Web Analytics
More
    Reklāma

    YouTube atvadās no iespējas rediģēt video tiešsaistē

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Google nolēmusi atteikties no YouTube iebūvēta video apstrādes rīka un fotogrāfiju slaidšovu veidojamā rīka. YouTube šie rīki vairs nebūs pieejami 20. septembrī, kas ir visai nepatīkamas ziņas tiem, kuri bija sadraudzējušies ar šo gana ērto rīku.

    Google norāda, ka YouTube Editor rīks esot pārāk reti pieprasīts, visi izmantojot Apple Final Cut X, Adobe Premiere vai līdzīgas programmas datoros. Pagaidām tiks saglabāts YouTube Video Manager, kas atļauj apgriezt video un uzlikt tam pāris filtrus.

    Reklāma

    Fotogrāfiju slaidšovu veidošana gan YouTube tiek izskausta pilnībā, dodot vietu Instagram, Facebook un citiem tiešsaistes servisiem, kas specializējas fotogrāfiju izvietošanā un daļēji arī apstrādē.

    Man tā ir visai negaidīta un nepatīkama ziņa, jo tajās retajās reizēs, kad mums ir nepieciešams salikt kopā pa kādam video, to paveicu tieši YouTube Editor. Ne jau visi ir tik bagāti, lai divu video salikšanai pirktu Apple Final Cut.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    24.07.2017 11:18

    Tehniski ir iespējams atrast pa kādam bezmaksas video editoram, kas nav nedz malware avots, nedz bezmaksas variantā atstāj watermarkus, nedz arī interfeiss nav samhuļīts nelietojams. Neatceros, kā sauca, tik zinu, ka pirms nepilna gada tas izdevās kādu 2 stundu laikā (izmēģinot daudzus), lai vienu video samontētu.

    A citādi – FFmpeg jāmācās, epta! :D

    Kaspars Vjaksa
    24.07.2017 11:40

    Domāju,ka drīzāk Youtube vajadzēja ieguldīt un attīstīt daudz plāšakas Youtube video editor opcijas un iespējas, tad attiecīgi arī būtu pieprasījums. Tādā veidā, kā tas ir tagad ir ļoti primitīvi.
    Ja viņiem tiešām tik daudz rūp video creators kā viņi apgalvo, tad būtu labi radīt attiecīgu video editing programmu, lai nebūtu jāpērk final cut vai Premier CC

    Lapsinieks
    24.07.2017 17:08
    Reply to  Kaspars Vjaksa

    jautājums – vai viņiem vajag. vēl vairāk draņķīgu mājas video? nav ko karam lutausim filmēt un vēl pasarg dies – montēt!

    x
    24.07.2017 17:17
    Reply to  Lapsinieks

    jā, vispār ļaut aploudot tikai ar kinoakadēmijas izsniegtām atļaujām.
    nu, vēl var domāt par sandēnsas uzvarētājiem, bet tas vēl uz jautājuma.

    Garaisezis
    24.07.2017 18:46

    iMovie ja ir apple veic samērā vienkāršu apstrādi lai sastikētu kopā, apgriestu lieko utt. un vēl pietam bezmakas.

    Skābene
    25.07.2017 08:24

    Ārprāts, kas ar pasauli notiek, MS paziņoja ka killos nos MS Paint! :(

    Aivars Liepa
    25.07.2017 14:37

    Viņi jau nogrieza rediģēšanas iespējas janvārī, sākumā varēja līdz 6 st garus cirpt un montēt, tad ar š.g. janvāri ne vairāk kā 1st kopējā garumā … Tagad nogriezīs pavisam.

    Usinss
    25.07.2017 20:20

    Davinci 12.5 (super puper pro rīks ko izmanto holivuda) bezmaksas, jo neļauj 4K eksportu, kas man netraucē.

    Krotow
    02.08.2017 01:21

    Esošajā variantā tas redaktors tāpat nebija lietojams. Bez grābekļiem apgriezt ielādēto video tur nevarēja. Arī mainīt izšķirtspēju nē. Video apstrādei pirms ielādēšanas trubā dēļ tā izmantoju Avidemux un Handbrake. Tie izdara prasīto ne tikai zem logiem un pie kam par brīvu. Un štrunts par redaktoru, lielāks kretīnisms ir vienmēr notiekošā ielādētā video pārkodēšana 16:9 formāta izšķirtspējā un 4:3 formātu neatbalstīšana. Līdz ar ko ielādēt PAL izšķirtspējas video (no DVR un VHS) bez sačakarēšanas un redzamiem artefaktiem tur nevar.

    Reklāma