Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropā darba devēji “pa kluso” vairs nedrīkstēs lasīt darbinieku e-pastus

    Jaunākie raksti

    Eiropas Cilvēktiesību tiesa lēmusi ierobežot darba devēju tieksmi pārlasīt darba e-pastus. Darba devējam būs obligāti jāinformē darbinieki, ja darba vietā tiek veikta e-pasta sarakstes pārskatīšana.

    Jautājums par privātuma pārkāpumiem aktualizēts laikā, kad Eiropas Cilvēktiesību tiesa lēma par labu Rumānijas pilsonim, kurš darba laikā veiktas privātas sarakstes dēļ bija zaudējis darbu.

    Reklāma

    Rumānijas pilsonis tika atlaists no darba, kad tika konstatēts, ka viņš darba laikā sarakstījies arī ar savu līgavu un brāli. Izspiegojot korespondenci, kurā tikusi apspriesta viņa veselība un dzimumdzīve, darba devējs esot pārkāpis tiesības uz privāto dzīvi.

    E-pasti radījuši vairākas problēmas darba devējiem šajā gadā. No šī gada sākuma Francijā atļauts darba e-pastus un citu saziņu ārpus darbalaika ignorēt. Darba devējs darbiniekam izsniedz viedtālruni un apmaksā rēķinu, cerot, ka darbinieks būs sasniedzams 24 stundas diennaktī. Tādējādi darba devējam nebūs iespējas mākslīgi pagarināt darbadienu, traucēt darbinieku pusdienlaikā u.tml.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    06.09.2017 11:21

    gan jau apies darbinieku tiesības uz privāto dzīvi uz darbadevēja rēķina))

    Reklāma