnē pieejamā informācija rāda, ka iPhone 8 un iPhone 8 Plus civilizētajā Eiropā maksās sākot no attiecīgi 799 un 909 eiro, jaunais jubilejas iPhone X modelis maksās 1149 eiro par 64 GB versiju un 1319 eiro par 256 GB versiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ajfons
    20.09.2017 20:54

    Šitais nedaudz atgādina iphone 5s un 5c situāciju, kur 5c bija priekš “bomžiem”, bet 5s priekš normāliem cilvēkiem.
    Protams 5c tika pirkti, bet salīdzinoši švaki, te, protams, nedaudz savadāk ir, bet tāpat līdzīgi būs ar iphone 8, tikai šajā gadījumā vēl ir arī 8+, kas situāciju padarā vēl čābīgāku. Jo agrāk plus modeļus pirka, jo tie bija lielāki, bet šajā gadījumā vispār gandrīz nekāda jēga nav no tā telefona un maksā tikai par kādiem 20% letāk kā X.
    Tā kā te ir jēga pirkt vai nu 8, ja gribas jaunu normāla izmēra telefonu vai X, ja gribas jaunāko iphone, un 8+ mest misenē.
    Man liekas, ka viņiem bija drīzāk vajadzēja pārdot SE2 modeli kopā ar X.

    Kristaps Skutelis
    20.09.2017 21:19
    Reply to  ajfons

    Ļoti labs novērojums. Es arī nesen lasīju pamatīgu rakstu par to, ka iPhone 5c izgāzās pa lielam tāpēc, ka pārsvarā Apple ierīču pircējs negrib pirkt “zemākas klases” iPhone. Ja pērkam iPhone, tad tikai jaunāko un tehniski labāko.

    Eduards Fiskovics
    20.09.2017 23:16

    un tāpēc, ka Apple nesaprot, ko nozīmē zemākas klases iPhone. Zemākai klasei būtu jāparedz arī zemāka cena, piedevām manāmi zemāka.

    Kristaps Skutelis
    20.09.2017 23:57

    Ļoti, ļoti apšaubu, ka pasaulē bagātākā kompānija algo cilvēkus, kas neko nesaprot. Drīzāk ir jārunā par to, ka Apple neuzskata par vajadzīgu krāmēties ar lētiem telefoniem. Tas gan ir diezgan labi saprotams, jo kāpēc tirgot lētus telefonus no kuriem neko nevar nopelnīt, ja ļoti labi var tirgot ļoti dārgus telefonus, kas ienes milzu peļņu.

    Eduards Fiskovics
    21.09.2017 00:20

    nu bet 5 vs 5c – starp aparātiem ir tieši gada atstarpe. Vai cenas atšķrība bija atbilstoša, pērkot pēc gada gada vecu telefonu (tehniski tie nekā neatšķiras, ja pareizi atceros), ar teju vienīgo atšķirību – plastmasas korpusu un iespēju saņemt to krāsainu?

    Kristaps Skutelis
    21.09.2017 00:38

    iPhone 5c nevajag salīdzināt ar iPhone 5, jo 5c tika prezentēts reizē ar 5s. Tie tad ir tieši salīdzināmi un pircējs izvēli izdara starp abām šīm ierīcēm. Es sliecos piekrist viedoklim, ko pauž dažs labs analītiķis – cilvēkiem nevajag lētus un vienkāršākus aifonus. Ja pērkam aifonu, tad tikai labāko.

    Eduards Fiskovics
    21.09.2017 00:46

    nu ber “ajfons” raksta, ka 5s bija [es to varu] PIEKŠ normāliem cilvēkiem, un 5c PRIEKŠ bomžiem. Ja mēs salīdzinām šos modeļus ar šādu metodi, tad redzam, ka pircējam tiek piedāvāts gadu vecs modelis par neadekvāti dārgu cenu. Loģiski, ka pircējs to neizvēlēsies. Es to redzu tā..

    Jānis A
    21.09.2017 08:33

    tu to redzi kā gadu vecu modeli citā (plastmasas) korpusā, bet citi cilvēki to redz kā pilnīgi jaunu modeli.
    Līdzīgi var teikt, ka android fanātiķi redz gandrīz jebkuru iphone kā 2-3 gadu vecu samsung galaxy S(n) pēc tādas pašas loģikas (tīri izejot pēc procesora un RAMa, jo nekas cits vieņiem acīmredzot neinteresē)

    Eduards Fiskovics
    21.09.2017 10:34
    Reply to  Jānis A

    Kamooooon!!!!! Ja Apple tagad ieliks iPhone 4 modernā …hvzbonāta korpusā, nosauks to pa CE, un pārdos par 500 EUR tos (kāds brīnums) neviens nepirks. Nu, labi, muļķi vienmēr ir pastāvējuši, gan jau kāds nopirks. Bet, ja to pašu pārdos (jaunu) par 120 EUR, tad Apple pamatīgi iedragātu visu “omīšJust5” un visu low end viedtālruņu tirgu. Tas ir tas, par ko es runāju. Par iPhone vs jebkuru Android – Apple ražo dzelžus un programmatūru, līdz ar to dzelži var atpalikt par paaudzi un pat trim, bet sniegums būs sabalansētāks un stabilāks, kā dažam labam androflagmanim, jo tie pielāgo savus dzelžus “svešai” programmatūrai, pēc tam pielāgo “svešu” programmatūru, lai tā nodrošinātu ražotāja atpazīstamību, līdz ar to lielāka jauda aiziet siltumā, nevis veiktspējā. Tā es to redzu.

    Kristaps Skutelis
    21.09.2017 11:12

    Tava komentāra problēma ir pārāk lielais pārspīlējums. Tas tā praksē nedarbojas un Apple nav nekādas vajadzības bojāt savu zīmolu ar lētu draņķīšu tirgošanu. Arī par 120 EUR. Hei, mūsdienās pat Samsung nekrāmējas ar lētajiem mēsliņtelefoniem. Nauda ir dārgajā galā.

    Eduards Fiskovics
    21.09.2017 12:11

    :D Tas fakts. Ar lētajām lietām Apple sev reputāciju čakarē pamatīgi. Piemēram – Macbook lādētāji. Maksā zem 100, un lielākais vairums nosvilst 1-1,5 gadu laikā :D Tāpēc labāk ražot dārgo galu, un pie visa vainot patērētāju :D Labi, uz šo nav jāatbild. Tas vairāk tāds cinisms..

    davfreim
    21.09.2017 15:23

    Tak nopērc lētu ķīnieti un necepies, citi pirks Ābolu un lietos vairākus gadua bez bēdas.

    Eduards Fiskovics
    21.09.2017 20:01
    Reply to  davfreim

    …ot ģereuņa. Arī lēti ķīnieši velk vairākus gadus bez bēdas. Tad nu gan arguments. Vispār kāds ir izlasījis, par ko ir diskusija, vai tikai ..irš?

    anonymous
    24.09.2017 15:18
    Reply to  ajfons

    Manuprāt, tieši mazais 8 ir visbezjēdzīgākais modelis šobrīd- tam faktiski nav taustāmu ieguvumu pār 7- tik vien kā bezvadu lādēšana un “uz papīra” jaudīgāks procesors. Apple budžeta segmentu šobrīd ir aizstājis ar veco modeļu tirdzniecību, no Apple store nav pazuduši 6S un 7 modeļi, tikai samazināta to cena, līdz ar to, ja gribas jaunu un lētāku, tad jēdzīgāk ir nopirkt kādu no tiem, nevis mazo 8. Plus modelis tomēr nāk ar lieliskām kameras tehnoloģijām padarot to par sava veida nišas produktu. Runājot par X, man tas šobrīd izskatās pēc neveikla kroplīša un jāgaida, ko tas Face ID rādīs un kā praksē darbosies, Apple pirmie kucēni parasti jāslīcina, tā arī domāju notiks šeit, XS, vai kā nu tas sauksies, būs lietojams, bet par izmēģinājuma trusīšiem kļūs karstākie ābolu fanāti par to vēl krietni samaksājot.

    x
    24.09.2017 15:45
    Reply to  anonymous

    ja domā tā, tad bezjēdzīgs ir viss ko ražo – jo cilvēkiem taču jau viss jau ir!
    tāpēc skaidrojums ir gluži vienkāršs – 8 ir labs modelis tiem, kuri grib jaunu aifonu, bet kuriem nav superīgā septītnieka vai jebkāda cita iepriekšējā aifona. ja ir 7, tad protams, katrs izlemj vai ir jēga mainīt trubu, lai dabūtu bezvadu lādēšanu un varbūt vēl ko, kas nav pārāk būtiska atšķirība no iepriekšējā.

    Kristaps Skutelis
    24.09.2017 16:49
    Reply to  anonymous

    Izrādās, ka nav viss tik vienkārši. Pavei, ļaudis izrēķinājuši, ka tas jaunais procesors, kas iestrādāts iPhone 8 ir nejēgā ātrs un veiktspējā ne tikai pārspēj pilnīgi visus citus šobrīd pieejamos telefonus (pie tam būtiski), bet atstāj aiz sevis pat datorus. Tātad, saprotams, ka cilvēks labprāt gribētu nopirkt pasaulē ātrāko telefonu ar pasaulē labāko (telefonu) kameru: https://www.tomsguide.com/us/iphone-8-benchmarks-fastest-phone,review-4676.html

    x
    24.09.2017 18:56

    te nav tik vienkārši. ko man dod megajauda, ja man tā pieejama ierobežotā pielietojumā? toms uzdod jautājumu “Is Geekbench 4 really comparable from phone to desktop?” un neuzdod nākamo loģisko jautājumu, kas ir acīmredzams “we have to wait, when phones will start to replace desktops and compare then, so question is – just how long we have to wait?”. kamēr tā nav, tikmēr es pat īsti nelasu papagaiļu tabulas – ikdienas vajadzībām 99.5% telefonu ir pilnībā ok. i mean – telefonu, nevis sūdiņu telefona izskatā.

    ok, ir veidi kā lietot iph vai andr kā desktopu. es runāju par to, ka nevis var lietot ar ierobežojumiem, bet pilnībā nomainīt mājas kompi bez kompromisiem.

    Kristaps Skutelis
    24.09.2017 19:37
    Reply to  x

    Jā, vēl jāpagaida līdz tam, ka telefoni darbosies arī kā datori un nav teikts, ka tas vispār tieši tā arī notiks. Tomēr nevar arī nepamanīt, ka pašiem telefoniem nepieciešamas pieaugošas jaudas, jo prasības pieaug – arvien īsākā laikā jāpārsūta un jāsaņem vairāk datu gan iekšēji, gan uz ārieni, ātrāk tie jāapstrādā, lai, piemēram, mūsu telefons varētu atšķirt saimnieku no zirga :)

    Edmunds
    24.09.2017 12:45
    Lapsinieks
    24.09.2017 15:29
    Reply to  Edmunds

    da nav nemaz tik smieklīki

    LOOK
    25.09.2017 12:29

    Krievi tā viegli ierēc par Ābola veikumu:
    https://www.youtube.com/watch?v=TJPjv1PrIz0

    Reklāma