Web Analytics
More
    Reklāma

    LIKTA aicina sievietes iesaistīties digitālo prasmju pilnveidošanā

    Jaunākie raksti

    Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) aicina pieteikties sievietes uzņēmējas un pašnodarbinātās personas piedalīties projektā “Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju un digitālo tehnoloģiju attīstībai Latvijā”. Šobrīd apmācībām pieteikušies jau vairāk nekā 500 komersantu un notikušas 45 grupu apmācības.

    Piedāvātie mācību kursi palīdz uzlabot mazo un mikrouzņēmumu darbinieku, vadītāju un pašnodarbināto personu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju prasmes. Kursu programmas palīdz ne tikai veicināt savas vai darbinieku digitālās prasmes, bet arī ieviest inovācijas produktu un pakalpojumu inovāciju, kā arī uzņēmumu iekšējo procesu digitalizācijā.

    Reklāma

    Sākotnēji jēdzieni “sociālo tīklu mārketings”, “projektu vadības IKT rīki” vai “elektronisko dokumentu pārvaldība” var šķist ļoti sveši, sarežģīti un neiederīgi mazā vai mikro uzņēmuma darbībā, taču, pateicoties apmācībai, arī cilvēki bez iepriekšējas pieredzes iegūst zināšanas un prasmes, kas krietni atvieglo ikdienas darbu. Tās paredzētas tieši mazajiem un mikrouzņēmējiem, kā arī pašnodarbinātajām personām. Interneta veikala īpašnieki, grāmatvedības pakalpojumu sniedzēji, skaistumkopšanas nozares uzņēmēji u.c. individuālie komersanti – ikviens ikdienā saskaras ar dažādiem IT un digitālajiem risinājumiem, kuri, pareizi pielietoti, var atvieglot darbu un sekmēt biznesa attīstību.

    Analizējot demogrāfiskos datus, apmācībās krietni vairāk iesaistījušās sievietes, tāpat vērojams, ka lielākajai daļai dalībnieku (75%) ir augstākā izglītība, bet ceturtajai daļai – vidējā vai vidējā profesionālā izglītība. 81% apmācāmo ir vecumā no 25 līdz 54 gadiem, bet 11% – no 18 līdz 24 gadiem. Pēc nodarbošanās nedaudz vairāk kā puse (59%) ir savas jomas speciālisti vai vecākie speciālisti, 30% dalībnieku ir uzņēmumu vadītāji.

    Tie cilvēki, kuri jau pabeiguši apmācības, augstu novērtē iegūtās prasmes un to noderību praktiskajā uzņēmējdarbībā: 85% dalībnieku atzīmē kursu satura atbilstību viņu vajadzībām, bet 87% atzīst, ka apgūtās prasmes viņiem palīdzēs strādāt gan inovatīvāk, gan efektīvāk.

    Projekts piedāvā plašu apmācību klāstu, tāpēc ir izveidots “ceļvedis” kursu izvēlei, kas ļaus saprast, kuri kursi varētu būt vispiemērotākie atkarībā no darba pienākumiem un mācību vajadzībām. Lai noskaidrotu, vai arī jūsu pilsētā vai novadā notiek apmācības, aicinām sazināties pa tālruni 68311821 vai e-pastu mmu@likta.lv.

    Projektu īsteno LIKTA sadarbībā ar CFLA (Centrālā Finanšu un līgumu aģentūra) Eiropas Savienības Eiropas Reģionālā attīstības fonda aktivitātes 1.2.2.3. “Atbalsts IKT un netehnoloģiskām apmācībām, kā arī apmācībām, lai sekmētu investoru piesaisti” ietvaros. Par projektā piedāvātajiem kursiem var interesēties mājaslapā https://www.mmu.lv/Lapas/Apmacibas.aspx. Kursi tiek nodrošināti ar valsts atbalstu (ERAF finansējums), reģistrēties projektam var, sekojot saitei www.mmu.lv, sīkāka informācija par kursu cenām un projekta nosacījumiem pieejama pa tālruni 68311821 vai e-pastu mmu@likta.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma