Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm viedtālruņiem grasās piedāvāt dziļumu jūtošus sensorus

    Jaunākie raksti

    Qualcomm strādā pie jaunas tehnoloģijas, kas Android viedtālruņos jau nākamajā gadā varētu atnest pietiekami lētas iespējas sajust dziļumu. Dziļuma infrasarkanie sensori būs savietojami ar Qualcomm Snapdragon ātrākajiem nākotnes procesoriem. Tie būs aprīkoti ar jauna tipa attēlu apstrādes iespējām.

    Qualcomm Spectra Module Program ietvaros jau kopā ar Snapdragon 835 procesoru tiek piedāvāti vairāki kameru moduļi, ko ražotājam tikai jāievieto viedtālrunī. Qualcomm visu iepriekš jau ir nokonfigurējis. Otrās paaudzes Spectra Module Program saņems trīs jaunus moduļus – acs varavīksnenes atpazīšanas tehnoloģiju, kā arī vienu pasīvo dziļuma noteikšanas sensoru un vienu aktīvo dziļuma noteikšanas sensoru.

    Reklāma

    Qualcomm uzsver, ka acs varavīksnenes atpazīšanas tehnoloģija ir būtiski uzlabota, to vairs nevar apmānīt ar fotogrāfijas parādīšanu. Pasīvā dziļuma noteikšana sistēma izmanto divas kameras, kas darbojas līdzīgi kā cilvēka acis, novērtējot un interpretējot informāciju par telpu.

    Aktīvā dziļuma noteikšanas sistēma izmanto infrasarkano sensoru, kas spēj nolasīt tūkstošiem punktu telpā. Infrasarkano sensoru informāciju papildina parastā kamera, izkrāsojot attēlu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    17.08.2017 12:38

    >sajust dziļumu

    kaut kā ļoti humāni izklausās.
    sensori mēra, nevis jūt.

    jūtas sev piedēvē cilvēks un tās ir aplam subjektīvas un neprecīzi atkārtojamas, kas neder tehniskam pielietojumam.

    Artūrs Korņevs
    18.08.2017 09:41

    Es jau padomāju ka sāks ražot nirēju telefonus un konkurēs ar nirēju pulksteņiem, ja jau jūt dziļumu😂

    Reklāma