Web Analytics
More
    Reklāma

    Donalds Tramps izziņojis vairāku Apple rūpnīcu celšanu ASV

    Jaunākie raksti

    Visa pasaule jau ir pieradusi no ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojumiem, kas ne vienmēr atbilst patiesībai un veselajam saprātam. Šoreiz Tramps paziņojis, ka Apple vadītājs Tims Kuks esot viņam apsolījis celt ASV teritorijā vismaz trīs gigantiskas rūpnīcas.

    Apple pagaidām atturas no šāda paziņojuma apspriešanas publiski, bet, visticamāk, iPhone nekad nerotās uzraksts “Made in USA”, jo darbaspēka izmaksas ASV ir pārāk augstas.

    Reklāma

    Iepriekš bija izskanējušas baumas par Apple sadarbības partnera Foxconn plāniem daļēji uzsākt ražošanu ASV Viskonsinas štatā. Jau šobrīd Foxconn ar štata pārstāvjiem vedot sarunas par rūpnīcas atrašanās vietu, bet tiekot izskatīts arī Mičiganas piedāvājums.

    Vēl 2015. gada sākumā ASV prezidents Donalds Tramps izteicās, ka ievēlēšanas gadījumā viņš liks Apple salikt iPhone viedtālruņus ASV teritorijā. Tādējādi tiks veidotas jaunas darba vietas (globāli skatoties – darba vietas tiks pārceltas), lai uzlabotu ASV iedzīvotāju iespējas strādāt. Kādā sarunā ar Apple vadītāju Timu Kuku Tramps esot uzsvēris, ka tiek plānotas nodokļu atlaides uzņēmumiem, kas pārceļ ražošanu atpakaļ uz ASV. Kuks gan kādu laiku esot spirinājies pret šādu plānu.

    Pagaidām gan nav zināms, vai Foxconn plāno ASV teritorijā tieši nodarboties ar iPhone ražošanu. Iespējams, ka Foxconn plāno attīstīt kādu citu rūpnīcu, kas atrodas tuvāk vietējiem autoražotājiem vai citiem sadarbības partneriem. Aptuvenas aplēses norāda, ka Foxconn varētu investēt līdz pat 7 miljardiem dolāru ASV rūpnīcā un veidot 30 000 līdz pat 50 000 darbavietu.

    Avotsbgr.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Prusljix
    27.07.2017 09:05

    Vai tad Foxcon neveidoja robotus, kas varētu salikt Iphone bez cilvēku resursiem?
    Kad Apple pabeigs savas GigaFactory, Apple būs nepieciešama tikai lēta elektroenerģija.

    fake
    27.07.2017 14:18

    “Apple pagaidām atturas no šāda paziņojuma apspriešanas publiski” … tas skan diezgan amazinati, jo tieši ar ASV rūpnīcu un noliktavu slēgšanu Tims Kuks izveidoja savu karjeru Apple (vēl pirms viņš kļuva par CEO)

    Reklāma