Web Analytics
More
    Reklāma

    Brevent ir jauna, akumulatoru taupoša Greenify alternatīva

    Jaunākie raksti

    Enerģijas tēriņi vienmēr bijuši viedtālruņu lielākā problēma, ko daudzi cenšas ignorēt, Google pārliekus enerģijas tēriņus mēģina risināt ar Doze mode, kamēr programmatūras izstrādātāji cenšas pavisam apturēt lietotņu fona darbību.

    Viena no zināmākajām lietotnēm Android enerģijas taupībai ir Greenify, tomēr lietotnes pilnam iespēju klāstam būs nepieciešams piešķirt root pieejas tiesības, kas var ietekmēt viedtālruņa garantiju un drošību.

    Reklāma

    Brevent ir Greenify konkurents, kas spēj visu paveikt bez root pieejas tiesību piešķiršanas, tomēr Brevent aktivizēšana norit tikai kopā ar datoru, iekopējot pāris komandas komandrindā. Katru reizi pēc viedtālruņa pārstartēšanas nāksies atkal aktivizēt Brevent, kas ir visai liels lietotnes mīnuss.

    Brevent lietotne pieejama Google Play Store.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    17.07.2017 12:06

    cik bieži jārestartē telefons, 2x gadā? nu, 3?

    Guntars K
    17.07.2017 12:15

    Teiksiet, ka šis būs pirmais APPs pasaulē, kurš nokaus procesus 100%tīgi un tie nepamodīsies no jauna? Kaut kā neticas. Līdz šim visi procesu kāvēji tieši pretēji ēda bateriju vēl vairāk, jo procesi asākas visi tik un tā.

    x
    17.07.2017 12:43
    Reply to  Guntars K

    procesu kaušana tiek lietota avārijas situācijās, normāli tas noteikti nav veids kā menedžēt sistēmu – gadījumos, kad apstākļu un kļūdu sakritības rezultātā ir sastartētas pārāk daudzas viena procesa instances jeb eksemplāri.

    ja tiek apturēti procesi, kad to nav par daudz un tie OS kļūdu rezultātā vēl nav kļuvuši nevadāmi, tad killošanas pieeja sistēmas optimizēšanā ar salīdzināma ar TV ieslēgšanu, izmantojot belzienu pa sāniem.

    gluži vienkārši vajag normālu procesu šedulēšanu, kas dod iespēju detalizēti ierobežot procesu resursu lietojumu gan aktīvās darbības laikā, gan atrodoties fonā, tāpat arī prioretizēšanu. nokillojot vajadzīgu procesu tagad, iztērēsim resursus (t.sk. baterijas lādiņu) lai to piestartētu vēlāk.

    manuprāt, android pēdējās versijas tā kā risina šo problēmu (bet neesmu sekojis detalizēti), bet ja tā nav – nu ko, jāsaka, ka industrijai vēl viss priekšā un atliek nopriecāties, cik viegli iespējams tirgot nekvalitatīvu produktu.

    atceros ka pirms gadiem aziņas ar androida trubām milzu sajūsmā ar kvēlojošām acīm stāstīja – un programmas var darboties fonā!!! multitāskings!!!

    LOOK
    17.07.2017 12:42

    Greenify apturēja nevajadzīgos app bez problēmām, bet ar root. Ja to pašu var paveikt ar šo, neskatoties uz aktivizāciju caur kompi, tad Brevent puiši ir labi pastrādājuši. Jo ir kaudze pilnīgi nevajadzīgu no rūpnīcas instalētu app, kurus bez root nevar pat apturēt.

    KKTK
    17.07.2017 16:47
    Reply to  LOOK

    Pirms cenšanās visu lieko nokaut var jau pamērīt cik % tad tas nevajadzīgais apps norij. Jo var gadīties, ka laiks ko patērē komandu ievade ir lielāks par iegūto bateriju ;)

    Guntars K
    17.07.2017 18:02
    Reply to  LOOK

    Neesmu protams speciālists, bet nekāds roots man nebija palīdzējis Andoid 4.4 versijas laikos. Visus iespējamos APPu killerus izmēģināju un visiem standarta APPi modās viens pēc otra tūlīt aiz nokillošanas. Baterijas ekonomijā nebija ne smakas. Ar vienu otru vēl vairāk tērēja, kad killošanas intensitāte biežāka. Ja procesi kādam jākillo 6x minūtē, tad kāda tur var būt taupība? Vienu APPu gan biju atradis, bet tā bieži nofrīzoja mobīlo dēļ tā, ka viens no facebook procesiem centās tik un tā izlīst.
    Vienīgais ko esmu pamanījis, baterijas taupīšanai varētu palīdzēt izstrādātāju opcijās atļaut darboties 1-2 procesus. Bet ar to ir problēma, ka palaistais process neatļauj citiem darboties, dēļ kā var laikā nesaņemt e-pastu. Arī garām.

    Reklāma