Web Analytics
More
    Reklāma

    Google pārsūdz milzīgo Eiropas pretmonopola uzrauga uzlikto sodu

    Jaunākie raksti

    Google nav mierā ar Eiropas Komisija uzlikto soda naudu. Eiropas Komisija uzlika Google soda naudu 2.42 miljardu eiro apmērā par meklētājprogrammas dominējošā stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgi izvirzot priekšplānā savu salīdzinošās iepirkšanās pakalpojumu. Google sava rīcība bija jāizbeidz 90 dienu laikā vai arī tam tiek piemēroti soda maksājumi līdz 5 % no Google mātesuzņēmuma Alphabet vidējā vispasaules dienas apgrozījuma.

    Saskaņā ar ES pretmonopola noteikumiem Google ir rīkojies nelikumīgi. Tas ir liedzis citiem uzņēmumiem iespēju konkurēt, balstoties uz to sniegumu, un būt inovatīviem. Un galvenokārt Google ir liedzis Eiropas patērētājiem patiesas pakalpojumu izvēles iespēju un visas inovācijas sniegtās priekšrocības.

    Reklāma

    2004. gadā Google ienāca atsevišķajā salīdzinošās iepirkšanās pakalpojumu tirgū Eiropā ar produktu, ko sākotnēji sauca par “Froogle”; 2008. gadā tas tika pārsaukts par “Google Product Search” un kopš 2013. gada tā nosaukums ir “Google Shopping”. Tas ļauj patērētājiem tiešsaistē salīdzināt produktus un cenas un atrast visu veidu tiešsaistes mazumtirgotāju piedāvājumus, tostarp ražotāju tiešsaistes veikalu, platformu (piemēram, Amazon un eBay) un citu tālākpārdevēju piedāvājumus.

    Kopš 2008. gada Google Eiropas tirgos sāka ieviest būtiskas pārmaiņas stratēģijā, kā virzīt savu salīdzinošās iepirkšanās pakalpojumu. Šī stratēģija balstījās uz Google dominējošo stāvokli vispārējās interneta meklēšanas pakalpojumu jomā un nevis uz konkurenci, kas pamatojas uz sniegumu salīdzinošās iepirkšanās tirgos – Google ir sistemātiski izvirzījis priekšplānā savu salīdzinošās iepirkšanās pakalpojumu, kā arī Google savos meklēšanas rezultātos ir ierindojis zemāk sāncenšu salīdzinošās iepirkšanās pakalpojumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma