Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung mantinieks saņem piecu gadu cietumsodu par kukuļošanu

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš bija zināms, ka viens no Samsung valdes locekļiem Jay Y. Lee apsūdzēts par kukuļošanu un liela apjoma piesavināšanos, kā arī vēl divos pārkāpumos. Tika uzskatīts, ka Samsung valdes loceklim tiks piespriests vairāku gadu ieslodzījums, kas arī ir noticis. Vienlaikus norit izmeklēšana pret vēl četriem Samsung augsta ranga vadītājiem. Samsung vadība tiek apsūdzēta kukuļdošanā vismaz 37 miljonu ASV dolāru apmērā.

    Trīs Seulas tiesneši lēma, ka Jay Y. Lee ir vainīgs kukuļošanā. Prokurori bija pieprasījuši 12 gadu cietumsodu, bet piespriesti tika pieci gadi cietumā.

    Reklāma

    Jay Y. Lee ir Samsung Electronics dibinātāja mazdēls, kas vēl vairāk pasliktina uzņēmuma jau tā ne īpaši izcilo slavu kopš Galaxy Note7 viedtālruņa akumulatoru fiasko. Sašmucējies korupcijas skandālos ir arī Jay Y. Lee tēvs Lee Kun-hee, kurš gan iepriekš tika ar prezidenta lēmumu apžēlots.

    Samsung jau ir atzinis, ka maksājumi tikuši veikti, bet uzņēmums noliedz, ka tie paredzēti, lai ietekmētu valdības darbu un lēmumus. Skandālā iesaistīta arī Dienvidkorejas prezidente Park Geun-hye, kura šobrīd atstādināta no amata. Apsūdzībā norādīts, ka Samsung veicis maksājumus Korejas bijušās prezidentes Park Geun-hye padomniekiem un draugiem.

    Prezidentes Park Geun-hye meita no Samsung esot pat saņēmusi 800 000 dolāru vērtu zirgu un apmaksātas jāšanas nodarbības Vācijā. Bet šie nav vienīgie Samsung augsta ranga vadītāju pārkāpumi.

    Dienvidkorejas parlaments pagājušā gada decembrī nobalsoja par prezidentes Park Geun-hye impīčmentu. Viņas vārds bieži minēts sakarā ar korupcijas skandālu – bijusī prezidente esot izdarījusi spiedienu uz valsts lielākajiem uzņēmumiem, lai tie it kā brīvprātīgi ziedotu desmitiem miljonus dolāru prezidentes draudzenes vadītajiem fondiem.

    Samsung 2015. gadā pretī esot ieguvis iespēju apvienot vairākus uzņēmumus. Apvienošanās pretinieki uzstāj, ka apvienošana dod milzīgu labumu Samsung dibinātāju ģimenēm, kamēr mazākuma akcionāri tiekot atstāti bešā. Dienvidkorejas Nacionālais pensiju dienests, kas ir viens no lielākajiem Samsung akcionāriem, esot devis uzņēmumu apvienošanai akceptu, kaut pieejamā informācija norādījusi uz iespējamu krāpniecības shēmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    26.08.2017 19:12

    cieti!

    Daris
    28.08.2017 09:35

    Korejiešiem – gan ziemeļu gan dienvidu, patīk sēdināt cietumos:)

    Reklāma