Web Analytics
More
    Reklāma

    Android lietotāji vēl arvien nevar uzticēties rezerves kopijām

    Jaunākie raksti

    Saprātīgi ļaudis izvēlas veidot rezerves kopijas (back-up), to pašu dara cilvēki, kuri jau vismaz vienu reizi ir zaudējuši savus svarīgos dokumentus vai fotogrāfijas modernajām tehnoloģijām un to urķiem.

    Google piedāvā Android iebūvētu rezerves kopiju izveidošanu, sākot ar Android 6.0 Marshmallow versiju, bet pat iebūvētā operētājsistēmas rezerves kopiju iespēja ir nožēlojama. Lietotājiem nav pieejas nekādiem rezerves kopiju veidošanas iestatījumiem – ne laikam, ne apjomam, nekam. Nav pat īsti skaidrs, ko tieši Google kopē un kā to visu var atgūt.

    Reklāma

    Dažkārt Google piedāvā atjaunot viedierīces saturu no iepriekš izveidotas kopijas, kad iestati jaunu vai atiestatītu viedtālruni. Dažkārt rezerves kopijas atjauno lietotnes, varbūt pat lietotņu saturu, bet uz šo nekādi nevajadzētu paļauties. Protams, kontaktu saraksts parādīsies jebkurā Android viedtālrunī, bet ar to arī būtu jāsamierinās.

    Sony, Huawei, LG un Samsung veido savas rezerves kopiju uzturēšanas sistēmas, tomēr tām nav piekļuve visai informācijai, kā tas ir ar Google lietotnēm, kas iebūvētas Android. Tas pats attiecas uz trešo pušu izstrādātām lietotnēm.

    Kādas iespējas mums paliek? Glabājam fotogrāfijas un dokumentus, kā mums ir vislabāk un ērtāk. Lietotņu saturs atjaunojas, ievadot savu lietotāja vārdu un paroli. Vienīgi nāksies katru reizi uzstādīt nepieciešamo lietotņu klāstu.

    Kā tu rūpējies par savu mobilo ierīču datu rezerves kopiju veidošanu?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nr71
    31.08.2017 11:10

    Jā, taisnība. Man ērtākais veids datu glabāšanai ir: kontakti @Gmail, WhatsApp @Google Disk, bildes, mūzika un dokumenti @OneDrive, kalendārs @Outlook. Telefona kopējo back up turu uz SD.

    31.08.2017 12:12

    Es ar šādu problēmu saskaros aptuveni 2 reizes gadā, kad mainu telefonu. Man jau ir savs rīcības plāns uz Whatapp, bildēm, zvanu arhīviem un sms. :D

    BET….

    …visvairāk šajā pasākumā pietrūkst opcija, ka var pārnest visas aplikācijas ar visiem iestatījumiem uz jauno telefonu. Tam it kā tehniski nevajadzētu būt tik sarežģītam, jo to jau sen var izdarīt uz Win/Mac datoriem un (iespējams) uz iPhone.

    Lapsinieks
    31.08.2017 12:41
    Reply to  Toms

    huawejs to smuki dara ar savu bekapu

    31.08.2017 12:56
    Reply to  Lapsinieks

    Ne vienmēr sanāk nomigrēt no Huaweja uz Huaweju (jā, bet migrējot no Novas uz P9 biju palaidis garām šo indo). Ja nākamā izvēle kritīs pa labu Huawejam, tad notiekti skatīšos un izmēģināšu.

    Lapsinieks
    31.08.2017 13:36
    Reply to  Toms

    ok, dažas progas spītīgi prasīja ielogoties pa jaunu, bet visi desktopi, tai skaitā pārtaisītās ikonas, ātrie zvani ar bildītēm, vidžeti bija savās vietās identiski 1:1

    y
    31.08.2017 20:19
    Reply to  Lapsinieks

    Ooo tiešām? 🤔

    derglis
    31.08.2017 14:42
    Reply to  Toms

    A nafik 2x gadā telefonu mainīt? Labāk izdari prastisko operāciju krāniņam.

    Lapsinieks
    31.08.2017 16:22
    Reply to  derglis

    tas ir kā – kaut kā pa prasto?

    Artis
    31.08.2017 14:54
    Reply to  Toms

    Uz iPhone viss štokos. Uz jaunu telefonu var pāriet nejūtot nevienu problēmu. Viss no vecā uz jauno pārnesās, ieskaitot aplikāciju iestatījumus, ekrāna izvietojumu, tapeti u.t.t.

    KKTK
    31.08.2017 13:28

    Bildes, doc dropboxā. Llama var exportēt. Bet pārējās lietas, es pat nevēlos, lai tiktu atjaunotas kā bija. Ja reidz jauns telefons vai fabrikas resets, tad jāsāk dzīve no jauna, ar tukšu pagrabu un baltām sienām :D Un tad atklāsies, ka savas 10 uzinstalētās programmas naher tev vairs nav vajdzīgas. Setingus atjaunojot, arī varbūt atradīsi kādu jaunu fīču. Jā – laiku tas patērē gan…

    Nelabojams
    31.08.2017 14:41

    Kā tu rūpējies par savu mobilo ierīču datu rezerves kopiju veidošanu?
    Ļoti vienkārši – neturu tur nekādus datus.

    Elizabete
    31.08.2017 18:32

    Kursors ar mobilajām ierīcēm saprot tikai mobilo OS darbinātās ierīces? :)
    Pati lietoju planšetdatoru ar Windows 10 Pro, kurā ir iebūvēta Backup funkcija un ļoti pieklājīgas ietilpības SSD. Kad ievietoju planšetdatoru dokstacijā, tas savienojas ar mājas serveri un automātiski aktualizē rezerves kopijas, kas tur glabājas. Man patīk iespēja saglabāt failu iepriekšējās versijas. Ja nevaru fiziski pievienoties savam mājas tīklam, izmantoju VPN, jo planšetdators aprīkots ar 4G moduli. Varbūt neizklausās īpaši moderni, toties ir droši un ērti: nekādus konfidenciālus datus neglabāju mākoņos, regulāri notiek rezerves kopiju veikšana.
    Paskatoties plašāk, es vispār īsti nesaprotu, kam vajadzīgas mobilās OS un aplikācijas, jo, pa lielam skatot, to iespējas ir ļoti ierobežotas, turklāt vairums šo risinājumu cenā ir salīdzināmi ar desktop variantiem, kuru iespējas, stabilitāte un uzticamība ir tālu pārāka.
    Btw, pati lietoju dumjo telefonu un vispār neplānoju pāriet uz vieto. Tā, lūk! :-)
    Jauku dienu!

    Kristaps Skutelis
    31.08.2017 20:23
    Reply to  Elizabete

    Izklausās totāli gīkī. Mums patīk gīkī. Elizabete, tā turpināt!

    Elizabete
    01.09.2017 11:10

    Ja drošību, stabilitāti un ērtību dēvē par “gīkī”, tad lepojos būt “gīks” (kā “gīks” pateikt sieviešu dzimtē? :))

    Kristaps Skutelis
    01.09.2017 11:13
    Reply to  Elizabete

    Lūdzu, nepārproti. Man tas šķiet forši. Tas ko aprakstīji nav ne saprotams, ne izdarāms “parastajam mirstīgajam”, tāpēc man ir neviltota sajūsma par katru, kas kaut ko tādu dara :)

    Falks
    01.09.2017 08:01
    Reply to  Elizabete

    izklausās labi, tik nav skaidra viena nianse, Kā kontaktus (telefona nummuru) dabūt uz dumjo telefonu? takš neskaties planšetē un nebaksti pa vienam ciparam? varbūt kopē uz SIM?

    geksis
    01.09.2017 09:28
    Reply to  Falks

    man telefona numuri ir sinhronizēti ar live servisu. līdz ar to man viņi ir pieejami jebkurā laikā no jebkuras ierīces, kur es esmu ielogojies ar savu kontu. Ja izvēlas tālruni ar pareizu os tad uzsākot jauna telefona lietošanu pietiek ielogoties tikai vienā kontā nevis 10 lai dabūtu visus datus.

    Falks
    01.09.2017 09:35
    Reply to  geksis

    to es saprotu. jautājums ir par kontakti => dumjo telefonu.

    geksis
    01.09.2017 09:36
    Reply to  Falks

    kontakti automātiski sinhronizējas priekš wp, kā ir ar bremzīgo/neērto androīdu nezinu.

    Elizabete
    01.09.2017 11:23
    Reply to  Falks

    Kāda vajadzība pārnest kādus kontaktus uz telefonu no datora? Visi man nepieciešami numuri jau sen ir saglabāti telefonā (kādi 200), bet, ja kāds jauns nāk klāt, to manuāli saglabāju. Ja gadījumā jāmaina telefons, tad pārnesīšu tos ar SIMkarti.Nestrādāju zvanu centrā, tādēļ jaunu numuru ir ļoti maz. :)
    Bik ārpus tēmas, bet pamēģināju to Samsung Dox (telefonu var pieslēgt pie monitora un lietot kā datoru). Jāsaka, ka biju pamatīgi vīlusies. Tas MS Office, kas darbojas uz Android, ir vnk joks, salīdzinot ar pilno desktopa versiju. Bet par Samsung telefona un Dox kopējo cenu jau sanāk normāls Win planšetdators.
    Varbūt cilvēkiem, kam nepieciešama ierīce FB un IG lietošanai, ar mobilo telefonu arī pietiek, bet, tiklīdz jāsāk strādāt, tā desktop aplikācijas ir neaizstājamas. Prātā nāk joks, ka kādreiz fotogrāfi lietoja spoguļkameras un Adobe Photoshop, bet tagad wannabe fotogrāfi pārgājuši uz telefonkamerām un IF filtriem. :)

    Menestrels
    01.09.2017 11:35
    Reply to  Elizabete

    Arī primāri lietoju Windows 8 planšeti līdz tā nosprāga. Viedie telefoni gana kompetenti tiek galā ar saziņas uzturēšanu starp cilvēku grupām, kura katra saziņai izmanto savu risinājumu.

    Jānis Bahanovskis
    31.08.2017 23:04

    Sony ir lietotne Xperia Transfer,kas pārceļ gan lietotnes gan datus no vecā uz jauno viedo tālruni. Izvelies kādus datus gribi pārcelt un uz priekšu. Sony backup ļauj visu saglabāt, ja zina kā var to izdarīt. Viss strādā kā tam ir jāstrādā.

    Menestrels
    01.09.2017 11:28

    Kontaktus glabāju pie tantes Google. Pārējo var arī nozaudēt.

    Artūrs Pupausis
    03.09.2017 10:57

    Es lietoju twrp recovery lai veidotu dublējumkopijas. Bet līdzīgām iespējai būtu jābūt pieejamām bez modifikācijām, bet diemžēl tā nav. Personīgi iesaku svarīgākos datus likt uz microSD kartes, lai gadījumā ja telefons tiek salauzts nav jāiet uz servisu, bet vari vienkārši nokopēt bildes utt. no atmiņas kartes.

    Reklāma