Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel un Movidius sāk pārdot mašīnmācīšanās rīku USB puļķī

    Jaunākie raksti

    Intel un Movidius par 79 dolāriem uzsākuši pārdot nelielu USB ierīci, kas būtu dēvējama par privāto mākslīgo intelektu.

    Pagājušajā gadā Movidius parādīja Fathom Neural Compute Stick, bet uzņēmums nespēja to laicīgi piedāvāt tirgū, jo Movidius un visas tā tehnoloģijas pārpirka Intel. Intel un Movidius radītais USB 3.0 tiek dēvēts par bezsaistes mašīnmācīšanās rīku.

    Reklāma

    Jauno Movidius Neural Compute Stick var izmantot kopā ar gandrīz jebkuru datoru, pat Raspberry Pi. Iespējams apvienot vairākus Movidius Neural Compute Stick, lai iegūtu ātrākus mašīnmācīšanās procesus.

    Movidius Neural Compute Stick mašīnmācīšanās rīks ir tik spējīgs, ka Intel ir atcēlis savus Edison, Joule un Galileo projektus.

    Mašīnmācīšanās ir mākslīgā intelekta apakšnozare, kurā nodarbojas ar tādu algoritmu izstrādi, kuri ļauj datoriem uzlabot lēmumu pieņemšanu, pamatojoties uz empīriskiem datiem, tādiem kā sensoru dati vai datubāzes. Mašīnmācīšanās ir saistīta ar algoritmiem, kuri ļauj mašīnai mācīties ar induktīvu pieņēmumu palīdzību, balstoties uz novērojumu datiem, kuri attēlo nepilnīgu informāciju par statistisku fenomenu. Cits algoritmu veids ir klasifikācijas algoritmi, kuros mašīnas apgūst spēju automātiski atpazīt sarežģītas kopējas iezīmes, lai pēc tām atšķirtu eksemplārus un pieņemtu inteliģentus lēmumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars Jākobsons
    21.07.2017 13:10

    skynet

    Jānis
    21.07.2017 16:27

    Nopirkšu to puļķi, ielikšu kompī. Sadomāšu vakarā paskatīties kādu komēdiju bet šis man teiks: “nekā – šodien tu skatīsies populārzinātnisko filmu par mākslīgā intelekta pārākumu pār cilvēku!”

    Reklāma