Web Analytics
More
    Reklāma

    Android saņem jaunu drošības programmatūru Google Play Protect

    Jaunākie raksti

    Šī gada Google I/O konferences norises laikā Google uzsvēra Android drošības stiprināšanu Google Play Protect. Kā jau ierasts, Google ne pārāk veikli pēc izziņošanas izlaiž dažādas jaunas iespējas. Arī šoreiz Google Play Protect bija jāuzgaida.

    Faktiski Google Play Protect nav gluži jaunums, tas ir jauns veids, kā parādīt dažādas Android aizsardzības iespējas, kas jau dzīvo viedtālruņos. Google Play Protect apvieno vienā vietā dažkārt neatrodamas vai pārāk izkaisītas Android iespējas.

    Reklāma

    Google Play Protect apvieno ļaundabīgas programmatūras meklēšanu ierīcē, viedtālruņa atrašanu un slēgšanu, Chrome Safe Browsing u.tml. Ļaundabīga programmatūra tiek ķerta ar mākslīgā intelekta palīdzību, to aizvāc pirms urķi spējuši nodarīt ierīcei kādu ļaunumu.

    Pirmo reizi Google pievērsa Android drošībai uzmanību 2013. gadā vienlaikus ar Jelly Bean atnākšanu. Sākotnēji Android skenēja lietotnes tikai vienu reizi to uzstādīšanas laikā, bet 2014. gadā Android sāka aizsargāt sevi visu laiku. Bet tas nenozīmē, ka Android lietotāji ir drošībā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    11.08.2017 13:32

    vēl viena draza, kas ēdīs bateriju

    nabadanga
    11.08.2017 15:22
    Reply to  Lapsinieks

    Pilnīgi piekrītu. Drošības programmatūru ražo drošības uzņēmumi un tos vienā barā var redzēt šeit: https://www.av-test.org/en/antivirus/mobile-devices/android/. Viss pārējais pāsvarā ir mārketings vai krāpniecība (vai abi kopā). Google Play var atrast “drošības” programmatūru ar augstu novērtējumu, kura gandrīz neķer vai vispār neķer neko.

    Kaspars Bebris
    11.08.2017 15:54

    Vispār jau tā nav atsevišķa programma, bet gan kārtējā fīča google drošības iestatījumos..

    telefona iestatījumu sadaļā google — drošība.

    edzuslv
    11.08.2017 15:56

    Šī fīča play services appā ir jau pāris gadus. Viņi tikai šobrīd vairāk akcentē to.

    Jānis R
    13.08.2017 11:46

    Debīlie telefonu tirgotāji, ražotāji, google būtu labāk domājuši kā ievies ūdens drošibu telefonos par 100-200 euro un sūdīgos lādetaju kabeļus.

    enity2017
    14.08.2017 09:14
    Reply to  Jānis R

    Jāni, Tu iri sadusmots udensliideejs ?

    Reklāma