Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvija un Igaunija apvieno spēkus vietējās startup vides veicināšanai

    Jaunākie raksti

    Vai esi gatavs aizraujošajai uzņēmēja dzīvei? Piesakies pirmsakcelerācijas programmai, izveido savu komandu, attīsti ideju un uzsāc biznesu! Tas viss ir iespējams jaunajā ‘EstLat-Accelerate’ projektā, kas tiek uzsākts kā daļa no Eiropas Reģionālās attīstības fonda programmas ‘Interreg Estonia – Latvia’. Projekta partnerības pilsētas ir Rīga un Tartu, kur pieci spēcīgi kopienas partneri apvienojuši spēkus startup vides veicināšanai abās valstī.

    Projektā piedalās Latvijas Startup uzņēmumu asociācija ‘Startin.lv’, ‘TechHub Riga’, ‘Tartu Universitāte’, fonds ‘Garage48’ un ‘Baltijas Inovāciju Aģentūra’ ar mērķi izveidot pirmsakcelerācijas programmu, lai palīdzētu uzņēmumiem agrīnā stadijā tikt līdz pirmajai akcelerācijas fāzei. ‘EstLat-Accelerate’ projekts tiks atklāts ar hakatonu šī gada septembra beigās un tā tēma būs “Hardware and Arts”. Pieteikties hakatonam var individuāli bez savas komandas. Pasākumā tiks atlasītas interesantākās idejas, kuras attīstīs produktus hakatona laikā.

    Reklāma

    Pirmais pirmsakcelerācijas posms labākajiem hakatona absolventiem, kā arī citām agrīnu ideju komandām, kas varēs pieteikties apmācībām, norisināsies astoņas nedēļas – no 2017. gada oktobra līdz novembrim. Noslēguma pasākums notiks gan Tartu, gan Rīgā. Projekta dalībniekiem tiks nodrošinātas individuālas mentoringa sesijas un kopīgi pasākumi ar pieredzējušiem uzņēmējiem un biznesa treneriem. Sesiju mērķis ir palīdzēt komandām izveidot veiksmīgu uzņēmējdarbības modeli, noteikt mērķauditoriju, iespējamās problēmas un piedāvāt risinājumus jaunajam produktam vai pakalpojumam.

    Pirmsakcelerācijas programmas noslēgumā komandām būs iespēja prezentēt savu ideju investoriem. Pasākuma organizatori pirmās programmas ietvaros cer veicināt 10 jaunu uzņēmumu izveidošanos, kas būtu gatavi pieteikties akcelerācijas procesam un pirmssēklas finansējumam.

    Pirmsakcelerācijas programma ir lieliska iespēja attīstīt produktu, maksimāli iesaistoties projektā, taču neveltot tam pilnu darba laiku. Informācija par pieteikšanos būs pieejama vēlāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma