Web Analytics
More
    Reklāma

    2017. gadā būtiski pieaudzis Android šifrējošo izspiedējvīrusu nedarbu skaits

    Jaunākie raksti

    Android šifrējošie izspiedējvīrusu skaits šajā gadā jau paspējis augt jau par 100%, turklāt cietis arī Google Play Store lietotņu veikals, kas ir milzu kauns Google it kā tik drošajam patvērumam no urķu uzbrukumiem.

    Divas lietotnes ielavījušās Google Play Store lietotņu veikalā ar ļauniem nodomiem šifrēt lietotāja datus un pieprasīt par tiem izpirkuma maksu. Earn Real Money Gift Cards un Bubble Shooter Wild Life lietotnes inficējušas tūkstošiem viedtālruņu visā pasaulē, parādot, ka pat Google ar mākslīgo intelektu un veselu cilvēku armiju nespēj izķert visas Android ļaunatūras.

    Reklāma

    Google Play Store lietotņu veikals ilgstoši tika uzskatīts par drošu patvērumu lietotņu lejupielādei. Google vienmēr uzsvērusi, ka no Google Play Store lietotņu veikala nevar iegūt vīrusus, tomēr šī gada laikā urķi spējuši vairākkārt apieti Play veikala ierobežojumus, parādot arvien jaunas idejas, kā lietotājiem iemānīt ļaunatūru.

    Gandrīz visi drošības pētnieki ir uzsvēruši, ka Android ekosistēmu arvien biežāk skar dažādi plaši uzbrukumi. Malwarebytes pat lēš, ka Android pirmajā pusgadā piedzīvoja 138% ļaunatūras pieaugumu, Kaspersky Lab lēš, ka ļaunatūras apjomi Android ierīcēm gada sākumā auga divas reizes, kad to salīdzina ar iepriekšējo gadu.

    Ko darīt? Uz šo jautājumu diez vai kāds spēj precīzi atbildēt. Nāksies gaidīt kādu krasu Google soli, kas varētu labot Android problēmas ar vīrusiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    28.08.2017 09:32

    un atkal….ja androjeda iekārtas maksātu izteikti lētāk par konkurentu (un jā, konkurentu jau nav nemaz tik daudz), tad varētu spēlēt zaļo ruleti. bet ja par daudzmaz rūcošu androtrubu prasa 500+ tad rodas jautājums – vai tas ir tā vērts….atbildi katrs var izdomāt.
    sanāk, ka vienīgais segments, kurā androjedi ir vērti savas cenas – 200 naudu pseidomasthevi, kuri itkā darbojas un nemaksā štuku, un tad jau tālāk kā paveicas.

    nabadanga
    28.08.2017 09:40

    Ko darīt? Taisīt rezerves kopijas vērtīgiem datiem, uzstādīt savlaicīgi programmatūras atjauninājumus un lietot vislabāko aizsardzības programmatūru. Nekādu reāli “krasu Google soli, kas varētu labot Android problēmas ar vīrusiem” mēs nesagaidīsim, jo Android panākumi ir balstīti uz sistēmas atvērtību. Panākumi jeb liels lietotāju skaits kopā ar platformas atvērtību ir priekšnoteikumi ļaunprogrammatūras esamībai. “Vīrusi” ir šī lieliskā Android neatņemama ēnas puse. Vienkārši vajag aprīkot savu Android ar “imūnsistēmu”. Izvēlēties ir no kā: https://www.av-test.org/en/antivirus/mobile-devices/android/.

    x
    28.08.2017 09:51
    Reply to  nabadanga

    cik cilvēki bakupo savus datus? pārsvarā tie, kuri tos iepriekš ir zaudējuši. pārējie tic datu nesēju ilgmūžībai un a.v. visspēcībai.

    kamēr datu bakupu un atjaunošanu neuztieps kā obligātu soli, tikmēr nekas īpaši arī nemainīsies.

    nabadanga
    28.08.2017 11:12
    Reply to  x

    Neviens no līdzekļiem nav visspēcīgs, bet tikai mazina risku. Obligātiem piespiedu pasākumiem neticu, jo tie atgrūž lietotājus.

    x
    28.08.2017 12:01
    Reply to  nabadanga

    lai izmantotu smārtu, brīvprātīgi-piespiedu kārtā ir jāstājas google vai apple uzskaitē. un cik daudzus tas ir atgrūdis?

    geksis
    28.08.2017 09:54

    Manā skatījumā VIENĪGAIS android plus ir plašs programmatūras klāsts, bet šī raksta kontekstā tas ir arī mīnus.

    Krotow
    28.08.2017 17:15
    Reply to  geksis

    Pietiekami viegli radīt un testēt aplikācijas, par izstrādes rīkiem nemaksājot megabaksus un nenoslēdzoties tikai kādā labi zināmā (o)perētājsistēmā vien. Un bez ierīces ražotāja ierobežojuma skatīties un klasīties saturu. Nav jau daudz prasīts :)

    LOOK
    28.08.2017 16:32

    Kam ir jānotiek lai normāls vidusmēra lietotājs instalētu kaut kādu bubble aplikāciju? Un kas tie par datiem kurus pazaudējot nevarētu atjaunot? Telefons noteikti nav ierīce kur glabāt ģimenes arhīvu.

    Lapsinieks
    28.08.2017 16:57
    Reply to  LOOK

    šis vēl labāks “Earn Real Money Gift Cards”. Tajā pašā laikā gadiem ritot nevar atrast nevienu(!!!) Jāni vai Pēteri, kuram notika tā, ka…..

    Kristaps Skutelis
    28.08.2017 17:02
    Reply to  Lapsinieks

    Kurš nevar? Parunā ar CERT.

    Lapsinieks
    28.08.2017 17:10

    TU nevari. Nevienu rakstu sagatavot gadu garumā par kādu, kam gadījusies neraža ar vīrusiem. It sevišķi – mobilajās ierīcēs. Ar aizklātu seju, mainītu balsi: ložņāju pa tādām un tādām pornolapām, kačāju to un to… jū nou. ZERO. Tik vien, kā pēdējā laikā publicēt nomācošā apjomā _____________ kantora reklāmrakstus.

    Kristaps Skutelis
    28.08.2017 17:31
    Reply to  Lapsinieks

    Es nemaz arī neesmu uzņēmies šādu misiju. Cik esmu runājis ar CERT ļaudīm, tad šādi gadījumi ir un biežāk nekā gribētos. Tomēr uzmākties cietušajiem kaut kā neesmu līdz šim saņēmies.

    Lapsinieks
    28.08.2017 17:38

    aaaa. misiju pārpublicēt “draudus” un vāji maskētas reklāmas (kāda sakritība – tie otrie cīnās pret pirmajiem) Tu esi uzņēmies…

    Kristaps Skutelis
    28.08.2017 20:04
    Reply to  Lapsinieks

    Tāpēc, ka es redzu, ka tā ir problēma. Mans uzdevums ir par riskiem informēt.

    nabadanga
    30.08.2017 00:51
    Reply to  Lapsinieks

    Vispār bez biznesa, komercijas, reklāmas utt. eksistē arī augstākas matērijas…

    Lapsinieks
    30.08.2017 09:28
    Reply to  nabadanga

    vaine? misionārisms. kaut kas tāds, ko izveic šeit Tu :D
    viss, ko redzi sev apkārt ir hologramma, un principā tev ir powers to bildi pilnībā nomainīt par 100%

    x
    30.08.2017 09:46
    Reply to  nabadanga

    vai nevēlies parakt man meliorācijas grāvi to augstāko matēriju vārdā, bez komercijas pieskaņas? ) labs darbs – dabas māte arī pateiksies!

    nabadanga
    30.08.2017 00:48
    Reply to  Lapsinieks

    Ja tev uztaisīs intervijas ar inficētajiem, tu jau brēksi, ka tā arī ir reklāma :) Smieklīgākais, ka tādi Lapsinieki lieto reklāmas (bezmaksas) antivīrusus un pat neiepīkstas :D

    Lapsinieks
    30.08.2017 09:26
    Reply to  nabadanga

    nezinu kādi tādi, bet es nelietoju neko vispār principā. vēl kopš seniem laikiem, kad strādāju deac (ir tādi baigie brieži) esmu izstrādājis sev drošības pasākumu listi, kas mani diezgan veiksmīgi ir pasargājis no vispārējās histērijas. Pēdējo reizi satraukums bija 2000 gadā, kad baidīja ar vispārēju sabrukumu, jo gadaskaitlim līdz tam bija divu ciparu pieraksts

    Krotow
    28.08.2017 17:19

    “Earn Real Money Gift Cards” – nosaukums vien brēc, ka labākajā gadījumā šajā aplikācijā nekā nebūs.

    Negro
    29.08.2017 02:29

    cilveki kam ir tads virus – vnk ieejiet recovery mode kad bootojaties un vipojiet visu. tas ir visvieglakais veids ka atbrivoties. nav ne pirma un ne pedeja reize kad uzlauzis Androidu.

    Reklāma