Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaspersky izlaiž bezmaksas antivīrusa programmatūru Windows lietotājiem

    Jaunākie raksti

    Kaspersky tikko izziņojis jaunu bezmaksas antivīrusa programmatūru Windows lietotājiem. Vienlaikus Kaspersky uzsver, ka Kaspersky Free Antivirus programmatūra paļaujas uz mašīnmācīšanos – jo plašāks lietotāju loks, jo precīzāk antivīruss spēs strādāt.

    Kaspersky Free Antivirus piedāvā datņu, e-pasta un tīmekļa aizsardzību, automātiskus atjauninājumus, programmatūras pašaizsardzību u.c. iespējas. Bet Kaspersky Free Antivirus versija būtiski atšķirsies no maksas Kaspersky programmatūras, jo tajā nav iekļautas Parental Control, Online Payment Protection un Secure Connection (VPN) iespējas.

    Reklāma

    Kaspersky Free Antivirus programmatūra tiks izlaista viļņveidīgi dažādos reģionos. Sākotnēji Kaspersky Free Antivirus varēs izmantot ASV un Kanādā, pēcāk Āzijā. Septembrī Kaspersky piedāvās bezmaksas antivīrusu Āfrikā, un tikai oktobrī tas nonāks Eiropā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    27.07.2017 11:32

    Kaspersky Free nav jauns. Viņš ir izlaists vairāk kā gadu atpakaļ un tika izmēģināts vairākās valstīs. Tagad tas aiziet globālā mērogā. Kursors ir mazliet pārpratis (kā viemēr). Visi Kaspersky Lab pamata produkti intensīvi izmanto mašīnmācīšanos. Kaspersky Free atšķirībā no maksas Kaspersky Anti-Virus, Internet Security utt. neietver zināmu daļu tehnoloģiju, kas ir īpaši efektīvas pret jaunu ļaunprogrammatūru. Piemēram, tur nav ietverta komponente System Watcher, kuru Kaspersky Lab uzstājīgi rekomendē turēt ieslēgtu, lai aizsargātos pret jauniem šifrējošajiem izspiedējvīrusiem.

    Kristaps Skutelis
    27.07.2017 17:44
    Reply to  nabadanga

    Prieks, ka mums ir lasītāji, kas zina pilnīgi visu par pilnīgi visu. Tā turēt!

    nabadanga
    27.07.2017 18:45

    Paldies! Centīšos :) Free versijas izlaišana globālā mērogā var būtiski palielināt Kaspersky Lab produktu lietotāju skaitu, kas savukārt ar papildus pienesumu mākonī Kaspersky Security Network var ietekmēt jau tā augstos apdraudējumu atklāšanas rādītājus visiem kompānijas produktiem.comment image

    svimart
    28.07.2017 01:04
    Reply to  nabadanga

    Var lietot Avast, lai nebūtu jālieto smagais defenders…

    nabadanga
    28.07.2017 10:25
    Reply to  svimart

    Var, un viņš arī būs labāks par Windows Defender.

    Skābene
    28.07.2017 08:27
    Reply to  nabadanga

    Šitais balonu grafiks tak nav par Free versiju! :)
    Free būtu mazs punktiņš pašā apakšā!

    nabadanga
    28.07.2017 10:24
    Reply to  Skābene

    Šitais balonu grafiks atspoguļo nevis konkrētu produktu, bet ražotāju kopējos panākumus jebkura veida antivīrusu testos.

    Uģis
    28.07.2017 08:29
    Reply to  nabadanga

    Cepuri nost, kaut katram kantorim visi darbinieki būtu tik aizrautīgi un uzticami!

    digitalk
    28.07.2017 11:50
    Reply to  nabadanga

    ‘smagais'(?) Defender vismaz negļuko kā KAV, un nav nolicis nevienu sistēmu četrrāpus līdz nelietojamībai, ka nākas AV atslēgt.

    un kā labi zināms – ieslēgts viduvējs antivīruss ir 100% effektīvāks par izslēgtu lielisku antivīrusu.

    Harijs
    27.07.2017 23:55
    Reply to  nabadanga

    Aizdomīgi bieži nabadanga reklamē kasperski :D

    x
    27.07.2017 15:27

    neapšaubu, ka izstrādājums ir labs, bet veselais saprāts saka, ka nevajag pieņemt gebešņika dāvanas.

    nabadanga
    27.07.2017 17:23
    Reply to  x

    Cilvēks pēc fizmatu internāta izvēlējās KGB augstkolu, kur var studēt matemātiku un datorlietas un netikt iesaukts padomijas armijā. Ja nezini, tad 80-tajos sāka iesaukt no augstskolām. Pats piedzīvoju, bet man paveicās vairāk, kā dažam labam manam klasesbiedram, kuru nosūtīja pakarot uz Afganistānu. Pēc pabeigšanas Kasperskis atbilstoši iegūtajai specialitātei (inženieris-matemātiķis) tika iedalīts darbā aizsardzības ministrijas zinātniski pētnieciskā institūtā, kur arī noķēra savu pirmo un liktenīgo datorvīrusu. Tu tikpat labi vari saukt par komunisma cēlājiem visus, kas Latvijas okupācijas periodā paspēja pabūt par oktobrēniem utt. skolas laikā.

    x
    27.07.2017 20:11
    Reply to  nabadanga

    daudzi tā arī turpina dzīvot ar komunisma idejām galvā, atceroties laikus kad valsts darbavieta bija piedēklis personiskajām interesēm, bet kolhozos un PMK vispār varēja šeptēties uz nebēdu, celt māju no sanestajiem būvmateriāliem un apsaimniekot savu zemes gabalu ar kolhoza tehniku/degvielu.
    tagad pat par patērēto ūdeni jāmaksā un protams, ka tas ir iemesls slavināt iekārtu, ko paši izzaga līdz apakšai. tos tipāžus, kuri gaužas par zaudētajiem bonusiem un lamā iekārtu, kurā strādājot var iegūt daudz vairāk, es tiešām saucu par komunisma cēlājiem.

    enity2017
    27.07.2017 19:52
    Reply to  x

    Kaut kaa baigi devīgie kasperski palikuši… ASV jamo izstrādājumus šķiet grasās aizliegt.

    nabadanga
    28.07.2017 00:11
    Reply to  enity2017

    Nesmīdini. Bezmaksas antivīruss ir ražotāja reklāmas rīks, ko tu pats labprātīgi sev noliec deguna priekšā un viņš tevi ikdienā lauž nopirkt maksas produktu. Ģeniāls risinājums, kamēr citi sūrojas par nobloķētiem baneriem. Saucas freemium mārketinga modelis. Galvenais bezmaksas versiju neuztaisīt ne pārāk labu, ne pārāk sliktu jebšu atrast balansu, kas nodrošina maksimālu lietotāju konversiju pircējos. ASV negrasās aizliegt, pašlaik draud pavisam nedaudz ierobežot valdībai un militāristiem. Kopš Kasperskis uzkāpa ASV Nacionālajai drošības padomei uz varžacīm, 2015. gadā atklājot viņu kiberspiegošanas tīklu, viņi nevar nomierināties.

    x
    28.07.2017 00:14
    Reply to  nabadanga

    2015jā atklāja un 2017jā aizliedza. ar aizturi, lai nebūtu acīmredzami. nu pilnīgi kaimiņu naclīdera garā))

    nabadanga
    28.07.2017 10:21
    Reply to  x

    Tu pats vismaz saprati, ko pateici? :D

    x
    28.07.2017 13:07
    Reply to  nabadanga

    saki, ka naclīderis vairs nemaz nav līderis? D

    enity2017
    28.07.2017 07:54
    Reply to  nabadanga

    briesmīgi tie amerikosu derdzīgie spiegi un agresīvie militāristi… Un pacans Kasperskis baigais malacis, vai ne ?

    nabadanga
    28.07.2017 10:19
    Reply to  enity2017

    Ja pamanīji, tad es nekādus epitetus nelietoju. Lai tev būtu priekštats par Kaspersky Lab globālās analītiķu komandas pētījumiem un atklājumiem, te tev būs saraksts. Aiz katra nosaukuma ir labi organizēti mērķēti kiberuzbrukumi un spiegošanas kampaņas. ASV es jau minēju. Tas bija Equation Group, ko 2015. gadā noreportēja Kaspersky Lab. Piemēram, sarakstā tu ieraudzīsi Black Energy, kas vērsts pret Ukrainas energētikas sektoru un citiem mērķiem Ukrainā. Jā, Kasperskis ir malacis. Ne katrs ir spējīgs no nulles uztaisīt globāla mēroga kiberdrošības uzņēmumu ar labāko antivīrusu pasaulē :)comment image

    Kristaps Skutelis
    28.07.2017 11:13
    Reply to  nabadanga

    OK, pietiks reklāmas materiālu.

    nabadanga
    28.07.2017 11:34

    Viss, dodos darīt svarīgākus darbus par Kursora auditorijas izglītošanu :)

    Ivars Indāns
    28.07.2017 10:17

    Nu jā, Kaspersky tā ka tika pieminēts pēdējo špionu skandālu sakarā.
    Ko īsti dara bezmaksas kaspersky tavā kompī: kurš zina?

    Lai būti godīgi, nav jau īsti zināms, ko dara pērējie antivīrusu softi. Īpaši tie, kas sūta datus uz savu serveri

    nabadanga
    28.07.2017 11:17
    Reply to  Ivars Indāns

    Bezmaksas Kaspersky tavā kompī savu apcirpto iespēju robežās detektē ļaunprogrammatūru. Domājams, ka viņš to dara nedaudz sliktāk kā Kaspersky Lab maksas produkti, jo tajā nav iekļautas visas tehnoloģijas. Ja lietotājs piekrīt (ieliek ķeksīti) piedalīties Kaspersky Security Network (KSN), tad no viņa datora ražotāja mākonī nonāk pārbaudīto failu kontrolsummas un cita līdzīga anonimizēta info, kas nesatur nekādus personīgos datus. Atšķirībā no Microsoft Windows telemetrijas trikiem, lietotājs jebkurā laikā var ieslēgt vai izslēgt dalību Kaspersky Security Network. Ko dod KSN? Kad kādā datorā uzvedības analīzes tehnoloģijas nodetektē jaunu nezināmu ļaunprogrammu, tad informācija par šo incidentu tiek nosūtīta mākonī, automātiski apstrādāta un sekundes daļās pārējie simti miljoni Kaspersky Lab lietotāju jau tiek pilnībā aizsargāti pret jauno vīrusu. Tas strādā kā savdabīga imūnsistēma. Dienā Kaspersky Lab apstrādā ap 350 000 jaunu ļaunprogrammatūras paraugu. Saprotams, ka tas pārsvarā notiek automātiski un ļoti lielā mērā pateicoties datiem no lietotājiem. Šodien nav neviena antivīrusa (kurš pretendē par tādu saukties), kam nebūtu atpakaļsaites no lietotājiem :)

    re-mix
    28.07.2017 13:48

    Free visiem vai tikai Home users only?

    Reklāma