Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft veidos speciālu mākslīgā intelekta procesoru HoloLens 2 brillēm

    Jaunākie raksti

    Microsoft tikko izziņojis, ka nākamās paaudzes papildinātās realitātes brilles HoloLens iegūs speciālu procesoru, kas paredzēt mākslīgā intelekta darbināšanai. Procesoru ražošot kāds sadarbības partneris.

    Tiek uzsvērts, ka blakusprocesors mākslīgā intelekta darbināšanai nepieciešams, lai otrās paaudzes HoloLens saglabātu kompaktu dizainu un lai brilles nenāktos pārot ar jaudīgiem datoru procesoriem kaut kur tālās aizjūrās papildus procesu apstrādei.

    Reklāma

    Iepriekš izskanējušas baumas, ka HoloLens otrās paaudzes brilles atnāks ne ātrāk par 2019. gadu. Faktiski Microsoft arī ar esošo HoloLens modeli īpaši neveicas – briļļu cena ir starp 3000 un 5000 dolāriem, tās pārsvarā izmanto programmatūras izstrādātāji un daži lieli uzņēmumi.

    Tāpat jāsaprot, ka mākslīgā intelekta izveide nav iespējama dažu dienu laiku. Jau šobrīd Facebook un Google strādājot pie mākslīgā intelekta darbības atvieglošanas, lai to varētu ievietot nelielās, mobilās un salīdzinoši lēnās ierīcēs. Tiek baumots, ka arī Apple strādā pie sava Apple Neural Engine, kas speciāli paredzēts izmantošanai iPhone.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    02.08.2017 01:08

    MS OS tirgū vairs nav dominējošā. Arī ar telefoniem nogāja greizi. Tagad taisīs procesorus. Būtu palikuši pie pelēm – tās viņiem tiešām izdodas labas.

    Reklāma