Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple piegādātājs Foxconn atvērs rūpnīcu ASV

    Jaunākie raksti

    Lielākais Apple sadarbības partneris iPhone ražošanā Foxconn ir oficiāli atklājis plānus veidot rūpnīcu ASV Viskonsinas štatā. Tiesa, Foxconn apkalpo ne tikai Apple, bet arī BlackBerry, Nintendo un Microsoft.

    Tiek lēsts, ka Foxconn radīs aptuveni 3000 darba vietas, kas varētu laika gaitā palielināties līdz 13 000 darba vietām. Jau šobrīd Foxconn ar štata pārstāvjiem vedot sarunas par rūpnīcas atrašanās vietu, bet tiekot izskatīts arī Mičiganas piedāvājums.

    Reklāma

    Pirms dažām dienām Tramps paziņoja, ka Apple vadītājs Tims Kuks esot viņam apsolījis celt ASV teritorijā vismaz trīs gigantiskas rūpnīcas. Apple pagaidām atturas no šāda paziņojuma apspriešanas publiski, bet, visticamāk, iPhone nekad nerotās uzraksts “Made in USA”, jo darbaspēka izmaksas ASV ir pārāk augstas.

    Vēl 2015. gada sākumā ASV prezidents Donalds Tramps izteicās, ka ievēlēšanas gadījumā viņš liks Apple salikt iPhone viedtālruņus ASV teritorijā. Tādējādi tiks veidotas jaunas darba vietas (globāli skatoties – darba vietas tiks pārceltas), lai uzlabotu ASV iedzīvotāju iespējas strādāt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    02.08.2017 01:38

    Nez vai lapsasspraudnis ķīniešu strādniekus uz jaunajām rūpnīcām arī eksportēs?

    Reklāma