Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa mudinās Google un Facebook cīnīties pret pirātismu

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija gatavo jaunus nosacījumus, kas liks Google, Facebook un citiem tīmekļa gigantiem pastiprināt cīņu pret pirātismu. Sagaidāms, ka jaunās likuma normas tiks izziņotas jau septembra pēdējās dienās, liekot tīmekļa servisu nodrošinātājiem nākotnē ieguldīt milzīgus līdzekļus cīņā pret pirātismu, tomēr tās vismaz tuvākā gada laikā nebūšot obligāti jāizpilda.

    Vairumā pasaules valstu (ASV, Eiropā utt.) likums nosaka, ka sākotnēji pirātiskajam saturam jāparādās publiski pieejamam, tikai tad autortiesību īpašnieks var sūtīt pieprasījumu, lai pirātiskā satura ieraksts tiek izņemts no meklētāja vai tīmekļa vietnes. Šī ir bezgalīga nodarbe, tāpēc tiek lemts par nepieciešamību ieviest proaktīvas darbības. Iespējams, Eiropa vēlēsies ieviest vienotus filtrus pirātisma izskaušanai.

    Reklāma

    Pagaidām jaunie noteikumi būs drīzāk uzskatāmi par vadlīnijām, jo tie nebūs obligāti jāpilda, turklāt vismaz pagaidām neviens negrasās sodīt Google vai Facebook par pirātiska satura informācijas nonākšanu to uzturētajos servisos un tīmekļa vietnēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābnene
    18.09.2017 09:40

    Tūdi rallā, tagad Maskačkas bratva nevarēs FB likt selfijus bez Adidas piekrišānas sava logotipa izmantošanai selfijbildēs! Jā, jā, nebūs te nekāda sporta tērpu bildēšana un pārpublicēšana sociālajos tīklos! Un būs jāatnes čeks, ka trenuškas pirktas autorizētā Adidas veikalā, nevis centrāltirgū, kur var nopirkt feikos turku adibasus!

    Reklāma