Web Analytics
More
    Reklāma

    LG Frankfurtes autozistādē prezentē OLED aizmugures lampas

    Jaunākie raksti

    LG Electronics (LG) 2017. gada Frankfurtes autoizstādē (14.-24. septembris) prezentē savas jaunākās automašīnu komponenšu tehnoloģijas, starp kurām būs LG pirmās OLED aizmugures lampas, ar kurām tiks aprīkoti lielāko Eiropas autobūves uzņēmumu automobiļi. LG arī iepazīstinās ar savienotajiem automašīnu risinājumiem autonomās braukšanas koncepta automašīnām. LG debija Frankfurtes autoizstādē ir nākošā aiz nesenās debijas lielākajās autoizstādēs Āzijā (Pekinā un Šanhajā), kā arī Ziemeļamerikā (Detroitā) pēc struktūrvienības LG Vehicle Components dibināšanas 2013. gadā.

    LG, izmatojot savu plašo pieredzi OLED televizoru ražošanā, izstrādājis OLED auto aizmugures lampas, kas norāda uz uzņēmuma globālo līderību OLED tehnoloģiju jomā. LG OLED aizmugures lampas ir līdz pat 85%-90% kompaktākas salīdzinājumā ar tradicionālajiem apgaismes moduļiem, pateicoties aizmugurējā apgaismojuma neesamībai. Tās izstaro arī mazāk siltuma, kas nodrošina uzlabotu izturību un ilgmūžību, salīdzinot ar tradicionālajām aizmugures lampām.

    Reklāma

    LG plāno prezentēt arī citus novatoriskus produktus, tostarp AV navigācijas sistēmas, informācijas un izklaides sistēmas un tādas ērtību uzlabojošas ierīces kā ADAS kameras, LCD instrumentu paneļus un elektriskos kompresorus.

    LG Vehicle Components ir LG visstraujāko izaugsmi piedzīvojošais bizness, un sagaidāms, ka tam būs nozīmīga loma uzņēmuma nākotnes izaugsmē. Šo izaugsmi lielā mērā veicinās sadarbība ar General Motors pie Chevrolet Bolt EV izstrādes, kurā LG kopumā piegādā 11 komponentes un sistēmas, tostarp elektriskās piedziņas dzinējus, jaudas pārveidotāju moduļus, akumulatoru elementus un augstas jaudas sadales moduļus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artanis
    17.09.2017 11:56

    Priekš kam lukturos vajag OLED? OLED’am ir savas priekšrocības salīdzinot ar parastajiem SMD/THT LED’iem, bet šīs priekšrocības ir domātas priekš to izmantošanas displejos un indikatoros, ne jau lukturos – priekš lukturiem parastās LED ir vairāk kā pietiekamas… Izklausās pēc totāla haipa priekš nozīmēšanās clickbait virsrakstos.

    Kristaps Skutelis
    17.09.2017 12:13
    Reply to  Artanis

    Relīzē tas taču ir pateikts: “LG OLED aizmugures lampas ir līdz pat 85%-90% kompaktākas salīdzinājumā ar tradicionālajiem apgaismes moduļiem, pateicoties aizmugurējā apgaismojuma neesamībai. Tās izstaro arī mazāk siltuma, kas nodrošina uzlabotu izturību un ilgmūžību, salīdzinot ar tradicionālajām aizmugures lampām.”

    x
    17.09.2017 12:46

    jā, labi pateikts – aizmugures lampas kompaktākas, pateicoties aizmugurējā apgaismojuma neesamībai))

    Kristaps Skutelis
    17.09.2017 13:12
    Reply to  x

    Es vispār domāju, ka OLED elementus vēl kādu laiku neredzēsim parasto mirstīgo cilvēku autiņos. Drīzāk visādiem interesantiem risinājumiem dārgajā galā. Un nav ne vainas, vismaz kaut kas interesants un nepierasts.

    x
    17.09.2017 13:47

    mani nemulsina oled, bet tas, ka lampas ir, bet apgaismojuma – nav!

    Kristaps Skutelis
    17.09.2017 14:02
    Reply to  x

    Es pieņemu, ka tur bija domāts, ka nav jātaisa klasiskas lampas ar spuldzēm un reflektoriem, kas tiešām aizņem diezgan daudz vietas. Tādā ziņā OLED displejiņi ir pavisam plāni.

    Artanis
    18.09.2017 23:55

    Kristap, es māku lasīt, paldies. :) Savukārt ja manu rakstīto izlasīsi arī Tu, tad sapratīsi, ka es nesalīdzinu OLED ar kvēlspuldzēm (kas, acīmredzot, ir domāts ar “tradicionālajām aizmugures lampām”), bet gan ar jau plaši izmantotajām SMD/THT LED diodēm.

    Tāpat arī par ilgmūžību viņi OLED var salīdzināt tikai ar parastajām spuldzēm, jo LED darba mūžs ir virs 50k stundu, ko OLED joprojām īsti nodršināt nevar. Siltums, hmm, nu varbūt vienīgā kategorija, kurā tiešām var mērīties, bet visu augšminēto kopā ņemot – pilnībā palieku pie sava augstāk teiktā – LG vienkārši zīmējas medijiem.

    Kristaps Skutelis
    19.09.2017 00:09
    Reply to  Artanis

    Iespējams, ka tā. Nevar pārmest, tā tās lietas notiek.Ja nezīmēsies medijiem, neviens par tevi nezinās un nekāds dižais bizness nesanāks.

    Maris Laudams
    17.09.2017 12:19

    Audi Swarm oled lampas ir interesants veidojums, bet tur izmantots oled ekrāns

    Maris Laudams
    17.09.2017 12:20

    Un vai tad šī nav preses relīze?

    Kristaps Skutelis
    17.09.2017 13:11
    Reply to  Maris Laudams

    Ir, ir. Salaboju autoru.

    Skābene
    18.09.2017 09:50

    Ieraudzīju lampu un gribēju jau teikt, ka baigi līdzīga nu jau mirušā Saab 9-5 lampai. Bet palasot tālāk tapa skaidrs, ka tas ir priekš GM izstrādāts dizains, kas visu izskaidro! :)

    Krotow
    19.09.2017 17:45

    Kam tur vēl OLED vajadzīgs? Lai paneļi ātrāk izdegtu un tos būtu jāpērk no jauna?

    Reklāma