Web Analytics
More
    Reklāma

    Google negaidīti klusi izziņo Android 8.0 Oreo

    Jaunākie raksti

    Google vakar vakarā oficiāli piešķīra vārdu Android O operētājsistēmai. Kā jau tika baumots, Google otro reizi nosaukusi Android operētājsistēmu kāda zīmola vārdā. Šoreiz Android saņēmis kārtas numuru 8.0 un pilno nosaukumu – Oreo. Iepriekš Android ticis dēvēts arī KitKat vārdā.

    Android 8.0 Oreo izziņošana notika ar video straumēšanas palīdzību, īsti pat uzrunas nebija no Google un Android vadītājiem. Toties Android 8.0 Oreo bija pieejams izmēģināšanai jau vairākus mēnešus. Kādi ir būtiskākie Android 8.0 Oreo jaunumi?

    Reklāma

    Akumulatora taupīšana

    Android 8.0 Oreo kārtējo reizi nāk ar jaunu fona lietotņu darbības optimizēšanu. Kā tas šoreiz izdosies, tikai laiks rādīs. Vecajās Android versijās visas lietotnes pamodās, tikko viedtālrunis pieslēdzās Wi-Fi. Turpmāk izstrādātājiem būs lietotnēs jāiestrādā specifiski noteikumi, kuros mirkļos lietotne drīkstēs fonā aktivizēties.

    Android 8.0 Oreo spēs korekti atpazīt, kura lietotne ir aktīva, bet kura uzskatāma par fona procesu. Mūzikas atskaņošana fonā netiks aiztikta, bet Snapchat lietotnes saturu Android 8.0 Oreo neļaus fonā atjaunināt.

    Paroles

    Android 8.0 Oreo lietotnes varēs piekļūt citām lietotnēm, piemēram, paroļu menedžeri varēs aizpildīt lietotājvārdus un paroles. Tiesa, līdzvērtīgu iespēju jau šobrīd daļēji nodrošina Google ar Android 7.0 Nougat, piedāvājot aizpildīt lietotnēs saglabātās paroles.

    1Password lietotnes izstrādātājs AgileBits ir parādījis jaunās Android Oreo un Autofill API iespējas zemāk redzamajā video, kur operētājsistēma ļauj 1Password lietotnei aizpildīt paroļu laukus. Video parādīts, kā lietotājs atver Twitter, sistēma atpazīst lietotāja vārda un paroles pieprasīšanu, 1Password to aizpilda un lietotājam nenākas atminēties neskaitāmas paroles, kad tiek iestatīts jauns viedtālrunis.

    Picture-in-Picture video

    Android 8.0 Oreo atnesis iespēju apskatīt video tā dēvētajā Picture-in-Picture formātā, kas ļauj skatīties video vienā ekrāna daļā, bet citā ekrāna daļā lasīt ziņas vai atbildēt uz saraksti.

    Picture-in-Picture jau bija daļa no Nougat operētājsistēmas, bet tā bija pieejama tikai Android TV izmantotājiem. Līdz ar Android 8.0 Oreo atnākšanu Picture-in-Picture pieejama arī viedtālruņos.

    Picture-in-Picture šobrīd strādā kopā ar Chrome pārlūku, YouTube un VLC.

    YouTube Picture-in-Picture
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    22.08.2017 09:08

    Jāupgreido! Momentā! Kur telefonu ražotāji skatās? Mēs pieprasām, jo tur taču ir pielikti klāt 60 jauni emoji!!!

    x
    22.08.2017 10:54

    >Picture-in-Picture pieejama arī viedtālruņos

    ja gadījumā attēls uz niecīgā ekrāna bija par lielu, tagad tam ir risinājums)

    22.08.2017 10:59
    Reply to  x

    Tev dzīvē arī kāds saules stariņš kādreiz iespīd? Ja šādi turpināsies, uz Android P iznākšanu gadījumā negrasies lēkt no tilta Daugavā?

    x
    22.08.2017 12:00
    Reply to  Artis Ābols

    drīzāk pārkāpšu uz ābolu)

    Rūdolfs Putniņš
    22.08.2017 12:19

    Jautājums, vai varēs klausīties YT video ar izslēgtu ekrānu…

    zxczx
    22.08.2017 23:07

    Vai tad uz Androīda nav miljards dažādu aplikāciju, kas ļauj klausīties youtube ar izslēgtu ekrānu? Kādus 2 gadus atpakaļ, kad vēl lietoju androīdu, tādas noteikti bija, šaubos, ka google ir nobanojis visas aplikācijas

    **
    22.08.2017 22:18

    Varētu kursors kartīgi notestēt Android 8…

    Reklāma